Schutting beitsen met duurzame verf

Duurzame verf

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:1945
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:VerbeterUwHuis

Gekoppelde categorieen
Earth Matters | diversen

(Verf.nl) Nu het weer volop voorjaar is, wordt er in de Nederlandse woningen flink geklust. Van de grote voorjaarsschoonmaak tot het aanpakken van de tuin, iedereen krijgt plotseling de lentekriebels. Dit is dan ook goed te merken in alle winkels. Voornamelijk bouwwinkels en tuincentra worden druk bezocht. Iedereen die in het bezit is van een houten schutting weet hoe belangrijk het is om deze goed te onderhouden. Toch is daar altijd die brandende vraag: “Moet ik mijn schutting beitsen of verven?” Ons antwoord? Als je belang hecht aan een duurzaam beschermde schutting en duurzame verf hoog in het vaandel hebt staan, is de schutting beitsen de beste oplossing!

(Advertorial)

Waarom is lakverf geen verstandige keuze?

De schutting beitsen is de beste oplossing. Toch kiezen nog steeds veel mensen voor een dekkende lakverf. Als je de schutting net in de verf hebt gezet, lijkt dit ook geen verkeerde keuze. Het resultaat oogt mooi en je ziet niet waarom dit eigenlijk niet zo verstandig is. Want waarom zou je een schutting niet gewoon in lakverf kunnen zetten? Dit heeft alles te maken met de samenstelling van een schutting.

Met lakverf sluit je de poriën van de schutting af. Het hout wordt als het ware opgesloten, waardoor deze niet meer kan ademen. Hierdoor zullen er na verloop van tijd blaasjes ontstaan of zal de verf gaan bladderen. Je geniet dus veel minder lang van het resultaat, waardoor je al heel snel opnieuw met een verfkwast in de aanslag staat. Dat kost niet alleen veel extra tijd, maar is ook minder goed voor het milieu en de levensduur van je schutting.

Waarom kiezen voor beits?

Beits wordt ook wel als beste onderhoudsproduct voor de schutting beschouwd. Welke beits je nodig hebt, hangt af van jouw eigen budget en wensen. Wel mag duidelijk zijn dat beits altijd beter is voor de schutting dan ieder andere verfsoort. Dit komt doordat beits een veel betere bescherming aan een houting schutting geeft. Beits kan veel beter opgenomen worden door het hout en ondertussen kan het hout gewoon blijven ademen. Weersinvloeden, vuil en vocht hebben zo minder kans om schade aan te richten. Het gevolg is een langere levensduur voor de schutting en een mooiere uitstraling van je tuin.

Beits kopen: waar moet ik op letten?

Je hebt de knoop doorgehakt: je gaat beits kopen om jouw schutting mee op te knappen. Plotseling sta je voor een groot dilemma. Als je de verschillende soorten beits bekijkt, bedenk je dat je eigenlijk helemaal niet zo goed weet welke beits bij jou past. Het aanbod is ontzettend divers en de prijsverschillen enorm groot. Waar moet je op letten als je beits koopt? Wij zetten een aantal tips voor jou op een rijtje:

  • De prijs: natuurlijk is ook je eigen budget van groot belang. Als je beits gaat kopen, zal het je waarschijnlijk direct opvallen dat er enorme prijsverschillen zijn. Hou er echter wel rekening mee dat een goedkopere beits vaak ook van een minder lange levensduur geniet. Als je echter slechts twee jaar wilt genieten van je pas geverfde schutting of nog even wilt sparen, kan een goedkope beits een prima (tijdelijke) oplossing zijn.

  • Wensen: ook je persoonlijke voorkeuren spelen een belangrijke rol in het maken van een beslissing. Welk resultaat wens je? Wil je de houtnerven nog kunnen zien? Kies dan voor een transparante verf. Wil je van een langere bescherming genieten? Kies dan voor een dekkende beits.

 Bron: verf.nl


Geplaatst door Advertenties

Advertenties

Waarom adverteren op Earth Matters?
Bij Earth Matters adverteren is: “adverteren vóór de doelgroep dóór de doelgroep”. Uw klanten en onze bezoekers zijn namelijk één en dezelfde...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van AdvertentiesLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Stilte is de moeder der waarheid.

Benjamin Disraeli, Brits staatsmanBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.