Elektrisch rijden: dit zijn de voordelen!

Electrisch rijden in Nederland

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:1794
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Allsecur

Gekoppelde categorieen
Earth Matters | diversen

(Allsecur) De populariteit voor elektrisch rijden is de afgelopen jaren sterk toegenomen. En dat is goed nieuws, zeker voor onze aarde! Daarnaast is elektrisch rijden een geheel nieuwe ervaring, een ervaring die veel voordelen met zich mee brengt. Natuurlijk blijven ook veel dingen hetzelfde. Zo kan je gewoon in je favoriete automerk blijven rijden, want vrijwel ieder merk brengt tegenwoordig elektrische auto’s op de markt. Ook de auto verzekeren en onderhouden blijft gewoon hetzelfde. Het grootste verschil? De talloze voordelen! Deze zetten wij voor jou op een rijtje.

(Advertorial)

Geld besparen

Het klinkt misschien gek, een auto kost namelijk veel geld. Hoe is het dan mogelijk dat je dankzij elektrisch rijden juist geld kan besparen? Het antwoord is simpel: doordat je op elektriciteit rijdt, is het niet meer nodig om benzine te kopen. Iedereen die regelmatig bij de benzinepomp te vinden is, weet dat de prijs voor benzine torenhoog wordt. Inmiddels betaal je met gemak €1,70 voor een liter benzine, soms zelfs nog veel meer.

Laten we nu eens kijken naar de elektrische auto. Hierbij betaal je per kWh. 1 kWh kost ongeveer €0,19 cent. Soms is het zelfs mogelijk om je auto met zelf opgewekte zonne-energie op te laden. Dan betaal je omgerekend vaak maar €0,06 cent per kWh. Wat een enorm verschil in kosten!

Deze besparing weegt dan ook zeker op tegen de aanschafkosten. Bij een elektrische auto is er sprake van een terugverdientijd. Uiteindelijk verdien je de aankoopbedrag van de auto dan ook gewoon terug. Dit in tegenstelling tot een ‘gewone’ auto, hierbij verlies je eigenlijk al waarde en geld als je de garage voor de eerste keer uit rijdt.

Accelereren is nog nooit zo eenvoudig geweest

Vind je het altijd vervelend als de auto naast je veel sneller weg is bij het stoplicht? Duurt het voor jouw gevoel eeuwen voordat je auto weer op vol niveau is? Daar heb je met een elektrische auto geen last meer van. Elektrische auto’s zijn waanzinnig goed in accelereren. Zonder te schakelen ben jij als eerste weg bij het stoplicht. Dat gevoel werkt bijna verslavend!

Verminderd onderhoud

Natuurlijk moet je ook een elektrische auto gewoon onderhouden. Maar wist je dat het onderhoud aanzienlijk minder is dan bij een traditionele auto. Dit heeft vooral met de onderdelen of beter gezegd het gebrek van onderdelen te maken. De aandrijving van een elektrische auto is namelijk heel simpel. Doordat er weinig draaiende- en mechanische onderdelen zijn, kunnen er ook minder onderdelen slijten. Dit bespaart je dus een hoop onderhoud én kosten!

Bovendien zullen de remschijven van een elektrische auto minder slijten. Dit komt doordat een elektrische auto voornamelijk op de motor remt. Hierdoor hebben de remschijven een veel langere levensduur dan bij een auto met verbrandingsmotor.

Veel duurzamer

Last but not least: een elektrische auto is natuurlijk veel duurzamer dan een auto met verbrandingsmotor. Een elektrische auto rijdt op duurzame energie, hierdoor zijn ze in gebruik ontzettend schoon en rijden ze CO2- en uitlaatgas vrij. Daarnaast kunnen de accu’s voor 98% gerecycled worden. Goed voor het milieu en je portemonnee dus!

Bron: Allianz direct


Geplaatst door Advertenties

Advertenties

Waarom adverteren op Earth Matters?
Bij Earth Matters adverteren is: “adverteren vóór de doelgroep dóór de doelgroep”. Uw klanten en onze bezoekers zijn namelijk één en dezelfde...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van AdvertentiesLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

To try is to risk failure. But risk must be taken because the greatest hazard of life is to risk nothing. The person who risks nothing does nothing, has nothing, is nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow, live, and love.

Leo BuscagliaBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.