MA | Inspirerende ‘Alternatief Reizen’ boeken deel 2

Boeken 02

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:2069
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Groene Avonturen

Gekoppelde categorieen
Boeken, Earth Matters | diversen

(Groene Avonturen) Bijzonder hoe letters op papier je mee kunnen nemen naar verre landen en iets in je kunnen aanwakkeren waardoor je totaal anders wilt gaan leven.

Een paar weken geleden liet ik je kennis maken met een aantal inspirerende ‘reis’ boeken. Vandaag deel 2 met filosoferen over reizen, 1000 dagen reizen voor €10 per dag, nooit meer stoppen met ‘reizen’, geheel zelfvoorzienend rondtrekken of je zelf terugtrekken in een hutje in het bos.

51YuMoGxm6L._SX343_BO1,204,203,200_

The Tao of Travel – Paul Theroux
Een verzameling citaten en teksten uit reisverslagen van bekende en onbekendere schrijvers. Het geeft een filosofische kijk op reizen en werkt met thema’s zoals: genoegens van treinreizen; het belang van lopen, denkbeeldige verplaatsingen, intrigerende namen versus teleurstellende locaties, ongastvrijheid en thuisblijvenals je een vriend

eenechtereisreizenispasecht


1000-days-of-summer-small-min

1000 days of spring/summer – Tomislav Perko 
In dit boek schrijft Tomislav Perko over zijn 1000 dagen durende wereldreis die hij maakte met €10 budget per dag. In India betekende dit slapen in hostels, reizen per trein en elke dag uiteten, in Australie deed hij aan couchsurfen, liften en ‘dumpster diven’. In 1000 days of spring schrijft hij over de ‘reis’ van strak in pak man naar avonturier.

1000daysofsummer21000daysofsummer1


product16

Vagabonding – Rolf Potts
Vagabonding is een soort van moderne versie van Walden van David Henry Thoreau. Het boek gaat over een lifestyle waarbij langetermijnreizen niet als onmogelijkheid of droom wordt gezien maar als logisch en verrijkend voor het leven. Voor 13 euro kun je het boek via bol.com kopen.

 

Vagabonding quote - Groene avonturenVagabonding quote - Groene avonturen2


rob-greenfield-book.jpg.662x0_q70_crop-scale

Dude making a difference – Rob Greenfield
Rob Greenfield stelde zichzelf als doel om in 100 dagen van de westkust van Amerika naar de Oost kust van Amerika te fietsen in 100 dagen. (7500 km)

Én zo zelfvoorzienend mogelijk.Dit betekende:
– Hij gebruikte geen elektriciteit behalve datgene wat hij met z’n zonnepaneel kon opwekken. Als hij bij mensen thuis sliep knipte hij geen lichtje aan, ook gebruikte hij geen roltrap of ligt.
– Water: De douche is zwemmen in natuurwater, ook dronk hij alleen ‘natuur’ water die hij zuiverde met een waterfilter.
– Eten: Lokaal én biologisch én onverpakt. Anders gered uit de container.
– Het afval wat hij toch heeft verzamelde hij en nam hij alle 100 dagen met zich mee.

Het uitgangspunt van zijn reis is bewustwording creëren en mensen onderweg inspireren. Kortom: een grote uitdaging en voor mij een grote inspiratie voor mijn eigen fietsavontuur.

 


the-4-hour-workweek-ferriss-en-9468_993x520

4 hour workweek – Tim Ferriss
De ‘4 hour workweek’ is hét boek voor de digitale nomade. Veel mensen die dit boek hebben gelezen hebben hierna veel omgegooid. Ze zijn voor zichzelf begonnen, hebben hun werk/bedrijf efficiënter gemaakt of zijn digitale nomade geworden.

“Leid een rijk leven zonder hard te werken. Of je nu een overwerkte loonslaaf bent of een ondernemer die klem zit in het succes van zijn bedrijf, dit revolutionaire boek wijst je de weg naar een nieuw leven van weinig werkuren, veel vrije tijd en geld in overvloed.”

“For all of the most important things, the timing always sucks. Waiting for a good time to quit your job? The stars will never align and the traffic lights of life will never all be green at the same time. The universe doesn’t conspire against you, but it doesn’t go out of its way to line up the pins either. Conditions are never perfect. “Someday” is a disease that will take your dreams to the grave with you. Pro and con lists are just as bad. If it’s important to you and you want to do it “eventually,” just do it and correct course along the way.”


walden

Walden – Henry David Thoreau
Deze klassieker heb ik zelf nog nooit gelezen, maar staat hoog in mijn deze-boeken-wil-ik-nog-lezen lijstje.
“In 1845 trok Henry David Thoreau de bossen in. Twee jaar lang verbleef hij in een huisje aan de oever van Walden Pond om te lezen, te denken en te schrijven.”
Waarom? ““Ik ging de bossen in omdat ik bewust wilde leven, om me alleen met het wezenlijke bezig te houden en te onderzoeken of ik niet kon leren wat het leven me moest leren, zodat ik niet op mijn sterfbed zou moeten ontdekken dat ik niet geleefd had.” Walden is het verslag van een zoektocht van een bewogen mens.”

Deel 1 over de inspirerende boeken vind je hier

Bron: Groene Avonturen


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Ik dacht dat ik, als ik het maar vaak genoeg zei, de wereld ervan kon overtuigen dat ik werkelijk de grootste was.

Muhammad Ali, Amerikaans bokserBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.