Blog Arjan Bos | Gelukkig dakloos

Dakloos

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:8310
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Earth Matters | diversen, Achter de schermen

(Blog Arjan Bos) Daar staat het dan, bijna mijn hele inboedel. Op ongeveer 10 m2 in een fietsenstalling van een school. Een paar jaar geleden had ik de zorg voor de bezetting van deze fietsenstalling toen ik manager van de stallingen was bij WerkPro. 

Je zou het niet zeggen, maar in de toptijd waren er 150 medewerkers en een omzet van 2,5 miljoen op jaarbasis. Het prettige salaris wat daarbij hoorde had ik opgegeven om Earth Matters in de wereld te kunnen zetten. 

Nu staan mijn spulletjes in deze stalling als anti-leegstand opslagruimte omdat ik geen geld genoeg heb om een huurwoning in de vrije sector te nemen, laat staan te kopen. 

Met een zeil erover lijkt het niks, maar is uitgestald toch een huis vol. Ik heb perioden gekend met veel minder spullen. Tijdens mijn reizen had ik niet meer nodig dan een rugzak en voelde me de koning te rijk. Het is ook niet de eerste keer dat ik zonder dak boven mijn hoofd leef. In het begin van mijn 20er jaren was ik verslaafd aan o.a. heroïne en cocaïne en soms dakloos. Ik herinner me een moment dat ik zonder een plek om te slapen, met 1 gulden op zak, zonder 'cleane vrienden' in de dagelijkse omgeving en helemaal zonder spullen, me zo vrij als een vogeltje voelde en heel gelukkig. 

Vandaag ben ik weer officieel dakloos. Maar voelt het als terug bij af? Integendeel. Wat een rijkdom om me ondersteund te weten door zoveel mensen waarvan ik de meesten niet eens ken (!), zoveel vertrouwen te voelen, vreugde zelfs dat het goed komt, mijn spullen op te slaan met Johan HerderHugo van den Berg en Wilfred zonder te weten wanneer het waarheen moet en het toch te ervaren als een feestje, zo'n ontzettende dankbaarheid om Martijn Van Staveren mijn vriend te kunnen noemen, zoveel woningen en slaapplaatsen aangeboden te krijgen dat ik wel een jaar 'dakloos' kan zijn 

Ik werd nog gebeld door Sebastiaan Ruddijs van de PvdA fractie of het wel goed kwam met mijn urgentie. Die is er nog niet door (voorlopig ouderschapsplan wel getekend!), maar mocht dat niet lukken wil hij het weten om het alsnog voor elkaar te krijgen. Wat een geluk dat er aandacht in de pers is geweest en ik nu out of the blue urgentie kan krijgen! Ik hoop natuurlijk stiekem op een heerlijke plek waar ook ruimte is voor mijn lief. Ja, ik voel me gelukzalig op de avond dat ik wederom dakloos werd.

Jij daar, dank je wel voor je bijdrage daaraan!

Ik zag het bericht van Aletta Mantz waar ze de update van haar facebookactie voor mij postte en kon het bijna niet geloven. Het is overweldigend! Heb besloten om een bescheiden housewarming te doen met iedereen die bijdraagt (en dat zou willen en kunnen uiteraard). Doen we een kop koffie of thee in mijn nieuwe huis en daarna een rondleiding bij Earth Matters. Het lijkt me heel bijzonder om jullie allemaal te ontmoeten. Ik kijk er naar uit!

Arjan

PS Hierboven staat het blog wat ik vanavond op facebook deelde en de uitnodiging geldt ook voor jou als Earth Matters lezer!


Dit schreef ik gister (achtergrond: een straat in Groningen die anti-leegstand was gevuld en gezinnen met kinderen dreigen op straat te komen, waaronder ik)

Het was een heerlijke plek aan de Wichersstraat, nu staan de eerste spullen al weer in de opslag. Er is uitzicht op urgentie gelukkig, maar niet voor maandag een nieuwe woning. Ik kan bij velen slapen dus ik kom niet op straat en ben ook enorm geraakt door de actie van Aletta Mantz hier op facebook. Ongelooflijk wat voel ik me gedragen door iedereen! Alle steun en meeleven wordt ontzettend gewaardeerd. 

Even wat vragen beantwoorden:
De kinderen staan niet bij mij ingeschreven vanwege een scheiding die nog niet is afgerond. Dat bemoeilijkt urgentie, evenals het hebben van 5 bedrijven (opgezet om me tegen de overheid te beschermen) een erfenis van mijn vorige maand overleden moeder waar mijn aanstaande ex voor een fikse som conservatoir beslag op heeft laten leggen. Naast een gigantische papierwinkel dus ook nog andere uitdagingen. Ik ben blij dat ik ze tegenkom voel me ondanks alle beweeg in het oog van de storm staan en vol vertrouwen. Zeker ook dankzij jullie steun. Innige dank daarvoor! đź’›

En ja, ik weet dat ik antileegstand woonde. Niet uit keus voor Carex, wat overigens een geweldige organisatie is, maar omdat er na de scheiding niets anders te kiezen viel. Blij dus dat de wethouder toch urgentie wil verlenen aan de gezinnen die er nu wonen (met dank aan Hanneke Moed voor de pers en politieke aandacht).

Arjan Bos

  

Mijn buren Hanneke en Jack in de pers (Video):

'Ik wist dat ik eruit moest, maar het kwam sneller dan verwacht'


Bron: Earth Matters


Geplaatst door Arjan Bos

Arjan Bos

Mijn naam is Arjan Bos, ik ben vrijlieft, vader van drie kinderen en woon in Delft.

Een veelkleurig pallet aan ervaringen in allerlei reizen, banen en levensvisies vormden de basis voor het opzetten van Stichting Earth Matters...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Arjan BosLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Ter uwer informatie zou ik u graag een vraag willen stellen.

Samuel Goldwyn, Amerikaans filmproducentBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.