09-12-15 | Lezing: Leven voor (bijna) niets in paradijs Groningen! | Mas con Menos & Terra Libertas

Mas con Menos

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:22860
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:ONE heart

Gekoppelde categorieen
Media en agenda, Agenda, Aarde en milieu, Bouwen en wonen, Woonvormen, Earth Matters | diversen, ONE heart

(Earth Matters | ONE heart) Mas con Menos is Spaans voor Meer met minder. Dat dat in de bouw ook heel goed kan, bewijst Sieger de Vries - mede-initiatiefnemer van Mas con Menos - keer op keer in diverse internationale ecologische projecten die ze met hun nomadische karavaan ondersteunen. Soms worden er zelfs prachtige huizen - bio casa's - onder de € 1.000 gebouwd. Leven in het paradijs voor (bijna) niets. Het is niet alleen iets dat kan, maar het gebeurt ook! Het illustere gezelschap van Mas con Menos leeft deze droom en planten die inspirerende zaadjes op elke plek waar het komt.

Johan Herder - programmamaker bij Earth Matters - heeft een aantal jaar in verschillende gemeenschappen over de wereld geleefd. Ook zijn conclusie is dat honger en schaarste niet hoeft te bestaan in deze wereld. De kunst is om samen te werken met de natuur in plaats van alleen maar te consumeren of tegen de natuur te vechten.

Arjan Bos, oprichter van Earth Matters, is van mening dat het leven in het paradijs voor (bijna) niets, niet voorbehouden zou moeten zijn aan initiatieven in exotische landen die grotendeels onder de radar opereren. Ook in Nederland moet het mogelijk zijn om voor (bijna) niets in een paradijs te leven. Dat de regelgeving het praktisch onmogelijk maakt, zou geen belemmering moeten zijn om de samenleving opnieuw uit te vinden. Het is nu meer dan ooit te voren noodzakelijk geworden.

Dat is wat de drie heren op deze avond verbindt. In Groningen willen ze het eerste voorbeelddorp laten verrijzen: Terra Libertas. In Nederland en volledig in het zicht, aardbevingsbestendig, duurzaam, supergoedkoop, mooi en legitiem. Sieger, Johan en Arjan gaan graag de dialoog aan met het publiek. Wat is onze droom, wat heeft het initiatief nodig, wie heeft er interesse, hoe kunnen we krachten bundelen en wat is de volgende stap? Allemaal vragen die naast het delen van kennis en ervaring met allerlei voorbeelden en tips van zelfvoorzienend, ecologisch en goedkoop leven de revue gaan passeren.

Het belooft een boeiende avond met dialoog te worden, geen lezing in de gebruikelijke zin van het woord.


 Mas con Menos

Mas con Menos & Terra Libertas

Leven voor (bijna) niets in paradijs Groningen!

Woensdag 9 december 2015

van 19.30 tot ca 22.00 uur

Locatie: 
Huis de Beurs 
Aa Kerkhof ZZ 4 
9711 JB te Groningen 

Entree:
Voorverkoop: € 9,- (alleen via Orongo)
In verband met te verwachten drukte, alleen reserveren via Orongo.

Aan de deur: € 10,- p.p.


Wil je de lezing graag bijwonen maar is een tientje toch teveel? Voor de minima zijn er elke lezing 2 gratis kaarten beschikbaar (maximaal 1 kaart per persoon per kalenderjaar). Stuur dan even een mail naar [email protected].

Bron: ONE heart, Mas con Menos


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Ik geloof dat wat Jezus en Mohammed en Boeddha en al die anderen hebben gezegd, juist was. Het is alleen verkeerd vertaald.

John Lennon, Brits popsterBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.