The lie we live

still from video

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights


(Earth Matters | Hugo van den Berg) De krachtige korte film The lie we live houdt ons een confronterende spiegel voor. Doen we wel echt waarvoor we hier gekomen zijn? Hebben wij ons lot nog wel in eigen hand? Voor wie zijn we daadwerkelijk aan het werk?

De grote ongelijkheid in de wereld, onze omgang met onze dieren en de uitputting van de aarde. Het is de harde realiteit die we met ons allen gecreëerd hebben. Als collectief zijn we hier verantwoordelijk voor. Geld is het middel waar het allemaal om draait. Het dient als onze oogkleppen voor al het leed dat het veroorzaakt; geholpen door de grote corporaties die de media bezitten.

Het is ironisch hoe wij er vaak zelf voor kiezen onze lichamen te vervuilen. Niet alleen door ongezonde voeding, maar ook met middelen waarvan we zijn gaan geloven dat ze ons beter maken; medicijnen. We geven ons geld aan wetenschappers om onze problemen op te lossen, maar zij leven juist van ons leed en houden het in stand.

Ons wordt de illusie voorgehouden dat we zelf onze richting kunnen kiezen. Maar is dit wel echt zo?

Ooit zijn we onszelf als middelpunt van de aarde gaan zien, met als gevolg dat we als mensheid alleen nog maar aan onszelf kunnen denken. Komt dit voort vanuit de angst dat we wellicht niet alleen zijn in het universum? Dat we onderdeel uitmaken van een veel groter plaatje?

Het lukt ons nog niet om het verband te leggen. In onze zoektocht naar vreugde, vernietigen we onze eigen wereld. En we vergeten daarbij naar onszelf te kijken. We denken dat geluk in onze spullen ligt, terwijl de gelukkigste mensen juist de mensen zijn die het minste bezitten.

We vestigen onze hoop op anderen om verandering te brengen, maar zijn vergeten dat wij zelf die verandering kunnen zijn. Als we er maar in slagen om weer samen te gaan werken. Daarin ligt onze kracht. Laten we weer naar binnen keren en onszelf zien voor wie we zijn. Dan zullen we erachter komen dat we allemaal dezelfde droom delen.

Wij zijn de schrijvers van ons eigen verhaal.Source: Earth Matters, Freshtastical


Geplaatst door Hugo van den Berg

Hugo van den Berg

Als het leven een boswandeling zou zijn, dan zou je kunnen stellen dat ik het leven lange tijd ervoer als een zeer chaotische wandeling door dichtbegroeide wouden. En ik mat de richting naar geluk met allerlei zelfbedachte meetinstrumenten: een loonstrookje, de inhoud van mijn kledingkast, en een populariteitsmeter...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Hugo van den BergLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Life is what happens to you while you're busy making other plans.

John Lennon, Brits popsterBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.