Prijsvraag | Maak kans op een jaarabonnement Spiegelbeeld Magazine!

spiegelbeeld magazine cover maart 2015

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:2584
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Earth Matters | diversen

(Earth Matters) Elke maand maak je kans op een jaarabonnement Spiegelbeeld Magazine! Dit bewustmakende maandblad inspireert mensen met artikelen en rubrieken die o.a. gaan over gezondheid, mens & maatschappij, spiritualiteit, natuur & milieu. Kortom, vele interessante onderwerpen die ook regelmatig bij Earth Matters de revue passeren.

Ook lees je onze rubriek 'Beste overheid' nu elke maand in Spiegelbeeld. Dit is een prachtig podium om door ons ingediende Wob-verzoeken te publiceren over belangrijke zaken waarvan wij vinden dat de Nederlandse burger recht heeft op openbaarheid van bestuur. Het eerste Wob-verzoek ging over Geo-engineering en is te lezen in de maart editie. In de volgende editie van Spiegelbeeld zal ons Wob-verzoek gaan over communicatie rond de gezondheidsclaimsverordening van de EFSA, de NVWA en de KOAGKAG. Deze Europese wet zorgt ervoor dat vele wetenschappelijk onderbouwde gezondheidsclaims niet meer vermeld mogen worden bij veel natuurlijke geneesmiddelen. Ook bij Earth Matters hebben wij hiermee te maken gehad met een waarschuwingsboete van €30.500.

Terwijl wij een eigen rubriek in Spiegelbeeld mogen invullen, zul je ook vaker artikelen van Spiegelbeeld bij ons voorbij zien komen. Hieronder kun je al een gedeelte lezen.

De prijsvraag
Win deze keer het jaarabonnement door ons het antwoord te sturen op de volgende vraag:

Esther Buijs benoemd in haar artikel 'Loslaten is Lef-Hebben' een mooie uitspraak van de wereldberoemde Chinese filosoof Confucius. Welke uitspraak van hem begint met de woorden: Vertel het me en ik zal het vergeten...?

(De prijsvraag is inmiddels gesloten)


Loslaten is Lef-Hebben

(Spiegelbeeld | Esther Buijs)  Gedachten welke je niet kunt stoppen, moe worden, vechten. Het goede niet kunnen zien, terwijl er veel goeds is. Dat is ‘verkeerde communicatie’ naar jezelf toe; hoe kijk jij naar de wereld? Vanuit pijn om verlies of vanuit mogelijkheden? De wijsheid zit in je, maar je werkt op de automatische piloot. Je kán niet anders. Je wilt wel, maar de gebeurtenissen waarin je nu zit, houden je in de greep van machteloosheid.

Iedereen maakt dingen mee in het leven welke zó pijnlijk zijn, dat je zoiets nooit meer wilt voelen. Je vormt als het ware een beschermingslaagje om jezelf heen wat ervoor zorgt, dat alles wat met die emotie, die pijn te maken heeft, op een gefilterde manier gaat voelen. Vergelijk het met schokdempers in je auto. Met een mooi woord noem je dat ‘je verdedigingsmechanisme’. Het is een soort verdoving van je bewustzijn. Het frustrerende van het verhaal is, dat zolang jij het verdedigingsmechanisme in stand houdt, onbewust natuurlijk, je juist situaties naar je toe trekt, waardoor je die bepaalde pijntriggers wéér mee zal maken. Wel op een andere manier, met andere personen en in een andere situatie, maar toch zal juist die oude pijn steeds herleven.

Verkeerde Communicatie
Dat is wat ik bedoel met verkeerde communicatie. Leven vanuit een verdoving zegt je misschien al genoeg; wanneer je verdoofd bent, ben je niet helder! Dat is onbewust leven. Zodra je bewust weet te maken welke pijn je verdooft, wat je verdedigingsmechanisme is, ben je in een proces van loslaten aangekomen.

Bescherming en toekomst
Het verdedigingsmechanisme heb je als mens niet voor niets. Het functioneert om je te beschermen tegen pijn van buitenaf. Een belangrijke functie! Als mens, groei, - en leer je, dus op een gegeven moment is de tijd om  vanuit je gegroeide jij, naar jezelf en je leven terug te kijken. Door je groei en wijsheden kun je vervolgens vanuit een ander perspectief naar de toekomst, maar ook naar het verleden kijken. Zodra je merkt dat je in een gevecht terecht bent gekomen met jezelf en het leven, ben je er aan toe, je oude pijn, dus je verdedigingsmechanismen, los te laten.

Lef hebben!
Het ontdekken van je verdediging is lef hebben! Wat je in de eerste 7 jaren van je leven meemaakt en de opvolgende 14 jaar bevestigd, heb je de rest van je leven nodig om te verwerken. Of je blijft jezelf herbevestigen. Dat kan ook. Dan ben je in de greep van de machteloosheid. Oude pijn herleven is emotioneel en tegelijk heel leerzaam! Je hebt kracht en doorzettingsvermogen nodig om dat gevecht met jezelf aan te gaan. Je hebt lef nodig om jezelf af te wikkelen van de oude pijn. Lef is Loslaten van de laagjes welke je uit veiligheid om je heen hebt gemaakt. Zo creëer je een nieuwe veiligheid. Zo creëer je een nieuw leven voor jezelf.
(Lees het volledige artikel in Spiegelbeeld Magazine)Stuur het antwoord naar [email protected], met als onderwerp 'Prijsvraag maart'. Vermeld hierbij ook even je naam en adresgegevens. De winnaar krijgt persoonlijk bericht. Deelnemen kan tot en met vrijdag 20 maart 2015. Veel succes!

Het goede antwoord op de vorige prijsvraag
Welk bedrijf is volgens onderstaand artikel de grootste producent van Glyfosaat houdende producten in de wereld én onder welke merknaam worden deze verkocht?

Antwoord:
Grootste producent; Monsanto. 
Glyfosaat houdende propucten: Roundup

We werden overspoeld met goede antwoorden en willen daarom iedereen hartelijk bedanken voor het meespelen. Ook via deze weg wensen wij de winnares nogmaals heel veel leesplezier! 


Gekoppelde documenten

Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Je begint pas te leven wanneer je kunt uitstijgen boven de enge beperkingen van je individualistische belangen om de belangen van de hele mensheid te dienen.

Martin Luther King Jr. Amerikaans domineeBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.