Het jaar 2014 bij Earth Matters in beeld

Terra Libertas 6 september 2014

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights


(Earth Matters | door Arjan Bos) Het jubileumjaar 2014 bleek voor ons een rijk pallet aan ervaringen in petto te hebben. Lang niet altijd was dat eenvoudig, maar gelukkig hebben we naast enkele tegenslagen en afscheid nemen ook een aantal belangrijke successen behaald, en het prachtige Vrijheidsfestival Terra Libertas neergezet. 

In 2014 bestonden we 5 jaar en in die tijd zijn we uitgegroeid van de zolderkamer naar een mediaplatform met een maandelijks bereik van een kwart miljoen mensen! 

Hieronder nemen we je in chronologisch overzicht mee, met wat er in het afgelopen jaar voor en achter de schermen bij Earth Matters is gebeurd, waar we nu staan en wat onze plannen voor 2015 zijn:


Januari

Tijdens de jaarwisseling hebben we getoast op de unieke kans die Earth Matters kreeg (doordat een donateur ons in de gelegenheid stelde) om een geweldig avontuur aan te gaan. Ton Sieben en Johan Herder vlogen de 19e naar Michael Tellinger in Waterval boven, Zuid Afrika, om zijn Ubuntu Village mee op te bouwen. Een dorp dat de blauwdruk voor een vrije mensheid in zich droeg, een bouwsteen voor een wereld zonder geld, en wij mochten daaraan meewerken en er verslag van doen. Vol enthousiasme zijn de heren de 19e vertrokken met even later Eline de Jong (cameravrouw) in hun kielzog. Het is een bijzonder avontuur geworden - klik hier om het eerste deel te lezen.

Vlak voor hun vertrek hadden we nog een laatste Kamboceremonie op ons kantoor gepland. Jawel, dat gaat om slijm van een kikker die je via brandwonden krijgt toegediend(!). Die setting stond garant voor een reeks bijzondere ervaringen en genezingen.


Februari

Bij Earth Matters werken we met een gevarieerde club medewerkers aan de website en organisatie. Sommige mensen gaan 'die-hard' voor een bepaald onderwerp en weten er alles van, sommigen staan al een tijdje aan de kant en willen zich nuttig maken door iets bij te dragen aan een sympathieke organisatie en zijn niet per se inhoudelijk gedreven. Vrijwilligers, freelancers, mensen op trajecten en stagiaires van allerlei niveaus lopen bij ons door elkaar heen. Dat we met die groep tot onze nieuwe missie en visie van Earth Matters zijn gekomen, is gezien de inhoud niet alleen een prestatie van formaat, maar vooral ook een wáár feest geworden. Voor de missie hadden we drie dagen in Ouddorp bij elkaar gezeten en maar liefst één hele zin geproduceerd: “Earth ♥ Matters inspireert tot het realiseren van een vrije, gezonde en harmonieuze wereld.” De visie is een veel lijviger stuk geworden. Wel één waar we ondanks onze diverse pluimage allemaal volledig achter kunnen staan. De reacties van ons lezerspubliek waren hartverwarmend; tot aan de andere kant van de wereld soms tot tranen met tuiten geroerd.

Op een mooie dag in februari werden we opgebeld door Ton vanuit Zuid Afrika. Niet alleen het feit dat hij belde was bijzonder, maar vooral met wat voor energie zijn telefoon opgeladen was; namelijk met heuse vrije energie! Een 26 jarige Afrikaanse jongen had een aantal dromen gekregen over hoe hij een apparaat in elkaar moest zetten. Hij was analfabeet, maar dat mocht de pret niet drukken, want met zijn bij elkaar geraapte onderdelen van de elektronicazaak zette hij toch zelfstandig een apparaat in elkaar dat een huizenblok van stroom voorzag. Zo ook Ubuntu Village! 

Maart

We hebben een aantal try-outs gedaan met o.a. Ad Broere en Marieke de Vrij, om internet tv-programma’s te maken. De pc waarop we vier binnenkomende HD beelden live kunnen monteren, is een aantal keren gecrasht en weer gemaakt. Uiteindelijk heeft het ondanks alle inzet en geweldige programmaconcepten die we hebben ontwikkeld, helaas geen doorgang kunnen vinden. Wat we wilden bleek telkens toch te zwaar voor wat we in huis hadden. 

Laat ons van het Zuid Afrika avontuur dit zeggen: Michael Tellinger is in vele opzichten een waardevolle man en dat geldt ook voor zijn ideeën. Hij heeft archeologische ontdekkingen gedaan die ons dichter bij het ware ontstaan van de mensheid hebben gebracht. Zijn proces tegen de banken is ook heel belangrijk en in bewustwording van onze eigen kracht doet hij ook een mooie duit in het zakje. Wat er allemaal bij het opzetten van een community komt kijken, dat is een heel ander verhaal. Hij was destijds op tour in o.a. Canada om lezingen te geven en daarnaast ook nog druk met zijn politieke campagne in eigen land. Er was simpelweg te weinig tijd om alles goed te kunnen doen. Ubuntu Village viel destijds in ieder geval op allerlei manieren in duigen en ons avontuur in Zuid Afrika was daarmee ook voorbij (inmiddels is in Ubuntu Village weer nieuw leven ingeblazen). Voor ons een ervaring rijker en een illusie armer. Eline heeft er o.a. deze video gemaakt met prachtige beelden:

Op de dag dat Ton en Eline terug kwamen, was Michael ook al in Nederland om bij ONE heart (ook onderdeel van Earth Matters) in Groningen een lezing te geven, en Anthony Migchels heeft een uitstekend interview met hem afgenomen bij ons in de studio.


April

Sinds april is de meester van de conscious clubbing dansvloer, Kareem Raïhani, ook op Earth Matters te vinden! Kareem is altijd zijn eigen weg gegaan, niet afgeleid door de nieuwste sounds, maar hij heeft altijd gezocht naar dansbare muziek die je dicht bij je hart brengt en bij moeder aarde; met respect voor inheemse wijsheid en gebruik makend van moderne technologie. In zijn producties die nu ook op Earth Matters worden uitgelicht, vind je onder andere invloeden van Tribal, Afro, Shamanic, Disco, Tantric, Gypsy, Techno, Sufi en Dance. Het muzikale avontuur wat hij met zijn danspubliek aangaat kent daarom een mix van moderne en oeroude geluiden; het geeft ruimte voor hoge energie, diepe trance en faciliteert bovenal uitzinnig dansplezier. Onderstaande track is een mantra voor op de dansvloer:

Mei

Samen met het lezerspubliek van Earth Matters hebben we op 16 mei 2014 een landelijke registratie gedaan van wat er op één dag in ons luchtruim gebeurde. Het facebookbericht is die dag meer dan 100.000 keer bekeken en er kwamen honderden foto’s binnen uit alle hoeken van het hele land, met alleen maar luchten gevuld met brede vliegtuigstrepen die bleven hangen. Heel indrukwekkend. Verderop in het jaar hebben we daar acties op uitgezet. Dit is een van de honderden foto's met commentaar: 

"Condensporen? Alsjeblieft! Vijf vliegtuigen parallel naast elkaar in formatie? Het leek wel een vliegshow!" 

(Loosdrecht)

Earth Matters was ineens landelijk in het nieuws!

Roos Slikker, tafelgast van Matthijs van Nieuwkerk op 19 mei in De Wereld Draait Door, noemde het schandalig dat in een artikel van ons 'zonnen zonder smeren is gezond' werd aangeraden, terwijl 45.000 mensen per jaar huidkanker krijgen in Nederland. Als ze de moeite had genomen om het artikel iets beter lezen, dan zou ze hebben geweten dat het om een zeer genuanceerd artikel ging met juist speciale aandacht om huidkanker te voorkomen. Mede dankzij de twee minuten in DWDD is het artikel op die dag door meer dan 100.000 mensen bekeken en dat heeft ons vele nieuwe lezers en complimenten opgeleverd!


Juli

Inmiddels hebben we maandelijks 125.000 unieke bezoekers op de site. Omdat we alles onder de Creative Commons Licence publiceren, worden onze artikelen vaak doorgeplaatst op andere sites. Dat hebben we onderzocht, en we hebben een geschat gemiddeld bereik van maar liefst een kwart miljoen mensen per maand! 

September

Op zaterdag 6 september hebben we de deuren geopend van de Biotoop in Haren om met elkaar het Vrijheidsfestival Terra Libertas te vieren! Er was met man en macht aan gewerkt, en dat was te zien en te voelen. Een prachtige entree, gezellige markt, fantastisch eten en een keur aan diverse sprekers en onderwerpen. Het is een fantastische, warme en inspirerende dag geweest met uiteindelijk iets meer dan 200 bezoekers.

Met de video's is helaas van alles misgegaan (er rust nog geen zegen op zeg maar). Gelukkig heeft Ruud Stoop alles in de grote zaal wel kunnen filmen. Die kun je hieronder bekijken. 

Sprekers o.a.:

- Ard Pisa
- Marieke de Vrij
- Anthony Migchels
- Janet Ossebaard
- Lucia Amaya
- Sieger de Vries
- Arjan Bos
- Micheal Tellinger
- Saskia Nieboer
- Door Frankema 

 

Arjan Bos | Terra Libertas   Anthony Migchels | Monetaire hervorming
 
Skype met Michael Tellinger   Door Frankema | Gezond en vaccinvrij opgroeien
 
Janet Ossebaard | Egypte en de Annunaki   Afsluiting Marieke de Vrij
 

Wij kijken terug op een bijzonder geslaagde dag en in 2015 gaan we dit zeker voortzetten! 

Henriëtte Liewes is in maart bij onze organisatie gekomen, in eerste instantie om met name de personeelszaken te stroomlijnen. Al snel bleek dat er wel iets meer nodig was om Earth Matters qua organisatie op een hoger plan te tillen. Samen met mij heeft ze een werkdocument geschreven voor een organisatie- en cultuurveranderingstraject, dat twee jaar gaat duren. Climate Change hebben we het genoemd. Het is de bedoeling om in deze twee jaar van een grote vrijwilligersorganisatie, uit te groeien tot een semi-professionele organisatie, waarbij de kernposities betaalde funcites zijn. Het hart van de organisatie willen we duurzaam borgen. Het eerste idee hiervoor is in juli geopperd en het uitgewerkte plan hebben we eind september geïntroduceerd bij de medewerkers. 

Over Climate Change gesproken; op 21 september was er een een wereldwijde 'Peoples Climate March' georganiseerd en wij werden van vele kanten benaderd of we daar ook aandacht aan wilden besteden.

Dat signaal hebben we opgepakt om nu eindelijk maar eens onze eigen visie op dit controversiële onderwerp te geven. Tijdens een verhelderend ritje laten we ons licht schijnen op onder meer; klimaatverandering, Al Gore en CO2, IPCC en Geo engineering, AVAAZ en Soros, Greenpeace en HAARP, de Duurzame Troonrede van Marianne Minnesma van Urgenda en Henry Paulson, vrije energie, en last but not least, de Peoples Climate March zelf.

De video is opgebouwd met informatie uit het publieke domein.

Oktober

Zoals dat meestal gaat bij organisatieveranderingen, zijn er altijd mensen die het prima vinden en met de nieuwe wind meewaaien. Er zijn ook mensen die het fantastisch vinden en de kar gaan trekken. Deze laatste groep heeft weerstand op de voorgestelde veranderingen en meestal is die groep te vinden op de plek in de organisatie waar de expertise zich bevindt. Earth Matters was daarop helaas geen uitzondering. Bij ons zit de expertise in de (kern)redactie, en ondanks dat we op inhoudelijke onderwerpen helemaal op een lijn zaten en het heel prettig met elkaar konden vinden, kon het de helft van de kernredactie zich niet vinden in de nieuwe richting. Men zag de organisatie vooral als een blok aan het been, en het uitgroeien naar een volwaardig mediabedrijf was geen onderdeel van hun droom. We zijn helaas niet tot elkaar gekomen, en met pijn in ons aller hart hebben we dan ook afscheid van elkaar genomen. 

Samen met ons lezerspubliek van Earth Matters hadden we op 16 mei 2014 voor het eerst een registratie gedaan van de omvang van Geo Engineering in Nederland. We hebben met ons allen aangetoond dat er op zeer grote schaal iets boven onze hoofden uitgesproeid wordt dat niet meer genegeerd kan worden. Op basis hiervan hebben we de regering dit verzoek om informatie gedaan, in het kader van de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB). Op het eerste verzoek kwam binnen vier weken geen reactie. Dus hebben we besloten om het aangetekend op te sturen. Wederom kwam er geen reactie. Daarop hebben we een aangetekende ingebrekestelling gestuurd. Precies op de dag dat ze de eerste dwangsom hadden moeten betalen kwamen er twee brieven binnen, dat het niet voor het ministerie van Veiligheid was, maar voor Infrastructuur en Milieu. Dat was op 15 december, en de vier weken gaan dan opnieuw in. We blijven het op de voet volgen. (de foto hiernaast is ook van 16 mei, deze is in Zeist genomen)

In oktober zijn we ook nog op bezoek geweest bij Peter Vereecke in België, waar we aanwezig waren bij het proces van de Belgische staat tegen hem. In alle serieuziteit werd genoemd, dat de werking van de administratie van het Centrum voor Volksgezondheid (Belgische RIVM) verstoord was door de 1 á 1,5 e-mail per week met kritische noten over vaccinatie, die Vereecke over een periode van ongeveer twee jaar heeft verstuurd, alsmede dat men een verstoorde rust had ervaren. Je leest er alles over in bovenstaande link. Een maand later is Peter toch veroordeeld tot het betalen van de boete. Het is heel triest, en dit is in de verste verte niet wat je in een democratische staat mag verwachten. 

November

Tijdens het festival Let's Gro konden lokale bedrijven en kenniscentra hun ideeën over de toekomst van de stad en regio Groningen delen met burgers, media en politiek. Het was een gevarieerd programma met meer dan 125 workshops, discussies en lezingen. Vanuit Earth Matters heb ik samen met Ton Sieben en Dick Korf, van Free Energy 4 All, een lezing verzorgd over vrije energie (niet zonne- en windenergie, maar supermagneetstroom, koude fusie etc.), met aansluitend een paneldiscussie. We mochten ons verheugen op een warme belangstelling en velen hebben zich open kunnen stellen voor dit fenomeen: 

December

In december trakteerden Albert en Joke de Louw van het tijdschrift Spiegelbeeld, ons vanuit het diepe zuiden op een onverwacht bezoek in het hoge noorden, en daar is een hele mooie samenwerking uit voortgekomen! Ons lezerspubliek kan in 2015 namelijk elke maand een jaarabonnement Spiegelbeeld winnen; er wordt maandelijks een artikel uit Spiegelbeeld op Earth Matters geplaatst en wij gaan een nieuwe maandelijkse rubriek bij hen verzorgen onder de naam: 'Beste overheid'.Daarin gaan we nieuwe WOBverzoeken toelichten en geven we updates op de lopende verzoeken. We hebben nog een hele serie prangende vragen in petto en kijken er naar uit om deze bij de overheid neer te leggen en het vervolgens via Spiegelbeeld door heel Nederland op papier verspreid te zien worden!

Alle perikelen van het afgelopen jaar met wisselende bezetting was er debet aan dat we niet alle mails persoonlijk hebben kunnen beantwoorden. Onze excuses daarvoor, we hopen op je begrip. 

Financiën

De boeken zijn bijna gesloten en deze cijfers worden nog aangepast met de laatste dagen. Om alvast een beeld te geven van de huidige stand:  

Opbrengst advertenties € 30.453,-
Donaties € 22.174,-
ONE heart en Benefiet €   8.694,-
Omzet € 61.321,-
   
Directe kosten van de omzet  € 11.171,-
-> incl provisie advertentieverkoop  
Bedrijfskosten (huur, reiskosten, hosting etc) € 50.882,-
-> incl. € 3.511 verloning zzp-ers  
-> excl. financieringslasten en investeringen  

Zoals je ziet is de combinatie van donaties en advertenties nodig, want zonder een van beide hadden we het niet gered. Heel veel dank gaat dan ook uit naar iedereen die een kleiner of groter steentje heeft bijgedragen in het afgelopen jaar! _/|\_

Plannen 2015

Door het op orde brengen van de interne organisatie / de verdere implementatie van 'Climate Change', willen we vooral komen tot veel meer eigen journalistieke producties. We gaan natuurlijk WOBben en dat o.a. ook in Spiegelbeeld publiceren, de categoriestructuur gaat veranderen op de voorpagina, er komen basisdossiers over meer dan twintig onderwerpen maar we hebben onze zinnen er voornamelijk op gezet om nu eindelijk onze eigen internet tv programma's te gaan maken. Wekelijkse updates met achtergronden over de economie, natuurlijk gezond worden, een eigen weerbericht (Fringe weather report), meditaties, crowdhealing, interactie met kijkers en collega-organisaties van over de hele wereld, en nog veel meer! 

Dat kunnen we echter niet alleen:

Samen doen we meer!

Als je het afgelopen jaar via ons informatie hebt gevonden, die je inspireerde of wat je waardevol vond, mogen we je dan vragen om een donatie te doen? De video pc die we nodig hebben kost inclusief bekabeling € 8.000,-. 

Alleen als we daar met met ons allen voor gaan staan, gaat het gebeuren. Wil jij dat onze programma's het daglicht gaan zien? Dan rekenen we op jouw steun!  

In ieder geval ontzettend bedankt voor alle hartverwarmende reacties en we wensen je:

  • Een sprankelend 2015 vol van heerlijke ontmoetingen met inspirerende mensen
  • Een helder bewustzijn bij uitdagingen op het scherpst van de snede in het dagelijkse leven
  • Dat je kunt luisteren met je hart en kunt zien met je gevoel
  • Een stralende gezondheid
  • Mildheid voor jezelf
  • Veel Liefde
  • En dat we de verandering die nodig is met elkaar tot stand brengen!

Arjan Bos

Namens het team van Earth Matters 


Per machtiging

Ja, ik doneer:

Voornaam
Achternaam
Plaats
E-mailadres
Rekeningnummer
Bedrag  €5,- 
 €10,- 
 €25,- 
 €50,- 
 €100,- 
 Ander bedrag, nl 
Frequentie  maand 
 kwartaal 
 jaar 
 eenmalig
Ik machtig stichting Earth Matters hierbij tot wederopzegging om bovenstaand bedrag van mijn bankrekening af te schrijven.

Eenmalig via Paypal

 

Zelf overmaken

Je kunt het ook zelf overmaken op bankrekening 19.85.18.331 t.n.v. ‘Stichting earthmatters’ te Groningen. (IBAN NL79TRIO0198518331)


Stichting Earth Matters

Postadres:

Postbus 835
9700 AV Groningen

Bezoekadres:

Kerklaan 30 B
9751 NN Haren

Tel: 088-7775445

KvK:                02091407
Triodos            NL79TRIO0198518331


Geplaatst door Arjan Bos

Arjan Bos

Mijn naam is Arjan Bos, ik ben vrijlieft, vader van drie kinderen en woon in Delft.

Een veelkleurig pallet aan ervaringen in allerlei reizen, banen en levensvisies vormden de basis voor het opzetten van Stichting Earth Matters...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Arjan BosLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Dit is mijn simpele geloof: We hebben geen tempels nodig en geen ingewikkelde filosofie. Onze eigen hersenen, ons eigen hart vormen onze tempel; de filosofie is goedheid.

Dalai Lama, Tibetaans monnikBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.