De graancirkelformatie van het Milk Hill Plateau (1 aug)

Milk Hill Plateau

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal

Gekoppelde categorieen
Graancirkels, (Grens)wetenschap

(Janet Ossebaard) Op 1 augustus kwamen er maar liefst drie meldingen binnen! Bij Oliver's Castle lag een formatie die er direct uitgemaaid is door de boer. Voor zover ik weet zijn er geen luchtfoto's van gemaakt.

Bij Stonehenge ligt momenteel de volgende formatie, waar we niet in mogen van de boer. Tot slot: bij Milk Hill, helemaal bovenop het plateau, lag een beauty die er helaas ook uitgemaaid is door de boer. Heel triest allemaal...

 
Stonehenge: luchtfoto gemaakt door Monique Klinkenbergh 

Over de Milk Hill Plateau formatie wil ik toch iets meer vertellen en laten zien. Dit was de prachtige Gift die in het tarwe lag te prijken: 

 
Luchtfoto gemaakt door Monique Klinkenbergh 

Toen ik de melding doorkreeg was het eerst wat verwarrend omtrent het standpunt van de boer. De berichten varieerden van "Hij heeft hem eruit gemaaid" tot "Hij ligt er nog". Aangezien ik de boer al 20 jaar ken en altijd in de formaties op zijn land mocht, ben ik direct naar boven gereden om de stand van zaken met eigen ogen te aanschouwen. Het was een flinke zoektocht, want het plateau is vrij plat en de formatie liet zich niet zomaar vinden. Uiteindelijk, nadat ik bijna het hele veld rondom had bekeken, zag ik de lijnen van de formatie. Hij leek nog intact! Maar toen ik via de traktorsporen de formatie betrad, sprongen de tranen me in de ogen...  

De boer was er met grof geweld doorheen gereden. Godzijdank hadden we toch enkele goede luchtfoto's. Let vooral op het centrum: wat een geweldige lay! Dit was een bijzondere en - voor mijn gevoel - belangrijke formatie. Een aantal stukken waren nog intact, die kunt u op de volgende foto's zien: 

  

Tot slot de grandioze foto van Philippe Ullens: een pijnlijk moment, maar wat een goede timing... 

 
Poleshot gemaakt door Toos Poels
Alle grondopnamen gemaakt door Janet Ossebaard 
 

Geplaatst door
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Elke keer dat je een ander aanvalt, versterk je je eigen schuldgevoel. Daarom is geweldloosheid ook zo zinvol. Er valt tijdens je verblijf op aarde maar één mens te vergeven... en dat ben jij zelf. Jij bent de rechter. Jij bent de jury. En jij bent de gevangene.

Paul Ferrini – Ik ben de PoortBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.