Squaring Yin Yang

bertjanssen-syy01

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:15027
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Crop Circles and More

Gekoppelde categorieen
Graancirkels, Buitenaards, Universum, Geschiedenis

(Crop Circles and More) Ik raad aan voor dit Artikel, eerst 2008 - Gedachten over Yin Yang te lezen. Tevens raad ik aan voor dit Artikel, eerst 2008 - Möbius Band Graancirkel te lezen.
 
Sinds enige tijd ben ik gefascineerd door het concept van 'Squaring de Cirkel' waarbij het vierkant en de cirkel elkanders tegengestelden en tegelijkertijd één zijn.
Het is feitelijk hetzelfde concept als Yin Yang.
Recentelijk bladerde ik door het boek ‘ Sacred Geometry’ van Robert Lawlor, en werd verrast door wat ik las. In dit boek gebruikt Robert de geometrie van Yin Yang om Squaring de Cirkel te construeren. Werkelijk verbazingwekkend. Laat me dat met je delen.
            
08avebsa-air

foto: Janet Ossebaard

Op 8 mei 2008 verschijnt er een werkelijk adembenemde formatie in koolzaad in een veld parallel aan de Stone Avenue, net buiten Avebury, Wiltshire, UK. Het patroon leek erg veel op het oeroude symbool van Yin Yang. Ik heb deze formatie geanalyseerd en in mijn artikel Gedachten over Yin Yang kun je lezen over het verbluffende kenmerk dat de formatie niet alleen Yin Yang toont gezien vanuit de Hemel, maar (erachter) tevens Yin Yang toont gezien vanuit het binnenste van de Aarde! De graancirkel toont het snijpunt van tegengestelden, daar waar Hemel en Aarde elkaar ontmoeten. Ze intrueert ons van tegenoverstelde zijden tegelijkertijd te beschouwen. Om het Geheel, het Eén zijn te zien, door van twee tegenovergestelde kanten tegelijkertijd te kijken en zodoende Dualiteit te laten samensmelten in Eenheid. En dat is precies wat Squaring de Cirkel ook doet. Het samensmelten van Dualiteit in Eenheid.
Verbazingwekkend genoeg blijkt Squaring de Cirkel heel elegant uit Yin Yang voort te vloeien.

bertjanssen-syy01     bertjanssen-syy02    
De kern van Yin Yang wordt gevormd door twee cirkels die op hun plaats worden gehouden door Eén grotere cirkel. Twee worden één. Dualiteit en Eénheid in hetzelfde symbool. Hiervan gebruikmakend kunnen we een 'grote' cirkel construeren die haar middelpunt op de buitenste cirkel heeft (zie naar beneden gerichte pijl) en die de beide binnenste cirkels raakt (zie de omhoog gerichte pijlen in het diagram hierboven).
Het onderstaande diagram laat het resultaat zien.
 
bertjanssen-syy03

De naar buiten gerichte pijlen in het diagram hieronder, geven aan waar de 'grote' zojuist geconstrueerde cirkel de hartlijn van het Yin Yang symbool snijdt. Gebruikmakend van deze snijpunten kunnen we een nieuwe cirkel construeren die haar middelpunt heeft in het midden van het Yin Yang symbool en die door de genoemde snijpunten gaat. Zie het onderstaande diagraam rechts.
 
bertjanssen-syy04bertjanssen-syy05
          

Een vierkant dat het initiële Yin Yang symbool omsluit, 'Squared' de zojuist geconstrueerde Cirkel met een verbluffende precisie van 99,9%. Realiseer dat het construeren van een 100% accurate Squaring de Cirkel per definitie onmogelijk is. Een precisie van 99,9% is ongeveer het beste wat je kunt bereiken!
 
bertjanssen-syy06bertjanssen-syy07
         
Zo simpel. Zo elegant. Zo accuraat. Zo adembenemend mooi.
Maar dit is nog niet alles! Het Yin Yang symbool herbergt nog een ander werkelijk verbazingwekkend kenmerk. Dezelfde 'grote' cirkel die de positie van de Cirkel aangeeft in de Squaring de Cirkel, definieert tevens een pentagram dat precies in het Yin Yang symbool past. En alsof het Yin Yang symbool er zeker van wil zijn dat we ons realiseren dat dit alles geen toeval is, genereren de binnenste twee cirkels tevens een anker voor het pentagram.

bertjanssen-syypenta

De aanwezigheid van het pentagram is uiterst belangrijk. Het pentagram bevat namelijk de Phi-ratio en deze ratio (ook bekend als Gulden Snede) is de ratio van het leven zelf!
De kern van het oeroude Yin Yang symbool verbindt dus het leven, de Phi-ratio met Squaring de Cirkel. Werkelijk verbazingwekkend. De Phi-ratio die zo goed voelt, zo natuurlijk, zo prachtig expressie geeft aan het leven, blijkt direct verbonden te zijn met Squaring de Cirkel. Een concept dat zo onnatuurlijk aanvoelt, niet van hier. Het is alsof Yin Yang de brug vormt tussen de wereld alhier en de wereld aan de andere kant van de Sluier. De wereld van Sophia en Source.
Nee, het is niet Yin Yang, het zijn de graancirkels die middels Squaring de Cirkel de brug vormen!

© Bert Janssen, 2008.

Bron: www.cropcirclesandmore.com


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Wonderen zijn niet in tegenspraak met de natuur, ze zijn slechts in tegenspraak met wat we over de natuur weten.

St. Augustinus, Romeins filosoof en theoloogBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.