Het grotere perspectief

pleyades

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:10542
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, Buitenaards, Universum, Gnosis, Geschiedenis

(Earth Matters | Sanne Dijkstra) Ons fysiek Aardse leven is niet het enige onderdeel van ons bestaan. We leven in een grote complexe kosmische werkelijkheid. Deze werkelijkheid is niet buiten onszelf, het is wezenlijk verbonden met ons alledaagse persoonlijke bestaan. We leven in een bijzondere tijd waarin deze inzichten over wie en wat we werkelijk zijn weer terug mogen komen. Ga je mee op reis? Vanuit de grootsheid van ons Universum naar de grootsheid van ons Aardse leven. De tijd is nu.

We groeien op in een wereld waarin alle aandacht gericht is op het fysieke materiële bestaan. De wetenschap verklaard alles. Alles wat niet in de krant staat, of op tv wordt uitgezonden, is niet waar. Leven na de dood bestaat niet. Dit is de enige kans die je hebt. Een goede baan en een hoge opleiding zijn de belangrijkste dingen die je kunt bereiken in je leven.

Toch kan je je afvragen wat deze visie en mentaliteit ons gebracht heeft. Waarom is het spannend om te praten over onderwerpen als 'het leven na de dood' en 'buitenaards contact'? Waarom zijn veel van deze onderwerpen taboe?

Het grotere perspectief
Meer en meer mensen komen nu tot de ontdekking dat het leven echter veel meer is dan een paar fysieke moleculen toevallig gerangschikt door God. Bekende onderzoekers van de diepere aard van onze werkelijkheid zijn onder andere Pim van Lommel uit Nederland, en Michael Newton uit Amerika. Beiden zijn ze tot de ontdekking gekomen dat we in de kern spirituele wezens (zielen) zijn die vele ervaringen in de fysieke wereld hebben. We hebben deze ervaringen om te leren en te groeien. Daarmee dragen we bij aan het grote geheel wat zichzelf ook verder ontwikkelt. Alles is in een staat van beweging. Expansie en contractie, ofwel evolutie.

Dolores Cannon
Waar mensen als Pim van Lommel en Michael Newton veelal de Aardse sferen van het hiernamaals hebben onderzocht, heeft Dolores Cannon ontdekt dat het leven na de dood nog verder gaat dan we tot nu toe dachten. Dolores Cannon had meer dan 50 jaar ervaring als hypnotherapeut en heeft hier in haar leven 19 boeken over geschreven. In haar boeken specialiseerde ze zich vooral op het hervinden van verloren kennis en wijsheid. Op 19 oktober 2014 heeft ze het Aardse bestaan verlaten om haar werk voort te zetten vanaf de andere kant.

Voorbij de Aarde
Door haar werk zijn we erachter gekomen dat onze geschiedenis reikt tot in de sterren en verder. Velen van ons hebben ervaringen gehad op andere planeten en in andere dichtheden. Eenmaal op Aarde gekomen zijn deze ervaringen vaak diep in ons onderbewuste beland.

Aarde moeilijke planeet
Het is geen gemakkelijke uitdaging die we zijn aangegaan hier op Aarde. De Aarde is één van de moeilijkste planeten in het Universum. We identificeren ons vooral op de fysieke wereld en vaak voelen we ons daarin afgesloten van ons oorspronkelijke zelf en de grotere kosmische werkelijkheid waarin we leven. We zijn vergeten wat voor grootse spirituele wezens we werkelijk zijn. Dit zie je terug in de vele oorlogen, ruzies en verdeeldheid die nu op Aarde heerst. Dat maakt het hier extra uitdagend. Veel mensen ervaren dan ook eenzame en pijnlijke momenten in hun ervaring op Aarde.

Herinneren
Mede door deze pijnlijke ervaringen gaan we ons wel weer meer dingen afvragen. Vragen als 'wie ben ik?', 'waarom ben ik hier?', 'wat is mijn taak op Aarde?', 'waarom gaat alles zoals het gaat?' en 'wat is de rol van mijn relaties?' komen steeds meer aan bod.

Gelukkig komen we nu in een tijd aan in onze Aardse ervaring waarin deze vergeten kennis en wijsheid weer langzaamaan aan het terugkeren is. De sessies QHHT die Dolores Cannon heeft ontwikkeld zijn één van de manieren om weer in contact te komen met je oorspronkelijke zelf, en jouw missie en taak hier op Aarde.

Oude kennis komt terug
In deze nieuwe tijd merk je bijvoorbeeld dat er steeds meer kennis terugkomt van onze vergeten geschiedenis uit Atlantis en Egypte. Meer en meer mensen houden zich bezig met rituelen en initiaties uit deze tijd. De oude tempel kennis komt weer terug. En gelukkig maar. We hebben het hard nodig.

Deze periode uit onze Aardse geschiedenis lijkt veel weg te hebben op het leven nu op Aarde. Het toppunt van een samenleving. Een periode van ongekende welvaart en mogelijkheden. Welke kant gaan we dit keer op? Weten we de kennis en wijsheid op de juiste manier te gebruiken? Ontstijgen we ons persoonlijke belang en bereiken we een nieuwe hoogte? Of vervallen we wederom in oorlog en geweld en stort onze samenleving in elkaar? Zoals in de tijd van Atlantis…

Egypte
Zo was er een klant die terugging naar een leven als priester in het oude Egypte. Als priester hield hij toezicht op de bouw van de piramiden. Het was een belangrijke taak waarvoor hij eerst ingewijd moest worden. De inwijding was gericht om meer in contact te komen met zijn Hoger Zelf. Als priester en student van de hogere krachten was hij één van de weinige mensen daar die zo'n inwijding onderging.

De inwijding vind plaats in de kist van de grote piramide. Daar moet hij een nacht alleen in doorbrengen. Door de energetische krachten die inwerken op de piramide komt hij in een soort van droomtoestand terecht. Het is alsof hij uit zijn lichaam is getreden in een andere dimensie. Alles wat hij hierin meemaakt lijkt levensecht. In deze toestand ondergaat hij allemaal testen. Deze testen zijn ervaringen die steeds op hem afkomen en die hij moet zien te doorstaan. In het begin is het best gemakkelijk, maar later wordt het steeds lastiger.

Uiteindelijk haalt hij het en staat hij aan het einde van de nacht weer naast de kist in zijn normale bewustzijnstoestand. Doordat hij de inwijding heeft doorstaan heeft hij nu extra gaven die hij daarvoor niet had. Hij kan materie verplaatsen en dematerialiseren door zich erop te concentreren.

Piramiden bouwen
Zo worden ook de piramiden gebouwd, geeft hij aan. Door gedachtekracht. Met een groep mensen concentreren ze zich op de grote blokken steen. Op elke hoek staat een ingewijde priester en door de gezamenlijke gedachtekracht weten ze de grote blokken op de juiste plaats te krijgen.

Als ik vraag waarvoor ze de piramiden bouwen, geeft hij aan dat het doel van de piramide is om mensen te transformeren en om er mee te reizen. Ze gebruiken de piramide als een soort sterrenpoort om door de ruimte, de Kosmos, te reizen.

Aarde raakt in verval
Later in dat leven blijkt dat er steeds minder van zijn mensen over zijn. De Aarde is aan het veranderen. Er breken donkere tijden aan. De samenleving raakt in verval. De ingewijden gaan naar een andere plek in het Universum om hun werk voort te zetten. Ze voelen dat de tijd gekomen is om verder te gaan. De kennis die ze hebben opgedaan moet gedeeld worden op een plek waar de mensen er wel voor openstaan. Hij blijft achter, samen met drie andere hoog ingewijden, om wat zaken af te ronden. Het gaat een moeilijke tijd voor hen op Aarde worden.

Het is belangrijk dat hij dingen gaat veilig stellen voordat ze in verkeerde handen terecht komen. Bepaalde krachtvoorwerpen die er zijn maakt hij onzichtbaar om te beschermen tegen mensen met verkeerde intenties. Als dat gedaan is kan hij vertrekken. Dat moet wel met zijn vieren gebeuren, want anders is de energetische kracht te zwak en lukt het niet.

Net voordat ze willen vertrekken wordt één van de vier opgepakt. Ze proberen het nog wel om weg te komen, maar het lukt niet meer. De samenleving op Aarde raakt steeds verder van het licht af en de kennis verdwijnt. De overgebleven ingewijden worden nu achterna gejaagd door de bevolking. De mensen begrijpen hen niet en worden bang van ze. Ze denken dat ze anders zijn en ze vinden hen vreemd. Uiteindelijk loopt het niet goed af voor deze man in dit leven. Hij probeert nog angstig in het geheim zijn werk voort te zetten, maar dat gaat niet meer.

Niet ontvangen
Veel mensen die zich hebben ingezet, en dat op dit moment doen voor de nieuwe wereld, worden hierin niet ontvangen. De bevolking vindt het maar raar, en alles wat anders is wordt voor gek verklaard. Hierdoor ontstaat de angst om helemaal jezelf te kunnen zijn. Om jezelf toonbaar te maken en op te komen voor wat jij echt belangrijk vindt. Deze angst kan onbewust diep doorwerken op ons leven.

We hebben allemaal een belangrijke taak in dit leven, en deze staat vaak niet in lijn met wat het systeem en de massa van ons wil. Om hier echt voor te gaan vergt veel moed. Gelukkig zijn er steeds meer mooie zielen die dit pad lopen. Op dit moment staat de Aarde weer op een transitiepunt. Welke kant ga jij op? De keuze is aan jou. Belangrijk is om weer in verbinding te treden met jezelf en je eigen unieke gave in deze wereld. We hebben allemaal wat toe te voegen in deze wereld.

Kosmische oorsprong
Nog verder terug lijkt de kennis en wijsheid uit het oude Egypte en Atlantis zijn oorsprong te hebben in de sterrenvolkeren. Veel mensen verbinden zich weer met de periode voordat ze op Aarde waren. Ervaringen op andere planeten en in andere dimensies en dichtheden. Deze ervaringen zijn ontzettend uiteenlopend. Van blauwe rubberachtige wezens op een hoogtechnologische planeet, tot ver ontwikkelde groene plantenwezens op een jungleplaneet. Van kleine robotachtige wezens, tot aan mensachtige wezens op de bekende sterren zoals Sirius, Plejaden, Orion en Zeta Reticuli.

Eenmaal op Aarde beland is het hier geen gemakkelijke ervaring. De mate van verdeeldheid die we hier ervaren is erg groot. Het helemaal aanwezig zijn en aarden in jezelf is dan ook één van de grootste uitdagingen op deze planeet.

Muzikant uit de Plejaden
Er was een klant die terugging naar zijn leven vóór de Aarde, op de Plejaden. Hij kwam aan in een scène waar hij aan het trainen was om naar de Aarde te gaan. Hij bevond zich in een piramide en deed daar Tai Chi gerelateerde oefeningen. Hij deed deze oefeningen om te leren hoe hij energie kon manipuleren. Op Aarde zou hij daar ook weer gebruik van maken.

In zijn huidige leven is hij muzikant. Zijn Hoger Zelf vertelde later dat hij door muziek te maken op dezelfde manier energie manipuleert als hij gedaan had in de piramide op de Plejaden. Zowel met beweging als met geluid kan je de energie in de ruimte manipuleren. Beweging is geluid, geluid is beweging. Alles is trilling en frequentie.

Eenmaal op Aarde gekomen kwam hij in een ervaring in Zuid Amerika. Daar bevond hij zich samen met andere stamgenoten om een grote piramide heen. Ze voerden een ritueel uit en zongen en dansten.

Toen ik vroeg wat voor ritueel het was en waarvoor het diende, gaf hij aan dat ze de piramide gebruikte om een poort te openen naar de Plejaden. Via deze sterrenpoort konden andere zielen vanuit de Plejaden hier naar Aarde komen. De zielen incarneerde vervolgens in hun samenleving. Zo was hij hier ook gekomen. Zonder deze poort konden ze de Aarde niet bereiken.

Thuiskomen
Op de Plejaden leefde deze man een heel vreedzaam en liefdevol leven. Eenmaal op Aarde, vele ervaringen later, zijn deze herinneringen diep in zijn onderbewuste geraakt. Toch bleef een diep gevoel van gemis en verdriet bestaan over het missen van “zijn thuis”.

Nu leven we weer in een tijd waarin wij onszelf weer kunnen verbinden met deze aspecten van ons bestaan. Door onszelf open te stellen voor deze mogelijkheid kunnen we hier vanuit ons hart een gevoelsverbinding mee maken. Door weer terug te gaan naar zijn galactische oorsprong en daar de gevoelsverbinding mee te herstellen, valt alles op zijn plek in zijn huidige leven op Aarde. De energie kan meer stromen en het diepe gevoel van gemis, en verdriet krijgt de ruimte.

Openstellen
Velen van ons hebben ervaringen gehad op andere plekken in het Universum. Ervaringen die we op een diep niveau missen. De samenleving is zo ingericht dat we deze ideeën snel van de baan doen als onzin. Hiermee ontkennen we letterlijk een deel van ons bestaan.

Naarmate we ons meer openstellen voor de grootsheid van het leven en de diepten van de persoonlijkheid, kan meer informatie over wie en wat we werkelijk zijn naar boven komen. We mogen onze galactische geschiedenis weer gaan invoelen. We hebben onszelf er lange tijd voor afgesloten. Nu komt de tijd waarin we dit aspect van onze realiteit weer mogen verwelkomen.

Alles is met elkaar verbonden. Alles is één. Ogenschijnlijke ervaringen op andere planeten en in andere dichtheden zijn daarom ook wezenlijk verbonden met ons Aardse bestaan. Niets is buiten onszelf. Alles is persoonlijk. Op deze manier is het ook heel helend om je open te stellen voor deze ervaringen. Gevoelservaringen kunnen worden geïntegreerd, waardoor meer ruimte en vrijheid ontstaat om jezelf te zijn.

Door de Kosmos te omarmen kom je letterlijk meer thuis in jezelf op Aarde. Wij zijn diegene op wie we gewacht hebben. Wij zijn de sterrenvolkeren. Het ontwaken van de mensheid is nu.

Namasté,

Sanne

be-wust-zijn
Sanne Dijkstra geeft al meer dan vier jaar sessies QHHT hypnotherapie volgens de methode van Dolores Cannon. De informatie uit de bovengenoemde ervaringen is met toestemming van de klanten gebruikt. Wil jij meer over deze sessies weten? Kijk dan op zijn website: be-wust-zijn.com & [email protected]

Bron: Earth Matters, Spiegelbeeld


Geplaatst door Sanne Dijkstra
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

De ware betekenis van verlichting is met wijd open ogen kunnen kijken naar alles wat donker is.

Nikos Kazantzakis, Grieks filosoofBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.