Anthony Migchels | Overheid heeft taak fatsoenlijk monetair systeem aan te bieden

Wij accepteren Gelre

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:6304
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:YouTube: DeBitcoin

Gekoppelde categorieen
Aarde en milieu, (Verborgen) nieuws, Economie, Alternatieve geldsystemen

(Earth Matters) Paul Buitink interviewt Anthony Migchels met betrekking tot monetaire hervorming, vanuit een libertarisch perspectief. Vele zaken komen aan bod: een vrije markt voor munteenheden, de opkomst van 'crypto currencies', Bitcoin, maar ook anderen, de Gelre en het essentiele probleem van het Kapitalisme: geld met geld verdienen, in plaats van iets te produceren.(Bitcoin) Paul Buitink praat met Anthony Migchels, monetair hervormer en bekend van Real Currencies en lokale munt de Gelre. Anthony vertelt hoe hij geïnteresseerd is geraakt in monetaire hervorming. De trigger voor hem was de documentaire Money Masters. Hij heeft een achtergrond in de automatisering.

De Gelre is het eerste regionale geld van Nederland, verkrijgbaar in Gelderland. Met de eerste variant kreeg Anthony problemen met DNB. Met de tweede versie is hij sinds april dit jaar op de markt. Anthony legt uit hoe de Gelre is ontworpen en hoe je in het algemeen regionaal geld can creëeren. Er is een verschil tussen lokaal geld dat gedekt is door nationaal geld en rentevrij/wederzijds krediet. De Gelre is zowel gedekt door de euro maar laat ook rentevrij krediet toe en is zowel giraal als chartaal beschikbaar.

Anthony is geen voorstander van goud, want het bankenkartel en de plutocratie hebben controle hierover. Ook houdt hij niet van het deflatoire karakter ervan.

Anthony is enthousiast over architecturen die vrije marktmunten kunnen aanbieden, maar ziet meer heil in bijvoorbeeld Freicoin dan Bitcoin. Bitcoin is er voor de plutocratie zegt Anthony. Rentevrij krediet is er onmogelijk mee en ook is het deflatoire karakter niet goed volgens Anthony. Een discussie tussen deflatie en inflatie volgt.

Anthony is voor rentevrij geld, maar wil rente niet verbieden.

Paul vraagt zich af waarom alternatieve coins als Freicoin, die meer Antony's denktrant volgen, niet populairder zijn dan Bitcoin. Dit komt volgens Anthony door de marketing die achter Bitcoin zit. Anthony benadrukt dat geld niet schaars moet zijn.

Anthony en Paul filosoferen verder over wie het recht heeft om geld te verdienen, herverdelingen, bailouts, Oostenrijkse school economie, de goudstandaard, een nationale variant van de Gelre en meer.Dit interview is opgenomen op 10 juni 2014. Voor meer informatie kijk op http://www.debitcoin.org

Bron: YouTube deBitcoin


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

't Is goed in 't eigen hart te kijken. Nog even voor het slapen gaan, of ik van dageraad tot avond Geen enkel hart heb zeer gedaan.

Alice NahonBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.