Het probleem dat goud heet

Gold Buillion

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:9901
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Real Currencies

Gekoppelde categorieen
Aarde en milieu, Alternatieve geldsystemen, Economie, (Verborgen) nieuws

(Anthony Migchels | vertaling voor Earth Matters door Miranda Jorritsma) Nu er door de kredietcrisis een hernieuwde interesse is ontstaan naar de afkomst van geld in het algemeen, en de verachtelijke afkomst van rentedragend fractioneel bankieren (oftewel interest bearing fractional reserve banking) in het bijzonder, wordt de schreeuw om een nieuwe gouden standaard steeds luider.

Velen lijken te geloven dat echt geld op goud gebaseerd moet zijn. Je hebt de zogenaamde Oostenrijkse School, de aanhangers van Mises, en ook veel libertariërs lijken te zijn gevallen voor iets wat in essentie bedrog is.

De voorstanders van goud suggereren dat goud de beste en (in principe) enige vorm van echt geld is, omdat de natuur de voorraad heeft beperkt. Dit betekent dat de hoeveelheid geld die circuleert geen last heeft van inflatie.

In de analyse die ze maken, stellen ze vaak - terecht - vast dat de hedendaagse muntenstelsels, die worden beheerd door centrale banken, niets anders zijn dan plunderingen, geleid door maniakken die de bevolking beroven met hun aanhoudende inflatie/deflatiecycli.

Ze zijn alleen compleet blind voor de rol die rente speelt in wat zij correct zien als een wantoestand. Ze geloven zelfs vaak dat rente juist nodig is om een “vrije markt” beslissing te nemen over de prijs van geld.

Dit is de grootst mogelijke onzin: omdat banken in het huidige system geld creëren door de knoppen van een computer in te drukken, zijn de kosten van geld zo belachelijk laag dat het misdadig is om gebruikers zware toeslagen te laten betalen. En ze zijn zwaar: als je een huis van 200.000 euro koopt moet je 400.000 euro rente betalen in de dertig jaar die daarop volgen. Daarnaast moet het aankoopbedrag ook niet worden vergeten. Dit betekent dat het huis in werkelijkheid 600.000 euro kost.

Wanneer je 400.000 euro rente betaald voor het indrukken van een knop, ga ik ervan uit dat je snapt dat je beetgenomen bent.

Wat de voorstanders van goud echt willen is een stabiele voorraad van een valuta. Dit om de door de criminelen in het bankwezen gecreëerde inflatie en deflatie de stoppen. Hier hebben ze zeker een punt, maar hun oplossing is niet de juiste.

Het probleem is dat, als je goud beheert, je nog steeds kan zorgen voor inflatie/deflatie van de voorraad. Omdat we al eeuwen de gouden standaard gebruiken, zal de historische achtergrond je doen realiseren dat depressies en luchtbellen veelvoorkomend waren in vroegere tijden.

Er is geen vrije markt voor goud. De mensen van gata.org zijn al jaren bezig met de documentatie van de manipulatie die op de goudmarkt plaatsvind. Goud wordt beheerd door dezelfde mensen die al eeuwenlang het centrale bankensysteem beheren.

Een bekende uitspraak uit de hoogtijdagen van het goud luidt als volgt, “Economic crises have been produced by us through the goyim by no other means than the withdrawal of money from circulation.”

Een ander voorbeeld uit die tijd: “Give me control of a nations money supply, and I care not who makes its laws.” Oftewel geef me de macht over de geldvoorraad van een natie en ik geef niks om wie de wetten maakt.

Duidelijk bewijs dat goud de op dit ogenblik hachelijke situatie niet zal oplossen.

Om eerlijk te zijn: de bankieren maken plannen om goud te gebruiken in hun volgende systeem dat ontworpen is om het huidige over te nemen. De voorstanders van goud zijn bewuste en onbewuste handlangers.

Goud heeft natuurlijk zijn functies. Als een waarborg tegen een ineenstorting bijvoorbeeld, hoewel zilver waarschijnlijk nog beter is. Kostbare edelmetalen zullen altijd aanwezig zijn om de manipulatie van papier(geld) te onthullen. Dit is wat er op dit moment gebeurt. Het goud heeft abnormaal hoge prijzen, alhoewel deze nog steeds laag zijn, mochten ze gecorrigeerd zijn voor inflatie. Goud was ooit 1800 dollar per ons en heeft dus nog steeds een lange weg te gaan.

Hoewel goud nuttig is als een soort voorraad van rijkdom is het niet nuttig als ruilmiddel. Het is simpelweg te duur. Eigenaars willen het niet uitlenen zonder rente. De voorraad is niet stabiel en transparant, omdat goud door de eeuwen heen gemanipuleerd is.

Het probleem met papiergeld, of in deze tijd, elektronisch geld, is niet dat het gebaseerd is op schulden. Het is ook niet dat het gevoelig is voor inflatie en deflatie.

Het probleem is dat het beheerd wordt door onze duivelse machtshebbers die het gebruiken als een zeer effectief middel voor het herindelen van rijkdom: van ons naar hen.

Het probleem is dat geld gebruikt wordt door een publiek dat totaal onwetend is wat betreft de aard van het geld en de makers.

Wat we echt nodig hebben is goedkoop, solide geld, van papier of elektronisch (dit bespaart kosten en is efficiënt), rentevrij, geleverd door organisaties die transparant opereren en die bereikbaar zijn om vragen van gebruikers te beantwoorden.

Maar zolang mensen kunnen worden beetgenomen met domme ideeën, zoals het idee dat goud de enige echt valuta is, gaat dit niet gebeuren. 

Bron: Real Currencies


Geplaatst door Anthony Migchels

Anthony Migchels

My name is Anthony Migchels. I live in Arnhem, the Netherlands. I am married and we have twin sons.

Waking up to the Money Power after 9/11, I started the Gelre, the first regional currency in the Netherlands...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Anthony MigchelsLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Het creatieve proces is een proces van overgave, niet van controle.

Julia Cameron, Amerikaans schrijverBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.