Teken ook het Burgerinitiatief Ons Geld | Uitzending Radar 27-01-2015

Money, it's a crime

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:11768
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Burgerinitiatief Ons Geld

Gekoppelde categorieen
(Verborgen) nieuws, Economie, Geografisch, Nederland, Politiek, Alternatieve geldsystemen

(Burgerinitiatief Ons Geld | George van Houts) Het na korte tijd al zo grote aantal handtekeningen voor het burgerinitiatief Ons Geld bewijst hoezeer het onderwerp leeft in Nederland en hoe sterk de wens is dat er een punt wordt gezet achter de huidige, ontoereikende manier waarop geld door schuld wordt gecreëerd.

De drempel van 40.000 handtekeningen, die nodig is om het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen, werd al na iets meer dan 24 uur overschreden. Hier stopt het echter niet mee. Hoe groter het aantal handtekeningen, des te krachtiger het signaal naar de politiek wordt, om ernst te maken met de behandeling van de voorstellen die in het initiatief worden gedaan.

Daarom, teken als u het nog niet hebt gedaan! Hoe meer hoe beter. En laat u niet afschrikken door de hoeveelheid informatie die van u wordt gevraagd. Dat is nu eenmaal vereist voor de geldigheid van uw ondertekening.

Geld is van ons allemaal en dient door de overheid gecreëerd te worden.
Ongelijkheid neemt toe. Private banken hebben het privilege om geld te creëren uit het niets en vragen rente over het geleende geld. Overheden hebben tekorten aan geld en verhalen dat op de burgers door bezuinigingen. Ecologische problemen worden niet aangepakt door geldgebrek.

De oorzaak van de ellende waar we nu in zitten is gelegen in de manier waarop geld gecreëerd wordt: door private banken. Banken zijn commerciële ondernemingen die uit zijn op korte termijn winstbejag. Dat is hoogst ongezond voor onze samenleving.

Toch kan het anders en aanzienlijk beter. En snel ook! Door één ‘overnight’ actie gaat het roer definitief om. Daar wordt u als burger beter van. Per omgaande.

Wat gaat u ervan merken nadat de verandering een feit is:

  1. Belastingverlaging en/of burgerdividend
  2. Stabiele prijzen (geen verhogingen meer)
  3. 100% Gegarandeerd en waardevast spaargeld en pensioen
  4. Eerlijker verdeling van de welvaart
  5. Een milieu aanpak waar onze kleinkinderen ons heel dankbaar voor zullen zijn

Nu vraagt u zich natuurlijk af wie dat allemaal gaat regelen. Wel, van de bankensector hoeven we niets te verwachten. Die gaan echt hun kip met gouden eieren niet slachten. Het zal dus van de politiek moeten komen. En, zelfs al hebben politici grote voordelen bij een veranderd monetair systeem, tot nu toe ziet het er niet naar uit dat ze het ook zullen gaan doen.

We zullen hen dus een handje moeten helpen. Vandaar dit initiatief waarin wij het Nederlandse parlement oproepen de problematiek rondom geldschepping daadkrachtig aan te pakken.


(Radar) Burgerinitiatief Ons Geld wil dat er een punt wordt gezet achter de huidige ontoereikende manier waarop geld door schuld wordt gecreëerd.

Het geld wordt door private banken gecreëerd en als er een tekort is aan geld, wordt het geld verhaald op de burgers door bezuinigingen. Het Burgerinitiatief roept het Nederlandse parlement op om de problematiek rondom geldschepping daadkrachtig aan te pakken. Tekenen kan hier.

radar_still

 


(Positive Money) We all use money, we all rely on money. But do we know how money works? Where does money come from? How is money created?


 Bronnen: Burgerinitiatief Ons Geld, Radar, Positive Money


Geplaatst door Käthy Gritter
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Ik zoek niet, ik vind.

Pablo Picasso, Spaans kunstenaarBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.