Ik word een digitale nomade!

Marin

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights


(Groene Avonturen | Marin Leus) Vanaf juli ben ik dakloos. Doei huis met uitkijk over het meer. Doei tuin die ik nog maar net heb.

Doei Groningen.

Twee weken geleden keek ik de documentaire ‘a New We’, een super inspirerende documentaire waar de makers naar 10 eco-community’s in Europa gaan. Tijdens de film was er een jongen die zei: “je kunt dromen over wonen in een community en het graag willen, maar je moet het gewoon doen! 

Het moment waarop ik dacht: jaaaaaaa en mijn hoofd meteen de meest grootste plannen maakte.
 hoera

Nu, twee weken later, blijkt het niet een kortstondige bevlieging te zijn, maar heb ik besloten om het echt te gaan doen. Alles op te zeggen en het avontuur aan te gaan.

Ik word vanaf juli voor een onbepaalde tijd een digitale nomade die op de fiets gewapend met camera en laptop de wondere wereld van ecodorpen, permacultuur tuinen, zelfvoorzienende plekken, groene mensen en tiny houses gaat vastleggen. Op elke plek zal ik een tijdje wonen en deze plekken fotograferen, filmen en erover schrijven.

En dit natuurlijk met jullie gaan delen in blog posts, vlogs, online tijdschriften, – cursussen en misschien zelfs een documentaire.

Afwisselend ontdek/ontmoet ik groene projecten en mensen, ben ik onderweg op de fiets en kijk ik wat er in steden aan groene dingen te doen valt.

Onderweg ga ik kamperen, op huizen passen, in hostels en goedkope airbnb’s slapen en ‘couchsurfen’ bij onbekende mensen.

costa rica - groene avonturenkopie

Meer leven in verbondenheid met de mensen, natuur en dieren om me heen. Een simpel leven. Het échte groene avontuur aangaan, mezelf tegenkomen en veel leren.

En vooral jullie inspireren door alle gave groene projecten en mensen die ik onderweg tegenkom.
Lightroom (IMG_8442.CR2 en 11 andere)

Onderweg wil ik zo groen mogelijk gaan leven, en zo min mogelijk fossiele brandstoffen gebruiken.

Ik reis langzaam: op de fiets. Ik gebruik een zonnepaneel om mijn apparaten op te laden (uh.. exclusief laptop), gebruik meertjes als douche en door een waterfilter kan ik drinken uit de natuur.

Waar kan koop ik lokaal eten, als dat niet mogelijk is biologisch en zonder afval.

Sowieso plantaardig en als de mogelijkheid er is red ik voedsel van de markt.

Door op deze manier te leven heb ik weinig geld nodig. Op veel plekken help je mee tegen kost en inwoning, op andere plekken betaal je een klein beetje per dag. Ik wil gaan werken met een donatiesysteem, maar daarover meer in April.

Lightroom (IMG_3681-2.CR2 en 71 andere)


Kortom: AAAAAAAAA

Want er komt veel bij kijken. M’n huis en tuin opzeggen, niet meer werken als fotografie docent, enorm minimaliseren (er is bij m’n ouders plaats voor ongeveer drie verhuisdozen) en veel uitzoeken/aanschaffen. Super gaaf en eng en fantastisch en spannend!

Artikel bron


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

There are many aspects to success; material wealth is only one component. ...But success also includes good health, energy and enthusiasm for life, fulfilling relationships, creative freedom, emotional and psychological stability, a sense of well-being, and peace of mind.

Deepak ChopraBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.