Nieuwe studies bevestigen dat kinderen gevaar lopen door blootstelling aan veelgebruikte chemicaliën

Pesticides

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:17324
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Natural News

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Voeding, Ziekte, Milieu, Aarde en milieu, Kinderen, Bewustzijn

(Natural News | Sherry Baker | vertaling voor Earth Matters door Joke Lochmans) De gevestigde Westerse geneeskunde en de Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration, de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit die ook over medicijnen gaat, vert.) waarschuwen weliswaar regelmatig voor de veronderstelde gevaren van alternatieve geneeswijzen en voedingssupplementen, maar zij hebben het nooit over de op grote schaal gebruikte en volkomen legale chemische gifstoffen die via het milieu ons lichaam binnendringen. En daar komt nog bij dat de Amerikaanse natuurbescherming er weinig aan doet om veel van deze chemicaliën, die de gezondheid bedreigen, te weren uit veelgebruikte consumentenproducten. Nu hebben twee nieuwe studies aangetoond dat talloze kinderen ademhalingsproblemen zouden kunnen hebben die veroorzaakt worden door deze veel voorkomende chemische bedreigingen.

Een goed voorbeeld is dat door onderzoekers van het Columbia Center for Children's Environmental Health (de CCCEH), werkzaam bij de Mailman School of Public Health en Columbia University Medical Center, is aangetoond dat kinderen die voor de geboorte zijn blootgesteld aan het veelgebruikte pesticide-ingrediënt piperonlybutoxide (PBO) een grotere kans hebben dat zij op de leeftijd van vijf en zes jaar chronische hoestklachten hebben. Hun onderzoek, dat recent is gepubliceerd in de online editie van het tijdschrift Environment International, levert het bewijs dat de longen van kinderen gevoelig zijn voor beschadigingen door giftige stoffen terwijl de kinderen zich nog in de baarmoeder bevinden. De problemen zijn niet het gevolg van een infectie, maar chronische hoestklachten op de kinderleeftijd kunnen de normale dagelijkse activiteiten van de kinderen flink verstoren en ze verstoren ook de slaap van zowel de kinderen als hun ouders.

Maar wat is PBO precies? Het is een chemische stof die de effecten versterkt van pyrethroïden, stoffen die voorkomen in de pesticiden die het meest gebruikt worden, zowel door professionele ongediertebestrijders als door consumenten, volgens een onderzoek door de researchers van de Mailman School uit 2011. Eerder gedaan onderzoek had al uitgewezen dat blootstelling aan een van de pyrethroïden, vooral een variant van de stof permethrin, in het bijzonder gerelateerd was aan het voorkomen van hoestklachten op de leeftijd van vijf jaar. Het nieuwe onderzoek laat zien dat kinderen die tijdens de zwangerschap in contact zijn gekomen met PBO een verhoogde kans hadden op hoestklachten die niet gerelateerd waren aan verkoudheden of griep.

Asthma Inhaler - http://www.flickr.com/photos/niaid/Een chemische oorzaak van astma bij kinderen?
Een ander nieuw onderzoek door de CCCEH laat een nog veel ernstiger probleem zien, dat het vermogen van kinderen om vrij adem te halen, kan belemmeren. Het blijkt dat kinderen die zijn blootgesteld aan di-ethylftalaat (DEP) en benzylbutylftalaat (BBP), stoffen die horen tot de chemische groep van de ftalaten, die veel gebruikt worden in producten voor lichaamsverzorging en plastic voorwerpen, een verhoogde kans hebben op ontstekingen van de luchtwegen die aan astma gerelateerd zijn.

Het onderzoeksteam onderzocht 244 kinderen tussen de vijf en de negen jaar oud en ontdekte dat bij alle kinderen ftalaten in de urine aantoonbaar waren. De kinderen met de hoogste concentratie in hun urine van de beide ftalaten hadden een hogere concentratie stikstofmonoxide in hun uitademingslucht, wat een biomarker is voor luchtwegontstekingen. Het verband tussen de blootstelling aan BBP en luchtwegontstekingen was vooral sterk bij kinderen die kort geleden een piepende ademhaling hadden vertoond, een veelvoorkomend symptoom van astma.

'Hoewel er veel factoren zijn die bijdragen aan het ontstaan van astma, toont ons onderzoek aan dat ftalaten een belangrijke rol spelen', zegt Allan Just, PhD, eerste auteur van het nieuwe onderzoek dat recent online is gepubliceerd in het American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine.

Het is moeilijk om je kinderen tegen ftalaten te beschermen omdat het fabrikanten is toegestaan ze in ontelbare consumentenproducten te gebruiken, waaronder plastic, vinyl vloerbedekking en producten voor lichaamsverzorging. We krijgen ftalaten binnen met ons voedsel en door inademing. Ze kunnen ook via de huid geabsorbeerd worden. Behalve dat ze vermoedelijk astma kunnen veroorzaken bij kinderen, is van verschillende ftalaten bekend dat zij neurologische en gedragsproblemen kunnen veroorzaken, de vruchtbaarheid kunnen aantasten en kunnen leiden tot eczeem op de kinderleeftijd.

Bronnen:
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0160412012001742
http://www.mailman.columbia.edu
http://ajrccm.atsjournals.org
http://www.mailman.columbia.edu
http://www.naturalnews.com/026813_phthalates_chemicals_birth.html

Over de auteur:
Het werk van auteur Sherry Baker is in veel publicaties verschenen, onder andere in Newsweek, Health, de Atlanta Journal and Constitution, Yoga Journal, Optometry, Atlanta, Arthritis Today, Natural Healing Newsletter, OMNI, UCLA's "Healthy Years" nieuwsbrief, Mount Sinai School of Medicine's "Focus on Health Aging" nieuwsbrief, de Cleveland Clinic's "Men's Health Advisor" nieuwsbrief en vele anderen.

Bron: Natural News


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Er is geen weg naar vrede, vrede is de weg.

Mozes en Aäronkerk in AmsterdamBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.