Voedselbossen laten zien dat voedselproductie en natuurwaarde prima samen kunnen gaan

voedselbossen

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:4725
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:achter de samenleving

Gekoppelde categorieen
Aarde en milieu, Land- en tuinbouw, Milieu

(Achter de Samenleving) In Groesbeek bij Nijmegen ligt voedselbos Ketelbroek, één van de eerste voedselbossen van Nederland. Initiatiefnemer Wouter van Eck was hiermee in 2010 echt een pionier. Het voedselbos heeft zich ontwikkeld tot een bijzondere biotoop met jaarlijks rijkere oogsten maar ook steeds meer soorten (zeldzame) dieren en insecten, die er een ideale leefomgeving vinden. Wouter bewijst hiermee dat het kan: landbouw én natuur samen in één gebied.

Gelukkig worden er ook in Nederland steeds meer eetbare bostuinen en voedselbossen aangelegd. Er is inmiddels een facebookgroep specifiek over voedselbossen met meer dan 5000 leden. Hier kunnen mensen vragen stellen, informatie uitwisselen, elkaar inspireren etc.

Ook zijn er verschillende goede boeken beschikbaar over hoe mensen hun eigen tuin met meerdere lagen begroeiing eetbaar kunnen maken. Zowel over een kleine stadstuin als op hoe mensen meerdere hectares grond kunnen gaan inrichten als voedselbos.

Bron: Achter de Samenleving


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Na de stilte komt muziek het dichtst bij het zeggen van het onzegbare.

Aldous Huxley, Brits schrijverBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.