Genomineerde Gouden Kalf brengt destructie regenwoud voor palmolie in VR op elke telefoon

verwoesting regenwoud

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:3788
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Milieudefensie

Gekoppelde categorieen
Aarde en milieu, Milieu, Land- en tuinbouw

(Milieudefensie) Iedereen kan vanaf nu thuis met een app in 360 graden in het regenwoud van Kalimantan rondkijken, oog-in-oog staan met een orang-oetan en zelf de vernietiging voor de palmolieproductie aanschouwen. De woensdag door Milieudefensie gelanceerde VR-film 'Draw the Line' over de gevolgen van de palmolie-import van Europa is vanaf nu beschikbaar voor Android en Apple telefoons. De film is gemaakt door regisseur Steye Hallema, die is genomineerd voor een Gouden Kalf voor de film Ashes to Ashes.
 
Bijbehorend persbericht
Genomineerde Gouden Kalf brengt destructie regenwoud voor palmolie in VR op elke telefoon
Amsterdam, 27 september 2017 – Iedereen kan vanaf nu thuis met een app in 360 graden in het regenwoud van Kalimantan rondkijken, oog-in-oog staan met een orang-oetan en zelf de vernietiging voor de palmolieproductie aanschouwen. Dat maakte de Amsterdamse regisseur Steye Hallema woensdag bekend.
 
Hallema, genomineerd voor een Gouden Kalf, deed dit tijdens de lancering van 'Draw the Line', de Virtual Realityfilm waarmee Milieudefensie aandacht vraagt voor de ravage die de palmolie-import van Europa en Nederland veroorzaakt. De film Draw The Line - VR is verkrijgbaar als  Milieudefensie app in de Itunes store en de Play Store (voor Aidroid telefoons). 
 
 
Petitie
Milieudefensie is een petitie begonnen om het gebruik van palmolie voor biobrandstoffen in Nederland en de Europese Unie te verbieden. Want de helft van de geïmporteerde palmolie eindigt door het huidige Europese beleid in de tanks van auto’s. Nederland importeert bijna tien miljoen badkuipen (2,5 miljoen ton) palmolie per jaar. Dat is een derde van de totale Europese import.
 
Geen regenwoud in Nederlandse tanks
“Die grote hoeveelheid palmolie die in Europa wordt gebruikt voor biodiesel is desastreus voor de lokale bevolking, bedreigde diersoorten en desastreus voor het klimaat", zegt campagneleider Rolf Schipper van Milieudefensie. "De CO2-uitstoot van palmoliediesel is drie keer hoger dan die van gewone diesel. We moeten echt de politiek in Brussel en Den Haag overtuigen dat we geen regenwoud in Europese tanks willen.” 
 
Rolf Schipper blijft nog even in Indonesië. Donderdag spreekt hij de Indonesische minister van Milieu en Bossen, samen met een inwoner van het dorpje Pungkat, dat door een palmoliebedrijf onder de voet gelopen is.

De film Draw The Line - VR is vanaf woensdagavond verkrijgbaar als Milieudefensie app in de Itunes Store voor Apple telefoons (https://itunes.apple.com/us/app/draw-the-line-vr/id1281051834) en in de Google Play Store voor Androids (https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.milieudefensie.drawthelineVR&hl=nl)

Meer informatie over de nieuwe campagne van Milieudefensie en de petitie #trekdegrens vindt u hier:


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

"Handle them carefully, for words have more power than atom bombs."

Pearl Strachan HurdBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.