30-09-2017 | Themaochtend grond-rechten gedomesticeerde dieren | Maarn

Pigs

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:3443
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Dierenperspectief

Gekoppelde categorieen
Media en agenda, Agenda, Milieu, Aarde en milieu, Land- en tuinbouw

(Wim van Oort ) Veel mensen zijn zich nog te weinig bewust van de wederzijdse afhankelijkheid van het dier ten opzichte van de mens.

Inleiding
Veel mensen zijn zich nog te weinig bewust van de wederzijdse afhankelijkheid van het dier ten opzichte van de mens. Dieren zijn van grote betekenis als ‘producent’ van hoogwaardig voedsel, maar vooral ook van essentieel belang voor de geestelijke ontwikkeling van mensen. Binnen de collectieve velden van dieren is het dierenleed sterk toegenomen, met als gevolg de degeneratie van diersoorten en ontzield leefgedrag. Het is daarom niet alleen voor het dier, maar ook voor de mens van groot belang dat de wezenskenmerken van het dier tot zijn recht komen en gediend worden.

Marieke de Vrij heeft 22 grond-rechten van gedomesticeerde dieren vrijgegeven die behulpzaam zijn bij het beter begrijpen én herstellen van de intrinsieke waarde van het dier. 

Werkwijze
Gestart wordt met een toelichting op de wederzijdse afhankelijkheid van dier en mens. Vervolgens komen de 22 grond-rechten van het dier aan bod. Deze themadag heeft een interactief karakter. Er is gelegenheid voor het inbrengen van vragen en we besluiten de bijeenkomst met een korte discussie toegespitst op eigen handelingsperspectieven.

Praktische informatie
Doelgroep: diegenen die zich verder willen verdiepen in de wederzijdse afhankelijkheid van dier en mens en de intrinsieke waarde van dieren.

Datum: Zaterdag 30 september 2017

Tijd: 10.00 – 12.00 uur (ontvangst vanaf 9.45 uur)

Locatie: Ontmoetingskapel, Kapelweg 45, 3951 AB Maarn

Spreker: Wim van Oort, ambassadeur Dierenwelzijn van Stichting De Vrije Mare.

Deelnamekosten: € 10.–, koffie en thee inbegrepen.

Aanmelding: [email protected]

Informatie: [email protected]

Bron: Dieren Perspectief


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Wetenschappers hebben bewezen dat het onmogelijk is om bij vérspringen een grotere afstand te behalen dan tien meter, maar ik luister niet naar zulke praatjes. Dergelijke gedachten hebben de neiging om zich in je voeten te nestelen.

Carl Lewis, Amerikaans atleetBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.