Innerlijke geneeskracht | Interview met Master Tao Qingyu

tao-quigyu-qigong

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:7115
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Projects of Light

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, Gezondheid, Genezing, Oosterse geneeswijzen

(Projects of Light | Jolanda Klaassen) Zhineng is een reeks van eenvoudige bewegingen bedoeld om je innerlijke geneeskracht aan te boren door af te stemmen op wat ze in Zhineng het Qi-Veld noemen. Dit is in het Westen bekend als Kwantumveld of Nulpunt-energie. Hieronder een interview met bijzondere Master Tao Qingyu. Na allerhande Qigong varianten te hebben uitgeprobeerd beoefend hij sinds 1993 Zhineng Qigong; een bijzonder krachtig Qigong systeem wat je gezondheid, vitaliteit en welzijn naar een hoger niveau brengt. De tastbare resultaten zijn indrukwekkend.

Een interview met Master Tao Qingyu:
Zhineng Qigong meester Tao Qingyu is in 1970 in China geboren. Al als kind beoefende hij met zijn vader diverse Qigong vormen en raakte erdoor gefascineerd. Na een opleiding Acupunctuur te hebben afgerond en diverse jaren Tai Chi te hebben beoefend, ervaarde hij aan den lijve wat een kracht er in de eenvoud van Qigong ligt en hoe effectief het werkt. Qigong omvat voor hem een schoonheid en heelheid, die hij in andere vormen en disciplines mist. Hij ontwikkelde hierdoor een diepgaande liefde en respect voor Qigong.

Na allerhande Qigong varianten te hebben uitgeprobeerd beoefend hij sinds 1993 Zhineng Qigong; een bijzonder krachtig Qigong systeem wat je gezondheid, vitaliteit en welzijn naar een hoger niveau brengt. Het biedt je de mogelijkheid om de lichaamswijsheid te bekrachtigen en genezing te bewerkstellingen bij chronische en overige klachten. Deze vorm maakt in tegenstelling tot andere vormen direct gebruik van de Hunyuan Qi, de meest zuivere Universele energie. En dit op dusdanige wijze dat het de persoonlijke energie niet aantast. Het versterkt het immuunsysteem, door middel van geestkracht, beweging en soundhealing, bevordert de energiehuishouding en brengt deze in balans. De tastbare resultaten zijn indrukwekkend. Zhineng Qigong is door de Chinese overheid verkozen tot de meest effectieve Qigong vorm.

De grondlegger van Zhineng Qigong is Dr. Pang Ming, een tot chirurg, trainer, onderzoeker en Meester in aloude Chinese methodes opgeleid pionier die eveneens thuis was in de Westerse Geneeswijzen. Hij werd getraind door Meesters in TCG, Taoïsme, Buddhisme en meer. Zijn naam en reputatie hebben wereldfaam bewerkstelligd dankzij het succes dat hij boekte met zijn in de jaren 80 opgerichte ziekenhuis waar hij patiënten slechts behandelde met Zhineng Qigong. Tienduizenden mensen van over de hele wereld die leden aan chronische en/of ernstige gezondheidsklachten werden succesvol behandeld zonder gebruik van medicatie.

In 1997 is Tao Qingyu naar het Huaxia Zhineng Center gegaan, waar hij bij Grootmeester Dr. Pang Ming, de lerarenopleiding doorlopen heeft met veel passie en discipline. Trainingsdagen van 20 uur waren de standaard. Het heeft hem gemaakt tot wie hij is, even krachtig als nederig, zowel als healer en als leraar zeer bedreven.

Enige tijd heeft hij in het Huaxia Zhineng Center op de ziekenhuisafdeling gewerkt en is gastdocent geweest in verschillende Zhineng Qigong Centra in China. Intussen onderwijst hij alweer vele jaren Zhineng Qigong en is als leraar en als genezer op verschillende plekken in China actief. Momenteel is hij verbonden aan het Daoheart Centre in Guilin. In dit centrum komen mensen van over de hele wereld voor trainingen in Zhineng Qigong. Ook is hij onder andere verbonden aan het Free Life Qi Center en het Hexianju Qigong Centre in China.

Tao Qingyu deelt zijn kennis over Zhineng Qigong graag om mensen te inspireren en hen het gereedschap te geven om vrij en in goede gezondheid van het leven te genieten. Met zachtheid en invoelend vermogen geeft hij zijn krachtige Qi door en laat zijn studenten ervaren, hoe je zelf je Qi kan beheren en vergroten. Tao Qingyu maakt indruk door zijn rust en puurheid, zijn kinderlijk genoegen om Zhineng Qigong door te geven, met mensen te werken en plezier te maken. Als vrolijke zanger en danser motiveert hij anderen om ongeremd van beweging en stem te genieten.

Enkele jaren geleden werd ik door een vriendin uitgenodigd deel te nemen aan een workshop van Master Tao. We hadden direct een enorme klik. De herinnering aan een zielsverwantschap was geactiveerd. Ik beschouw hem als mijn leraar en soulbrother en ben dankbaar dat ik de afgelopen jaren met hem mag samenwerken. Dat hij me inmiddels in staat acht zelf les te geven is zeker niet slechts mijn verdienste. Een student kan mijns inziens immers pas uitblinken wanneer de leraar slaagt. Omdat ik het belangrijk vind een ieder in de gelegenheid te stellen contact te maken met hem, zijn wijsheid, kennis en kunde en ik hen eveneens met Zhineng Qigong wil laten kennismaken interviewde ik Master Tao kortgeleden. Hieronder een verslag van dat interview. Als voorbode op een nieuwe workshopreeks die ik samen met hem organiseer van 30 maart t/m 3 april a.s.

Meester Tao, kunt u de lezers vertellen hoe u in contact kwam met Zhineng Qigong?
Al op zeer jonge leeftijd gaf mijn vader mij les in diverse Qigong-vormen. Meerdere familieleden beoefende Qigong. Ik raakte er direct door gefascineerd. De eenvoud en effectiviteit raakte me. Ik vond het wonderbaarlijk contact te kunnen maken met de energie waaruit wij allen vormgegeven zijn. En te kunnen putten uit een oneindige bron van energie. In 1993 kwam ik in contact met Zhineng Qigong. Zhineng Qigong is geen simpele methode, het is een wetenschappelijk systeem. We hebben in de loop der jaren de kennis voortkomend uit wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd door research units in China in de vorm van talloze experimenten, geïntegreerd. Hieruit bleek onomstotelijk dat men via Qi, deze speciale helende energie tot stand kunt brengen die mensen helpt hun gezondheid te hervinden. Zhineng Qigong is als mijn tweede moeder, welke me helpt een beter mens te worden en mijn Ware Zelf te vinden.

U vertelde me dat u in het Huaxia Zhineng Centre van Grootmeester Dr. Pang Ming bent opgeleid tot Zhineng Qigong docent. Hoe ging die training in zijn werk?
De opleiding beslaat de rest van je leven. Je blijft trainen. Niet meer zo intensief als de jaren binnen het Huaxia Training Centre echter. Tijdens de opleiding trainen we namelijk 20 uur per dag. Met slechts een aantal korte pauzes waarin we een lichte maaltijd tot ons nemen en de gelegenheid kregen een toiletbezoek af te leggen. Na een korte nachtrust van zo’n 3,5 uur startte de volgende lesdag alweer. Je leert zo de ware aard van de Hun Yuan Qi kennen; de omniversele energie van eenheid, waarin alles samenvloeit, en die oneindig is. Je leert deze toe te passen om jezelf en anderen mee te helen. En daarmee voorbij te gaan aan je mentale geest die slechts beperkend werkt. De training bestaat uit fysieke training in de vorm van lichaamsbewegingen, ademhalingsoefeningen, meditatie, visualisatie en soundhealing. Daarmee en daarnaast transformeer je je emoties en je mentale conditioneringen en bevorder je bewustzijn.

Hoeveel uur per dag traint u nu, na uw opleiding?
Dat hangt af van mijn dagelijks werk. Gemiddeld zo’n 2 tot 4 uur. Maar jaarlijks plan ik een periode in van twee tot drie maanden waarin ik geen studenten train, maar in mijn eentje mijn ‘practice’ uitvoer. In die periode verkeer ik vrijwel continu in een staat van ‘training’.

Wat betekent Zhineng Qigong voor u en wat heeft het betekent voor uw spirituele ontwikkeling?
Zhineng Qigong leidt je tot je zielskern, tot wie je werkelijk Bent. Ik heb mijn Zelf gevonden door middel van Zhineng Qigong. Ik hervond mijn gezondheid en ben in staat om die op peil te houden. Ik ben in harmonie met mijn leven en al het leven om mij heen. Ik hou van alle Zhineng Qigong vormen, maar elk stadium van training is verschillend. Ik pas mijn training aan, afhankelijk van mijn behoeftes op dat moment. Zoals alle Zhineng Qigong leraren doen. En ook alle beoefenaars leren doen.

Dus u ziet Zhineng Qigong als een pad naar verlichting en ware zelfontwikkeling?
Men denkt vaak dat ‘The Spirit’ uit een zeer speciale materie bestaat. Wanneer je Zhineng Qigong gaat beoefenen, kom je er achter dat de bron van dit materiaal in jezelf te vinden is. Jij bent de schepper van je leven, je welzijn, je gezondheid. Een probleem of ziekte vormt slechts een barrière wanneer je er energie aan geeft. Jouw perceptie en focus bepalen de uitkomst.

Waarom zou iemand Zhineng Qigong dienen te beoefenen?
Vele mensen starten met Zhineng Qigong omdat ze ziek zijn, fysieke klachten hebben. De door het ziekenhuis en doctoren geboden behandelingen bieden vaak geen soelaas. Ze zoeken verder en komen in contact met Zhineng Qigong healing. Daarnaast zijn er mensen die behoefte hebben aan spirituele ontwikkeling, ze zijn op zoek naar de ware betekenis van hun leven en zij vinden door het uitoefenen van Zhineng Qigong hun ware Zelf.

Op You Tube staat een filmpje waarin we enkele Zhineng Qigong Masters aan het werk zien, terwijl ze binnen een paar minuten een tumor laten verdwijnen. Hoe is dat mogelijk? Hoe werkt zo’n healing?
We hebben veel van dit soort healingen uitgevoerd. We hebben onder andere tumoren, galstenen en nierstenen geëlimineerd. Omdat we geloven dat bewustzijn een werkelijke substantie is, is je geest middels intensieve training zeer geconcentreerd, waarmee het de focus en kracht heeft om materiaal instant te transformeren in een andersoortige materie. Waarmee een tumor dus instant kan verdwijnen. Simpelweg door ‘The power of the mind’. ‘Where the mind goes, the Qi follows!’ is één van de belangrijkste basisprincipes van de Entirety Theory van Dr. Pang Ming.

Is het waar dat slechts 0,5 % van de patiënten die behandeld werden in Dr. Pang Ming’s ziekenhuis géén baat hadden bij de behandeling?
Ja, dat klopt.

Hoe is het mogelijk dat dit slagingspercentage zo hoog was?
Vele patiënten hadden geen baat bij reguliere behandelingen in andere ziekenhuizen. Terwijl hun gezondheid zichtbaar verbeterde door uitoefening van Zhineng Qigong. Onze leraar, grootmeester Dr. Pang Ming creëerde een speciale behandelmethode waarbij hij samen met een groep van behandelaars en patiënten een Qi-veld creëerde, dit specifieke veld heeft de potentie om de gezondheid van patiënten op eenvoudige wijze te verbeteren. In de komende workshopreeks leren deelnemers zo een Qi-veld te creëren teneinde zichzelf en anderen te kunnen helen.

Is Dr. Pang Ming nog altijd actief?
Ja, Dr. Pang gidst nog altijd onze training. Al is hij om meerdere redenen niet meer in staat om zo wijdverbreid les te geven als hij voorheen deed.

Is er nog iets dat u met onze lezers zou willen delen?
Ik hoop dat meer en meer mensen de gelegenheid zullen krijgen om Zhineng Qigong diepgaand te bestuderen en uitoefenen. Het is geen eenvoudige bewegingsmethodiek. Het is als een Gouden Sleutel, welke een deur voor je zal openen, je gezondheid en welzijn zal schenken, je de ware betekenis van je leven laat doorgronden en leidt tot het vinden van je Ware Zelf. Ik hoop hen te ontmoeten tijdens onze workshops, zodat ik ze deze wetenschap en kennis kan overdragen. Er is geen mooier geschenk dan iemand leren zichzelf te vinden.

Bron: Projects of light | Jolanda Klaassen


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Ik noem bouwkunst gestolde muziek.

Johann Wolfgang Goethe, Duits filosoofBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.