Het grootste medicijnloze ziekenhuis ter wereld

meditation-by-the-lake-557212997535289R7.jpg

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:10714
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Henk Fransen

Gekoppelde categorieen
Gezondheid, Genezing, Oosterse geneeswijzen

(Henk Fransen) In 1991 startte Dr. Pang Ming, een Oosters en Westers afgestudeerd arts, in Beijing een klein Zhineng centrum dat in korte tijd uitgroeide tot het grootste medicijnloze ziekenhuis ter wereld waar meer dan 300.000 patiënten vanuit de hele wereld naar toekwamen. Zhineng is een reeks van eenvoudige bewegingen bedoeld om je innerlijke geneeskracht aan te boren door af te stemmen op wat ze in Zhineng het Qi-Veld noemen. Dit is in het Westen bekend als Kwantumveld of Nulpunt-energie.

Leraar Xie Chuan heeft jarenlang in het betreffende ziekenhuis gewerkt. Op dit moment begeleid hij regelmatig groepen patiënten in China en in Europa. Hij komt nu voor de vierde keer naar Europa om workshops te geven. In november 2015 maakte hij kennis met Henk Fransen, waar onmiddellijk een positieve uitwisseling ontstond over het zelfgenezend vermogen van de mens.

De 4-daagse healing retreat met Xie Chuan is voor iedereen die meer wil leren over Chi Neng en die zijn innerlijke geneeskracht wil ontwikkelen (patiënten, naasten, therapeuten en andere belangstellenden). Deze workshop is inmiddels volgeboekt. Bron: Henk Fransen

Lees hieronder over Chi Neng Qigong en meester Tao Qingyu waarvoor Projects of Light van 31 maart t/m 3 april een workshopreeks organiseert. 

Zhineng Qigong meester Tao Qingyu is in 1970 in China geboren. Al als kind beoefende hij met zijn vader diverse Qigong vormen en raakte erdoor gefascineerd. Na een opleiding Acupunctuur te hebben afgerond en diverse jaren Tai Chi te hebben beoefend, ervaarde hij aan den lijve wat een kracht er in de eenvoud van Qigong ligt en hoe effectief het werkt. Qigong draagt voor hem een schoonheid en heelheid, die hij in andere vormen en disciplines mist. Hij ontwikkelde hierdoor een diepgaande liefde en respect voor Qigong.

Na allerhande Qigong varianten te hebben uitgeprobeerd beoefend hij sinds 1993 Zhineng Qigong; een bijzonder krachtig Qigong systeem wat je gezondheid, vitaliteit en welzijn naar een hoger niveau brengt. Het biedt je de mogelijkheid om de lichaamswijsheid te bekrachtigen en genezing te bewerkstellingen bij chronische en overige klachten. Deze vorm maakt in tegenstelling tot andere vormen direct gebruik van de Hunyuan Qi, de meest zuivere Universele energie. En dit op dusdanige wijze dat het de persoonlijke energie niet aantast. Het versterkt het immuunsysteem, door middel van geestkracht, beweging en soundhealing, bevordert de energiehuishouding en brengt deze in balans. De tastbare resultaten zijn indrukwekkend. Zhineng Qigong is door de Chinese overheid verkozen tot de meest effectieve Qigong vorm.

De grondlegger van Zhineng Qigong is Dr. Pang Ming, een tot chirurg, trainer, onderzoeker en Meester in aloude Chinese methodes opgeleid pionier die eveneens thuis was in de Westerse Geneeswijzen. Hij werd getraind door Meesters in TCG, Taoïsme, Buddhisme en meer. Zijn naam en reputatie hebben wereldfaam bewerkstelligd dankzij het succes dat hij boekte met zijn in de jaren 80 opgerichte ziekenhuis waar hij patiënten slechts behandelde met Zhineng Qigong. Tienduizenden mensen van over de hele wereld die leden aan chronische en/of ernstige gezondheidsklachten werden succesvol behandeld zonder gebruik van medicatie.

In 1997 is Tao Qingyu naar het Huaxia Zhineng Center gegaan, waar hij bij Grootmeester Dr. Pang Ming, de lerarenopleiding doorlopen heeft met veel passie en discipline. Trainingsdagen van 20 uur waren de standaard. Het heeft hem gemaakt tot wie hij is, even krachtig als nederig, zowel als healer en als leraar zeer bedreven.

Enige tijd heeft hij in het Huaxia Zhineng Center op de ziekenhuisafdeling gewerkt en is gastdocent geweest in verschillende Zhineng Qigong Centra in China. Intussen onderwijst hij alweer vele jaren Zhineng Qigong en is als leraar en als genezer op verschillende plekken in China actief. Momenteel is hij verbonden aan het Daoheart Centre in Guilin. In dit centrum komen mensen van over de hele wereld voor trainingen in Zhineng Qigong. Ook is hij onder andere verbonden aan het Free Life Qi Center en het Hexianju Qigong Centre in China.

Tao Qingyu deelt zijn kennis over Zhineng Qigong graag om mensen te inspireren en hen het gereedschap te geven om vrij en in goede gezondheid van het leven te genieten. Met zachtheid en invoelend vermogen geeft hij zijn krachtige Qi door en laat zijn studenten ervaren, hoe je zelf je Qi kan beheren en vergroten. Tao Qingyu maakt indruk door zijn rust en puurheid, zijn kinderlijk genoegen om Zhineng Qigong door te geven, met mensen te werken en plezier te maken. Als vrolijke zanger en danser motiveert hij anderen om ongeremd van beweging en stem te genieten.

Meester Tao zal een bijzondere workshopreeks neerzetten met veel diepgang, kennis en kracht, die geschikt is voor beginners en gevorderden. Ervaar zelf de helende kracht van Zhineng Qigong. In vijf dagen tijd worden je diverse methodieken aangereikt om jezelf en anderen te kunnen healen.

Bron: Projects of Light


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

De geschiedenis leert ons niet om fatalistisch te zijn. Er zijn momenten waarop de wil van een handjevol vrije mensen de gevestigde orde doorbreekt en nieuwe wegen opent.

Charles de Gaulle, Frans president en verzetsstrijderBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.