Earth Matters reist af naar Zuid Afrika

EM Ubuntu

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights


(Earth Matters | Johan Herder & Ton Sieben) In Waterval Boven, een klein plaatsje in de Zuid Afrikaanse provincie Mpumalanga, is iets bijzonders aan de hand. De familie Tellinger is daar alvast begonnen met het leven in een nieuwe wereld. Een wereld waarin mensen voor en met elkaar leven, waarin kunst het hoogste goed is en alles uit dankbaarheid voor en in balans met Moeder Aarde groeit en bloeit. Dit is het decor van ons eerste grote avontuur. Earth Matters sluit zich aan bij Ubuntu Village, draagt bij aan de totstandkoming en neemt jullie, onze lezers mee op reis.

Een droom

Wat een geweldig begin van een droom! Als we het niet zelf mee maakten zouden we het niet geloven. Ergens in de afgelopen maanden kregen wij, Johan Herder en Ton Sieben, op de redactie een oproep voor vrijwilligers binnen van Michael Tellinger. Nadat het idee ontstond om daaraan gehoor te geven kregen wij van een anonieme sympathisant van Earth Matters de financiële impuls om naar Zuid Afrika te vliegen en te beginnen aan dit geweldige avontuur. De tickets zijn geboekt en we zijn onze backpacks aan het pakken…. maar nog steeds is het lastig te geloven dat wij 19 januari op het vliegtuig stappen naar Johannesburg om mee te gaan werken aan de opbouw van Ubuntu Village en dat wij onze lezers, kijkers en luisteraars mee mogen nemen op reis.

Michael van de familie Tellinger
Micheal Tellinger is een wetenschapper, een schrijver, een vader, een echtgenoot en de oprichter van de Ubuntu Party. Die laatste is een politieke partij welke hij oprichtte om meer slagkracht te geven aan zijn inspanningen om de onrechtvaardigheid van de bankenwereld en het financiële systeem aan het licht te brengen. Michael Tellinger heeft in zijn leven veel meegemaakt. Zo was hij muzikant, acteur en schreef hij scenario’s. Maar later in zijn leven begon hij als onderzoeker aan een studie in het werk van Zecharia Stitchin. Stitchin maakte onder andere een vertaling van de Soemerische kleitabletten met daarin een bijzondere en onconventionele versie van het ontstaan van de mensheid. De vijfentwintig jaar van onderzoek in deze materie hebben geleid tot een aantal zeer interessante ontdekkingen van Michael Tellinger zelf. Deze deed hij in zijn thuisland Zuid Afrika en deze lijken de theorieën van Stitchin te onderschrijven. Zo deed Michael Tellinger onder andere onderzoek naar “Adam's Kalender”, een bewerkte en kunstmatig gevormde rotsformatie welke lijkt op het Engelse Stonehenge, waarbij uit onderzoek blijkt dat deze al veel ouder is dan volgens de reguliere geschiedschrijving voor mogelijk wordt gehouden.

Het kritische wereldbeeld dat Michael uit het doen van onderzoek heeft gekregen heeft ook geleid tot een rechtszaak tegen het Zuid Afrikaanse bankenwezen. Geïnspireerd door het werk van de Australische OPPT (One Peoples Public Trust) heeft hij zijn rug gerecht en een vuist gemaakt tegen de onrechtvaardige handelsmethodes van de banken. In dit proces is hij gekomen tot de oprichting van een politieke partij om op die manier zijn beweging meer massa te geven. Dit proces is nog in volle gang en wordt in vele landen op de voet gevolgd omdat het grote gevolgen kan hebben voor de rest van de wereld en haar economie.

Ubuntu VillageUbuntu
Al wat Michael en de verdere leden van de familie Tellinger doen is werken naar één doel. Een doel dat erg aan sluit bij de nieuwe missie van Earth Matters; het inspireren tot de verwezenlijking van een vrije, gezonde en harmonieuze wereld. Op hun kleine stukje vrije aarde in Waterval Boven zijn zij begonnen die wereld te verwezenlijken. Ubuntu Village is een dorpje in oprichting waar geld geen rol speelt, waar dankbaar en in balans met de natuur geleefd wordt en waar alle inwoners hun steentje aan bijdragen. Want dit “bijdragen” is waar het bij Ubuntu Village om gaat. In zijn nieuwe boek “Ubuntu contributionism, A Blueprint For Human Prosperity” legt Michael uit hoe er behoefte is aan een alternatief voor het kapitalisme en haar groei-economie. Het geldsysteem zoals het nUCu gebruikt wordt, de macht die daarin volledig uit balans is geraakt en de manier waarop wij onze planeet misbruiken om dit spel te spelen is zo schrijnend en fundamenteel fout dat we niet anders kunnen dan het veranderen. Michael Tellinger stelt daarin voor om te ‘contribueren’ aan de maatschappij in plaats van er waarde aan te willen onttrekken. Door terug te gaan naar de intrinsieke motivatie voor het werken en naar de kunst die daarachter schuil gaat zal er overvloed ontstaan. De menselijke vindingrijkheid en de technische mogelijkheden van nu bieden een mogelijkheid om los te komen van hebzucht, armoede en ongelijkheid. Het enige dat we daarvoor hoeven te doen is ervoor kiezen. Maar veel mensen zijn zich simpelweg niet bewust van de mogelijkheden. Dit is dan ook wat de familie Tellinger met hun Ubuntu Village wil laten zien. Dat het mogelijk is en zelfs beter, fijner en gezonder om te leven in samenwerking met de natuur en de mensen om je heen.

In de onderstaande video zie je Michael Tellinger welke op zijn eigenzinnige wijze een rondleiding geeft bij Ubuntu Village zoals het er nu voor staat.

 
Wat gaan wij ‘contribueren’?

Wat is er mooier dan aan de wieg te staan van dit initiatief en dat te delen met de wereld? In de roep om vrijwilligers van de Tellinger’s vroegen zij ook om mensen die het geheel in beeld konden brengen en delen op het internet. Hier vonden wij onze rol. Johan Herder heeft al veel over de wereld gereisd en deelgenomen aan de opbouw van zelfstandige communities. Dit deed hij in landen als Brazilië en Macedonië en hij heeft daar ook enkele jaren geleefd. Johan heeft zich afgelopen jaar bij Earth Matters aangesloten omdat hij zijn wereld wil delen. In een programma waar hij de titel "Grow With The Flow" voor bedacht wil hij laten zien wat er allemaal voor moois gebeurd in de wereld van communities en duurzaam samenleven en hij krijgt nu met dit avontuur zijn droom op een verguld presenteerblaadje aangeleverd. Johan maakt video’s en zal dit dan ook gaan doen in Zuid Afrika zodat jullie kunnen zien wat er allemaal gebeurt. Ik zelf, Ton Sieben, weet ook niet wat mij overkomt. Door mijn hele leven heen ben ik altijd breed geïnteresseerd geweest en heb dan ook veel gedaan. Mijn ervaring als opsporingsambtenaar en mijn grote nieuwsgierigheid gebruik ik nu in het doen van onderzoek. Mijn ervaring als acteur in de theaterwereld komt goed van pas voor de camera wanneer ik jullie als reisgenoot mee neem naar al het moois dat Waterval Boven en de wijde omgeving te bieden heeft. We hebben een geweldig lezerspubliek bij Earth Maters waarvan wij weten dat zij met volle teugen van dit hele proces zullen genieten en wij zullen er ook alles aan doen om de rest van de wereld daarin te laten mee delen.

Het ontbrekende puzzelstukje

Van wat ik (Ton Sieben) nu wil gaan schrijven krijg ik een warme kriebel in mijn buik. Nu drie weken geleden zette ik namelijk, overweldigd door liefdevolle emotie, mijn vriendin, Eline de Jong, op heEline de Jongt vliegtuig naar Thailand. Hier ging zij aanvankelijk heen om te werken voor een reisorganisatie. Eline zou daar foto’s en video’s gaan maken ter promotie maar dit geheel nam een andere wending waardoor zij nu onbedoeld voor drie maanden alleen in Thailand is. Nu is Thailand geen verkeerde plek om te zijn maar dan moet het wel een vrije keuze zijn om daar drie maanden alleen rond te reizen en dat is het nu niet. Eline heeft aangegeven dolgraag haar talenten en ervaring als fotografe en filmmaker, haar tijd en haar liefde in te willen zetten om alle schoonheid van Ubuntu Village en de wonderen in en rond Waterval Boven de wereld in te slingeren. Ze zou ook precies onze puzzel compleet maken met haar technische kennis en haar vermogen om schoonheid te vangen in beeld en geluid. De familie Tellinger heeft dan ook al aangegeven Eline erg graag te willen ontvangen en mee te laten werken maar de reis naar Thailand heeft haar al erg veel geld gekost. De prijs van haar ticket van Bangkok naar Johannesburg en later met ons terug naar NedVan Bangkok naar Johannesburgerland kost €500,-. De kleine bijdragen die de familieTellinger vraagt voor de onkosten van een maand bedraagt nog eens €400,-. Het zou daarom fantastisch zijn als er mensen zouden zijn die ons willen helpen om Eline half februari naar Zuid Afrika te krijgen om zo ons team compleet te maken. Iedere euro kan helpen dus wil ik jullie, namens onze gehele redactie, vragen te overwegen een donatie te doen. Wij zullen er dan met zijn drieën voor zorgen dat jullie mee gaan op een reis die lang in ons geheugen gegrift zal blijven staan. Als extra tegenprestatie zal ik mijn uiterste best doen om jullie deelgenoot te maken van die kriebels waar ik het eerder over had. ;)

Om een idee te geven van de redenen waarom wij Eline bijzonder graag bij ons team in Waterval Boven willen voegen staat hieronder een video welke Eline maakte voor de Kids Day van The Gift Foundation.

 

KidsDay | The Gift 4 Kids & DHL Eindhoven | 23 November 2013 from STERK-WATER on Vimeo.

 


Het aftellen is begonnen

Over twee weken, op 19 januari a.s., stappen Johan en ik, met onze backpacks op onze rug en met onze camera in de aanslag, op het vliegtuig naar Johannesburg. Van daaruit reizen we naar Waterval Boven waar we kennis zullen maken met het eerste internationale gezelschap dat aan de opbouw van Ubuntu Village en een prachtige nieuwe manier van samenleven zal gaan werken. Het voelt fantastisch om dit te mogen doen in de wetenschap dat dit avontuur ons en onze reisgenoten over de hele wereld versteld zal doen staan.


Je kunt je donatie ook zelf overmaken op bankrekening 19.85.18.331 t.n.v. ‘Stichting earthmatters’ te Groningen. (IBAN NL79TRIO0198518331) onder vermelding van 'Grow With The Flow'

Met uw steun vertellen wij een onvergetelijk en onmisbaar verhaal
Geplaatst door Ton Sieben

Ton Sieben

Hallo, mijn naam is Ton Sieben. Mijn overtuiging is dat ieder mens het recht heeft op geluk, gezondheid, liefde en al het moois dat onze aarde te bieden heeft. Ook weet ik door persoonlijke ervaring dat je alles wat je wilt bereiken ook kúnt bereiken...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Ton SiebenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Ieder mens bouwt zijn wereld in eigen verbeelding. Hij bezit de macht om te kiezen, maar niet de macht om aan de noodzakelijkheid van het kiezen te ontsnappen.

Ayn Rand, Amerikaans filosoofBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.