Een energieneutraal huis van 130m2 bouw je voor € 38.000

Still from video

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:7328
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Het kan wel

Gekoppelde categorieen
Aarde en milieu, Bouwen en wonen

De hoge kosten van energieneutraal bouwen worden vaak aangevoerd als reden om af te zien van deze milieuvriendelijke ontwikkeling. Maar een energieneutraal huis hoeft helemaal niet duur te zijn. Dat toont het Franse architectenbureau Multiple Studio aan met hun Popup House: een ruim, goedkoop energieneutraal huis.

De architecten van Multiple Studio ontwikkelden een PopUp House dat je helemaal uit elkaar kunt halen en geheel kunt hergebruiken. Een verwarming is overbodig door het gebruik van unieke isolatieblokken. Volgens de Dutch Design Studio is het bouwsysteem kinderlijk eenvoudig. De woning bestaat uit een houten frame, een plaatmaterialen houten vloer, isolatieblokken en alles wordt bij elkaar gehouden met behulp van houtschroeven.

Energieneutraal huis is op te leveren als Passiefhuis

Alle blokken en platen worden direct op de juiste maat besteld. Je hoeft het huis op de bouwplaats alleen nog in elkaar te zetten met een boormachine. Als je wilt, kun je een Pop-up house bovendien zo bouwen dat hij voldoet aan de zeer strenge Passivhaus energiestandaard eisen, dat wil zeggen dat het huis dan helemaal energieneutraal is.

Een energieneutraal huis staat in zijn geheel uiterlijk binnen twee weken. Je hebt dan 130 m2 energiezuinig woonoppervlak. En dat voor de prijs van €38.000,- Daar zou toch plaats voor moeten zijn in nieuwbouwwijken?

Klik hier om de rest van het artikel te lezen

Bron: Het kan wel

Pop-Up House: the affordable passive house from Popup House on Vimeo.


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

De mens begrijpt een waarheid pas grondig wanneer hij ertegen heeft gestreden.

Ralph Waldo Emerson, Amerikaans filosoofBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.