Planten zuiveren de lucht in je huis het best

My Dypsis lutescens is starting to clump

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:11654
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:De goed nieuws krant

Gekoppelde categorieen
Aarde en milieu, Bouwen en wonen

Er zijn tal van planten die de uitstoot van CO2 te verminderen en de kwaliteit van lucht in de woning sterk kunnen verbeteren.

Bamboepalm (Dypsis lutescens)
Deze plant zet niet alleen kooldioxide om in zuurstof, maar filtert ook deeltjes uit de lucht die gevaarlijk kunnen zijn om in te ademen. Denk daarbij aan xyleen, een bijproduct van de olie- en chemische industrie, en tolueen, dat in uitlaatgassen wordt gevonden.

Sanseveria (Sansevieria trifasciata)
De sanseveria staat bekend als slaapkamerplant: hij zet ‘s nachts kooldioxide om in zuurstof. Deze plant haalt stikstofdioxide – een bijproduct van uitlaatgassen en kunstmest – uit de lucht en neemt formaldehyde op, dat in textiel- en houtproducten zit.
Sanseviera trifasciataEpipremnum aureum

Scindapsus of duivelsklimop (Epipremnum aureum)
De scindapsus zal het best gedijen in hydrocultuur, maar doet het ook prima als potplant. Hij haalt formaldehyde, xyleen en benzeen – een bijproduct van verbrande olie – uit de lucht. Ook zet hij kooldioxide om in zuurstof. De duivelsklimop is erg giftig, dus houd deze plant buiten het bereik van huisdieren en kinderen.

Onderzoeker Kamal Meattle laat zien hoe deze drie planten de luchtkwaliteit thuis of op kantoor aanzienlijk kunnen verbeteren.Bron: De Goed Nieuws Krant


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

De grootste ontdekking aller tijden is dat iemand zijn toekomst kan veranderen door slechts zijn houding te veranderen.

Oprah Winfrey, Amerikaans televisiepresentatriceBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.