De (permacultuur) buurtmoestuin

Buurtmoestuin

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:5114
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Permacultuur Nederland

Gekoppelde categorieen
Aarde en milieu, Land- en tuinbouw, Permacultuur

(Permacultuur Nederland) Onderstaande video laat zien wat voor positief effect een gezamenlijke moestuin heeft op de buurt. Mensen leren elkaar weer kennen, komen buiten, leren een boel van en met elkaar en groeien gezamenlijk lekkere groenten.

Onderstaande video met de titel: De Groene Dromen van de Indische Buurt kan wellicht dienen ter inspiratie voor het zelf aanleggen en / of onderhouden van een gezamenlijke moestuin in jouw buurt.

Een film over waar een beetje burgerlijk ongehoorzaam tuinieren allemaal toe kan leiden. Buurtbewoners van de Indische Buurt grijpen zelf in, in hun eigen omgeving om een gezonde, groene en duurzame buurt te maken. Het kan!Ook kan het handige Draaiboek Buurtmoestuinen wellicht uitkomst bieden om zelf aan de gang te gaan. Kortom begin het komende voorjaar met een eigen en / of met een gezamenlijke moestuin in de buurt. Het maakt je buurt ietwat meer crisisbestendig en een stuk gezelliger.

En  de echte natuurliefhebbers ontwerpen natuurlijk een buurtmoestuin aan de hand van de principes van permacultuur.

Het boek: Permacultuur in je moestuin, kan mensen daar verder bij helpen. Hier kun je gratis een aantal paginas van het boek bekijken om een indruk te krijgen.

Aanverwante informatie:
-) Website – Buurtmoestuin.nl
-) Draaiboek Buurtmoestuinen

Bron: Permacultuur Nederland


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Hoe eerlijker je luistert naar de stemmen in jezelf, des te beter hoor je de geluiden van buitenaf.

Dag Hammarskjöld, Zweeds politicusBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.