Kruidenspiraal: extra smaak aan je tuin

still from video

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:4999
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:roosgoesgreen

Gekoppelde categorieen
Aarde en milieu, Land- en tuinbouw, Permacultuur

(Roosgoesgreen | Rozemarijn van West) Zo heb je het over de laatste rabarber en ligt de zomer nog voor je; zo kondigen de eerste (klimmende!) pompoenen de herfst alweer aan en heb je in de tussentijd niks geblogd. Hopelijk waren jullie lekker op vakantie of in ieder geval ergens buiten, ver weg van een beeldscherm ;-).

Voor mij waren de zomerweken vooral werk; maar noem het gerust werkvakantie. Een tuin of kruidenspiraal aanleggen naar eigen ontwerp met temperaturen van rond de 30°C is nauwelijks werk te noemen. Je zet gewoon af en toe de sproeier aan of springt in je net aangelegde vijver. Dat laatste heb ik trouwens niet gedaan. Gemiste kans. Om jullie in ieder geval géén kansen te ontzeggen hier wat foto’s van kruidenspiralen die Rozen in je tuin de laatste tijd heeft aangelegd; wellicht een idee voor eigen tuin of werkplek?!

Kruidenspiraal
Een kruidenspiraal is een leuke ‘eye-catcher’ in de tuin waar je al je favoriete keukenkruiden in kwijt kunt. Door het hoogteverschil creëer je bovenaan een droger milieu waar de mediterrane kruiden goed gedijen; in de nattere schaduwstukken onderaan doen bieslook, peterselie of munt het prima. Je hebt wel minimaal een diameter van 1,5m nodig, maar zelfs in een kleine stadstuin kan dat prima.

Je hergebruikt oude stoeptegels, bakstenen of andere rondslingerende stenen; in elke tuin wel wat te vinden. Een goede manier dus om van een opgedoekt tegelpaadje iets leuks te maken ;-). En anders is er altijd nog marktplaats om aan stenen te komen. Hoe meer kleur hoe leuker.

Extra leuk om ook verzamelde mooie stenen, schelpen etc. in de spiraal te verwerken, wel iets meer werk, maar dan kan je er wel een heuse memory-spiral van maken ;-).

Bron: Roosgoesgreen


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

We zijn bang de controle te verliezen. Maar hoe kun je iets verliezen wat je nooit hebt gehad?

Isaac ShapiroBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.