Earth Matters TV | Vrije energie nu echt voor consument en MKB beschikbaar: de Kinetic Power Plant

Kinetic Power Plant

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights


(Earth Matters) In mei is de AUKW of Kinetic Power Plant in Oostenrijk uitgebreid en openbaar getest. De kleinste versie is een energie-opwekker met een constante output van 4,8 kilowatt. Initieel is er 50 watt nodig om het aan te zwengelen.

Meer dan zevenhonderd mensen hebben de openbare testfase van een aantal weken kunnen bekijken. Onder hen waren veel sceptici, maar na de tests waren ook zij behoorlijk onder de indruk van de resultaten. Er komt geen gas, geen olie, geen kolen, geen zon, geen wind en geen atoomenergie aan te pas. Een potentiële game changer, want hiermee lijkt het erop dat vrije energie voor de consument bereikbaar is.

In deze uitzending van Earth Matters TV spreken we met Toine Wayers, voor Nederland de importeur en verkoper via zilverstroom.com, over de ins en outs van deze uitvinding. Met André Norel en Anita Beijer praten we over wat er nog meer gaande is op het gebied van vrije energie. Aan bod komen onder meer de techniek, de kosten, het onderhoud, de levensduur en hoe er met het patent (dat in aanvraag is) wordt omgegaan. 

Vrije energie is nu beschikbaar voor de consument en het MKB. Het is nog verre van gratis en het apparaat is ook niet klein, maar de eerste stap in het publieke domein is gezet. De weg naar meer, beter, kleiner en goedkoper is onvermijdelijk. Ter vergelijking: de eerste computer was 30 x 30 meter en kwam qua prestaties niet in de buurt van hetgeen een smartphone anno 2015 kan. Zo was het ook met het eerste mobieltje; daarvoor moest je bij wijze van spreken een sattelietontvanger en een grote koffer meenemen.

De kleinste versie van de Kinetic Power Plant kost ongeveer € 13.000,- en behelst een buis van 4,5 meter hoog. Bedrijfsapplicaties van 200 megawatt zijn ook leverbaar. Als we op deze ontwikkeling inzetten, is het binnen een paar jaar ingebouwd in elke wasmachine en auto die je maar kunt bedenken.

Afscheid van fossiele energie is nu nog maar een kwestie van tijd. Nederland loopt achter als het gaat om de hoeveelheid groene energie die we willen produceren. De inhaalslag is ingezet en vanwege de aanwezigheid in het publieke domein ook volkomen onstuitbaar!

Meer info MKB: 200 kW t/m 100 megawatt units zilverstroom.com
Meer info consumenten: 5 kW unit gaia-energy.org/tag/aukw

Rectificatie van één uitspraak in bovenstaande video: 
Bij 10 minuut  28 spreekt Arjan per ongeluk over een KPP van 200 Mega Watt ipv 200 kilo Watt. Toine  gaat daar per abuis in mee en benoemt een prijs voor een 200 Mega Watt unit die eigenlijk de prijs is van de 200 kilo Watt unit (750 duizend euro).

Duitse video over de testfase van GAIA:

Bron: Earth Matters


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Een kleine groep opmerkzame mensen kan de wereld veranderen. Feitelijk is dat de enige manier waarop dat ooit is gebeurd!

Margret Mead, Amerikaans cultureel antropoloogBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.