Wetenschappers zetten hemp om in snel oplaadbare batterijen

hennep

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:7320
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Worldunity

Gekoppelde categorieen
Aarde en milieu, Bouwen en wonen, Energie, Vrije energie

(World Unity) Vergeet lab-gemaakte materialen zoals grafeen. De oude vertrouwde, compleet natuurlijke hemp zal de ticket worden voor onze energie-toekomst. Door de hennep-vezels via een speciaal proces te verhitten, kunnen er supercondensatoren van gemaakt worden. En deze zijn net zo krachtig (of zelfs nog krachtiger) van de supercondensatoren van grafeen.

Het gebruik van deze hennep-vezels is ook gewoon een heel stuk goedkoper. Ook de productie (het laten groeien van deze hennep-planten) is een heel stuk makkelijker. Deze hennep is geen wiet-plant. Je kan er niet high van raken. Deze planten worden namelijk gekweekt voor gebruik van wax, touw, kleding en papier. Niet voor de bong (zoals deze oma’s wiet wel hebben gebruikt).

Als deze techniek eenmaal goed ontwikkeld is, kan men er zelfs groene accu’s van maken. En die accu’s kunnen weer in elektrische auto’s en zelfs je smartphone kan zo’n hennep-accu hebben. Het voordeel van deze supercondensatoren-accu is dat deze binnen een minuut opgeladen is, in plaats van dat het nu nog best lang duurt voordat je elektrische auto weer vol met stroom zit. Ondertussen sta je dan dus wel stil. En wat er verder overblijft? Omdat het puur natuur is, kan het zo de composthoop op of de biobak in.

Bij deze hennep-accu’s heb je niet meer de zure en giftige accu’s die er nu inzitten, maar waarbij de accu’s juist compleet te hergebruiken zijn op een niet-giftige manier. Het andere voordeel is dat het ook flexibel is en niet degenereert. Hierdoor kan je het inzetten als zonnepaneel en touchscreen. Op het moment is een canadees bedrijf bezig om Hemp Elektroden te maken. En aangezien op het moment hempplanten in opmars bezig zijn om legaal te worden, kan het in Amerika sneller van de grond afkomen dan dat er misschien verwacht wordt.

Bron: World Unity


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Het is onverstandig om geen rekening te houden met een levende draak, wanneer je in de buurt woont.

J.R.R. Tolkien, Brits schrijverBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.