Lezing: Lezing "Natuurlijke Landbouw" - " Brood uit Stenen", spreker Marc Daelemans | Zaterdag 1 juni 2013 | Schoten (Belgie)

Still - Marc Daelemans

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights


(Pure Milieutechniek) "Tijdens de lezing geef ik tekst en uitleg over de volledige water- en voedselkringloop met oa Natuurlijke afvalwater – en regenwaterzuivering tot drinkwaterkwaliteit; de natuurlijke landbouwmethoden van Julius Hensel met daarbij het belang van mineralen voor de gezondheid van de bodem, het water, plant dier en mens. En Paramagnetisme: “ herontdekking van de geheime groeikracht van de Natuur”. 

Zaterdag 01-06-2013                                                                                                                                                  

Locatie Kasteel van Schoten
Adres: Kasteeldreef 61, 2900 Schoten

Aanvang 12 uur, welkom vanaf 11.30 uur
Einde programma: ongeveer 18.00 uur
Inkom: 10 Euro 

Aanmelden: [email protected]
Zie ook: www.gezondverstandavonden.nl

Even voorstellen: Marc Daelemans - De Natuur als voorbeeld voor zinvol handelen: en Natuurlijke landbouw: Brood uit Stenen (Mineralen ipv Mest)

Marc Daelemans (1951) bouwt sinds 1992 moderne natuurlijke waterzuivering met behulp van beplante lavafilters (www.pure-milieutechniek.be ). Deze technologie is gebaseerd op het levenswerk van Dr. Käthe Seidel bij het gerenommeerde Duitse Max-Planck-Instituut. De voorbereidingen tot de bouw van het grootste milieusaneringsproject uit de geschiedenis van de moderne mensheid, het” NIMR Water treatment plant” ( wereld water prijs 2011 ) www.wanttoknow.nl/overige/waterzuiveren-via-planten-de-meest-natuurlijke/ ) heeft mij aangezet om verder onderzoek te verrichten. Via het studiewerk van natuurvorser Victor Schauberger (www.pks.or.at) herontdekte ik het onderzoek van landbouwchemicus Dr. Med. Julius Hensel en het belang van het remineraliseren van de Aarde. (remineralize.org/ ) Meer dan 100 jaar geleden ontdekte Julius Hensel als eerste dat de bodem uitgeput raakte aan mineralen. Daarbij deed hij nog een andere zeer revolutionaire ontdekking, namelijk, dat alle planten hun stikstof behoeften kunnen halen uit de atmosfeer!. Het gebrek aan levensnoodzakelijk mineralen en spoorelementen in de bodem, en het gebruik van mest (ook stalmest) en bestrijdingsmiddelen, is er op dit ogenblik de oorzaak van dat de bodem, het water, de planten en de mensen ziek worden. Julius Hensel zijn boeken en studiewerk werden systematisch vernietigd. Maar zijn kennis is heden ten dage actueler dan ooit tevoren. Recentelijk werden zijn belangrijkste boeken weer herdrukt. Zie ook: www.wanttoknow.nl/overige/terugkeer-van-bewezen-waarden-in-de-landbouw. Tijdens de lezing geef ik tekst en uitleg over de volledige water- en voedselkringloop met oa Natuurlijke afvalwater – en regenwaterzuivering tot drinkwaterkwaliteit; de natuurlijke landbouwmethoden van Julius Hensel met daarbij het belang van mineralen voor de gezondheid van de bodem, het water, plant dier en mens. En Paramagnetisme: “ herontdekking van de geheime groeikracht van de Natuur”.

Hoe bewuster wij koolzuurkalk met gesteentemeel vermengen, regen en zonneschijn uitzetten, om zo groter wordt de vruchtbaarheid en de opbrengst. Hoe vruchtbaarder de Aarde wordt, zo gemakkelijker is het aardste lijden van de mensheid te stoppen: armoede en honger.

Zodra iedereen zonder al te veel moeite voldoende gevoed is, verliezen duizenden bekoringen hun kracht, en keert de natuurlijke moraliteit terug.

Wie deze samenhang ziet en erkent, zal niet kunnen zwijgen. Enkelen zullen het begrijpen, hun kinderen zullen tot gezondheid en welzijn bijdragen. Zij zijn de dragers en vormgevers van de toekomst”.

Dr. Med. Julius Hensel ( Das Leben)

Daelemans, Marc

PURE-Milieutechniek

Averbodeweg, 21 B

3271 Zichem

Tel: 013/77 33 13

Gsm: 0476/35 24 84

Bron: www.pure-milieutechniek.be


Gekoppelde documenten

Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Ik ben niet bang om dood te gaan, ik wil er alleen niet bij zijn als het gebeurt.

Woody Allen, Amerikaans acteur en filmmakerBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.