Kennis en tips over duurzame energie

Zonnepanelen

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:7657
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Aarde en milieu, Bouwen en wonen, Zonne-energie, Energie

(Herman Damveld) De laatste jaren is het zelf opwekken van elektriciteit sterk toegenomen. Voordelig en duurzaam zelf energie produceren wordt door steeds meer mensen gedaan. Maar hoe zit het met stroom die u niet gebruikt? En hoe gaat het terugleveren en het salderen van stroom nou precies in zijn werk? Voldoet uw terugleverinstallatie aan uw verwachting?

Daarover heeft het bedrijf Enexis een nieuwe website opgezet. Enexis beheert het energienetwerk in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland, waarbij we moeten denken aan het onderhouden en vernieuwen stroomkabels en gasleidingen.  

Nu kun je gemakkelijk denken dat bedrijfsbelangen doorspreken in de kennis en tips op de website, maar er zijn voldoende links naar andere bedrijven om letterlijk je licht bij op te steken. In ieder geval vond ik de website www.zelfenergieproduceren.nl de moeite waard (en ik heb enig recht van spreken omdat ik met de zonnepanelen op mijn dak meer stroom produceer dan ik uit het net betrek).


Geplaatst door Herman Damveld

Herman Damveld

Leeft duurzaam; is zelfstandig onderzoeker en publicist over energie (o.a. bij LAKA). Daarnaast zit hij in de Raad van advies van Co2ntramine...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Herman DamveldLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

De historische groei van de mensheid kan, alles bijeen genomen, worden samengevat als en opeenvolging van overwinningen van het bewustzijn op blinde krachten - in de natuur, in de samenleving, in de mens zelf.

Leon Trotski, Russisch staatsmanBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.