WakaWaka Power – lamp & oplader op zonne-energie

My #kickstarter waka waka lights arrived! 12k of these guys are going to Hati to help those in need.

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:15417
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:TransitieWeb

Gekoppelde categorieen
Aarde en milieu, Bouwen en wonen, Energie, Zonne-energie, (Verborgen) nieuws, Technologie, (Grens)wetenschap

(TransitieWeb | Henk Jansen) Ben je iemand die zonne-energie een warm hart toedraagt? Gebruik je regelmatig een tablet of smartphone? Help je bovendien een mede-aardbewoner graag een handje?  Dan biedt een knalgeel apparaatje genaamd WakaWaka Power een heel aardige mogelijkheid om drie vliegen in één klap te slaan.

WakaWaka Light

De WakaWaka Power is een multifunctionele zonnecel die voortborduurt op de WakaWaka Light, een handig lampje op zonne-energie dat in de herfst van 2011 op de markt verscheen en sindsdien louter positieve recensies genereert. Allereerst vanwege de effectiviteit van de gebruikte zonnecel, maar ook doordat de organisatie achter WakaWaka voor elk verkocht exemplaar een tweede lampje aan de derde wereld doneert.

Haïti

Een sympathieke tweetrapsraket, die men ook bij de nieuwe WakaWaka Power weer toepast. Ditmaal zijn de Haïtianen de gelukkigen. Voor elke verkochte WakaWaka Power gaat er namelijk een gratis WakaWaka Light naar een gezin in Haïti. Die is daar erg welkom, want sinds de aardbeving van 2010 leven nog altijd 370.000 Haïtianen zonder stroom. Een goed solarlampje is in zo’n situatie vanzelfsprekend goud waard.

WakaWaka Power

Maar dan nu het nieuwe apparaatje zelf. Anders dan zijn voorganger is de WakaWaka Power niet slechts lampje, maar ook oplader voor smartphone en tablet. Daarnaast hebben de makers er een gloednieuwe Sunpower zonnecel ingebouwd, waardoor het apparaatje nog effectiever zonne-energie opslaat.

Stopcontactonafhankelijk

Er wordt zelfs geclaimd dat de WakaWaka Power ook tijdens een bewolkte, regenachtige dag geen enkele moeite heeft om zijn batterij vol te krijgen. Vervolgens kun je er een lege smartphone volledig mee opladen en als toetje houd je dan nog zo’n 10 uur leeslicht over. Met een WakaWaka Power op zak zou je smartphone dus volledig stopcontactonafhankelijk kunnen worden en hoef je onderweg nooit meer op je lege telefoon te foeteren. Mits je overdag je WakaWaka Power op een of andere vensterbank vol energie hebt laten stromen natuurlijk.

Link:

http://waka-waka.com/

Bron:

TransitieWeb


Geplaatst door Jessica Solcer
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Het wezen, de wezenskern die hartenrijk in verbinding staat met tijdloze vredige rijken binnen en buiten de aarde, moet en zal dood binnen het piramidesysteem. De dode mens, als in een ultiem opeenvolgend individu, mag er leven.

Moniek van PeltBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.