Zonne-energie binnenkort goedkoper dan kolen, gas en olie

Zonnepanelen

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights


(Want to know USA | vertaling Pauline Fransen voor Earth Matters) De grotere media besteden helaas zeer weinig aandacht aan het opwindende feit dat we al heel dichtbij het moment zijn dat zonne-energie minder duur wordt dan gas, kolen en olie. Dit verandert het spel aanmerkelijk!

Als we niet langer afhankelijk zijn van de grote oliemaatschappijen voor onze energiebehoefte, worden we daadwerkelijk energie-onafhankelijk. Dat is nog niet eerder vertoont en terwijl de wurgende greep van de hebzuchtige energiemaatschappijen daarmee verzwakt, maakt het ons als individuen sterker.

Als je de websites van de grote media bedrijven bezoekt, vindt je slechts hele summiere berichtgeving over de wonderbaarlijke hoop en belofte van energie-onafhankelijkheid gerelateerd aan zonne-energie. Noch zul je veel zien over onze andere ongelooflijke nieuwe energiebronnen die de potentie hebben om energie nagenoeg gratis te maken voor alle mensen op onze planeet. Denk eens na over wat dat betekent!

Gelukkig hebben een paar 'mainstream nieuws' sites artikelen over enkele van deze zeer veel belovende nieuwe energietechnologieën gepubliceerd. Bezoek de links hieronder voor meer opwindende informatie hierover.

  • Lees een insprirerend Businessweek artikel dat laat zien dat verspeld wordt dat zonne-energie minder duur wordt dan kool in energie-opwekking binnen slechts enkele jaren.
  • Klik hier voor beknopte samenvattingen van alle belangrijke grote media-artikelen die opwindende nieuwe energiebronnen onthullen, waarvan vele inspringen in het grenzenloze veld van de zero-point energie.
  • Deze uitstekende Nederlandse samenvatting van twee pagina's laat zien dat nauwelijks bekende nieuwe energiebronnen bijna goedkoper zeker zullen zijn dan gas en olie als het niet om vier sleutelkrachten zou gaan.
  • Klik hier voor een insprirerende online les die diep in gaat op krachtige nieuwe energiebronnen, waarvan ieder waarschijnlijk een revolutie zou betekenen voor onze manier van leven en toegang zou geven tot oneindige energie in de niet zo verre toekomst.

Nadat we de wind, de golven, de getijden en de zwartekracht onder de duim hebben, zullen we de energieën van de liefde inlijven. Dan zal de mens voor de tweede keer het vuur hebben ontdekt.

~~

Teilhard de Chardin.

Bron: want to kno USA


Commentaar van Pauline Fransen

Wubbo Ockels hield een hartstochtelijk pleidooi op het Natural Networking Festival over dit onderwerp en hij wil de politiek graag bewegen om dit te ondersteunen. 

Pauline Fransen

Ik ben bij Earth Matters terecht gekomen toen ik op zoek was naar vrijwilligerswerk op het gebied van duurzaamheid. Duurzaamheid is een heel breed onderwerp. Mijn interesse ligt vooral bij duurzaamheid op het gebied van voedsel en energie. Hoe gaan we (als mensheid) om met schaarste? Schaarste aan grondstoffen, maar ook schaarste aan schone lucht om te ademen en schoon water om in te zwemmen...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Pauline Fransen


Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Er zijn 4 belangrijke vragen in ons leven. Wat is heilig? Waar is de geest van gemaakt? Wat is de moeite waard om voor te leven en wat is de moeite waard om voor te sterven? Het antwoord op elke vraag is hetzelfde. Liefde

Johnny Depp, Amerikaans acteurBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.