In Chili groeit de zonne-energie zo hard dat stroom gratis wordt weggegeven

Boblerno de Chile

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:16574
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Aarde en milieu, Zonne-energie, Energie

(Earth Matters) Op dit moment groeit zonne-energie zo hard in Chili dat er soms gratis stroom werd weggeven op de energiemarkt.

De stroomprijs daalde dit jaar naar 0 op 113 dagen tot en met april. Het is waarschijnlijk dat het eerdere record van 192 dagen van vorig jaar dan ook wordt verbroken, aldus de Chileense netbeheerder.

Het persbureau Bloomberg schrijft dat de dalende stroomprijzen vooral te danken zijn aan de enorme ontwikkeling van zonne-energie in het land. 

Bouw 29 Zonneparken

Zo’n 29 zonneparken werden er gebouwd met de groeiende mijnbouw en economie in het achterhoofd. Chili heeft ook veel locaties die zeer geschikt zijn om zonne-energie op te wekken. Op dit moment is er een vermogen van 770 megawatt aan zonne-energie verbonden met het centrale energienet.

De omzet van mijnbouwbedrijven loopt achter en daardoor is de vraag naar energie gedaald. Zonneparkexploitanten merken het in een dalende omzet. Het probleem wordt nog erger door de beperkte verbinding van het energienet met andere delen van het land en buurlanden.

De Chileense overheid ontwikkelt daarom een 3.000 kilometer lange stroomkabel die in 2017 de 2 grote energienetten van land moet verbinden met elkaar.

Bron: Earth Matters


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Iedereen houdt de grenzen van zijn eigen gezichtsveld voor de grenzen van de wereld.

Arthur Schoppenhauer, Duits filosoofBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.