Thailand wordt zonnekampioen Zuidoost-Azië

Flag

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:5365
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Happy News

Gekoppelde categorieen
Aarde en milieu, Zonne-energie, Energie, Bouwen en wonen

(Happy News) Thailand voegt in sneltempo meer zonneparken toe aan het net. Het land zal eind dit jaar meer capaciteit hebben dan alle andere landen in de regio samen.

Thailand vertrouwde in het verleden vooral op de eigen aardgasreserves, maar die raken snel op en de invoer van brandstoffen uit het buitenland kost handenvol geld. Het land zet daarom volop in op zonne-energie. Nog dit jaar zal 1200 tot 1500 megawatt aan zonneparken aangesloten worden op het net, zes keer zoveel als de capaciteit die vorig jaar werd toegevoegd.

Die cijfers zijn relatief klein in vergelijking met bijvoorbeeld Japan of Duitsland, maar zijn wel veelbetekenend in een regio waar zonne-energie nog in zijn kinderschoenen staat. Thailand zal eind dit jaar met 2500 tot 2800 megawatt meer zonnecapaciteit hebben dan heel Zuidoost-Azië samen.

Andere landen in de regio hebben tot nog toe weinig interesse in zonne-energie omdat ze over grote voorraden aan olie, gas of geothermische energie beschikken of omdat de regeringen niet over de middelen of de technologie beschikken. In de Filipijnen is er wel al groeiende interesse om het voorbeeld van Thailand te volgen.

Bron: Happy News


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Als je mijn stilte niet kunt horen, zul je mijn woorden niet verstaan.

Mike George, Brits meditatieleraarBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.