Ben jij een Hartverlichter?

Lachende vrouwen

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:7709
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:MIR Methode

Gekoppelde categorieen
Earth Matters | diversen, Inspiratie, Humor, Gezondheid, Natuurgeneeswijzen

(MIR-Methode) Moppen tappen, kwinkslagen strooien, grappen en grollen, het is een kunst. En een gave. Mensen die de kunst van humor verstaan, let wel, humor màken, zijn Hartverlichters. Ze zorgen ervoor dat anderen in de lach schieten, in een deuk liggen. Mensen worden even blij, worden opgetild. Hun hart wordt verlicht. Wordt het een schaterbui, des te beter! Het scheelt een half jaar aan therapie!

Hoe vaak lach jij per dag?
Mensen die anderen aan het lachen maken, zijn goud waard. Wanneer je lacht, is dat enorm goed voor je gezondheid. Volgens de Chinese geneeskunst geeft het je levermeridiaan een boost. In de film The Secret is er een verslag van een vrouw die alleen nog maar lachfilms ging kijken toen ze de diagnose kanker kreeg. Volgens het verhaal is ze er daardoor zelfs van genezen. Lachen brengt je weer in contact met het kind in jezelf en brengt je weer in contact met je eigen levensvreugde. Ga maar na, hoeveel lach jij nog per dag? Kinderen lachen volgens de Duitse psycholoog Michael Titze nog zo’n 300 keer per dag, terwijl volwassenen nog maar zo’n 15 keer per dag lachen.
Lachen wordt zelfs als therapie gegeven. Gewoonweg lachen en elkaar aansteken. Lachen geeft een enorme bevrijding. Je laat van alles los en je hele energiehuishouding komt weer tot leven. Reken maar dat dat je gezondheid ten goede komt!

Welk effect heeft lachen op een groep?
Lachen zorgt er bovendien voor dat je hersenen beter kunnen leren. Wanneer ik cursus geef, probeer ik zelf zo vrolijk mogelijk te zijn en mensen aan het lachen te krijgen. Vaak gaat dat onbewust, omdat mijn grapjes meestal niet zo sterk zijn. Of nog leuker: een cursist maakt een kwinkslag. Zo’n lachsalvo van de hele groep is dan onbetaalbaar en verbindt alle mensen onmiddellijk met elkaar. Moet je je nu eens voorstellen wat cabaretiers bewerkstelligen in mensen!

Hoe word je aantrekkelijker?
Lachen is aantrekkelijk. Mensen die lachen worden knapper gevonden en trekken mensen aan. Ik was eens op stap met een vrijgezelle jongeman die graag een meisje wilde ontmoeten. Tot mijn verbazing keek hij veel meisjes aan, maar met de meest trieste of zelfs sombere blik die er was. Ik dacht bij mezelf: “Zo trek je geen meisjes aan.” Wanneer je een blij gezicht trekt en lacht, word je magnetisch. Dan trek je vanzelf mensen aan.

Waarom zou de Dalai Lama altijd lachen? Omdat hij zo blij is? Of omdat hij graag de harten van anderen wil helpen optillen? De smaak van humor is voor iedereen anders. Dat maakt ook niet uit. De kunst is om uit te zoeken welke mensen je aan het lachen maken. En dan te beseffen dat ze je hart helpen verlichten.

Is Harten verlichten jouw missie?
Het is een onbetaalde baan, maar Hartverlichters zijn een essentieel onderdeel voor de mensheid. Oplichten uit het harde bestaan. Even een moment je zorgen vergeten. Je ellende met schuddebuiken van je afgooien. Ben je een Hartverlichter, dan kan je dat niet laten. Je strooit om de haverklap met een kwinkslag, haalt een grapje uit, geeft iemand een por. Het is voor jou hetzelfde als ademhalen en gaat altijd vanzelf. Toch is jouw missie onvoorstelbaar belangrijk. Door jouw woorden, licht je de harten van een hele groep ineens op. Je helpt mensen hun energie terug te vinden. Mensen kunnen het volhouden dankzij jou.

Wat doet de MIR-Methode voor Hartverlichters?
Is het jouw missie om een Hartverlichter te zijn, dan helpt de MIR-Methode om je daar bewust van te worden. Het zorgt er in de eerste plaats voor dat je je eigen humor weer terug vindt, als je die kwijt was. Daar schreef ik eerder dit artikel over: Pas op, je humor komt terug.

Verder ga je steeds meer zien dat als jij je speelsheid los laat en je in je eigen vrolijkheid staat, je mensen gaat aantrekken. Mensen zijn graag om je heen. Ze voelen zich goed bij je en je ziet ze opklaren. Mensen worden vrolijk als jij er bent. Mensen missen je als je er niet bent. Ga zien hoeveel je bijdraagt als je mensen aan het lachen maakt en hoe waardevol je daarin dus bent voor anderen!

Bron: MIR-Methode


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

We kunnen niet veranderen tenzij we het accepteren. Verwerping bevrijdt niet, ze benauwt ons.

Carl Jung, Zwitsers psychiaterBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.