Earth Matters interview met Marieke de Vrij ter introductie van 2 nieuwe programma's

Still from video

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:11112
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, Eigen producties, Dierenwelzijn, Earth Matters TV

(Earth Matters) In dit openhartige en inspirerende interview door Earth Matters met Marieke de Vrij deelt zij over haar veelomvattende werk gedurende de afgelopen 34 jaar. Zij heeft belangwekkende inspiraties vrijgeven op een breed scala aan maatschappelijke en individuele onderwerpen. Dit op basis van haar bijzondere vermogens tot fijnzintuigelijke waarnemen. Tevens doet zij een oprechte oproep om juist in de huidige tijd de eigen zelfverantwoordelijkheid niet te schuwen, maar dit betrokken, doorleefd en voorbij het eigen belang gestalte te geven ten bate van wezenlijke noodzakelijke maatschappelijke vernieuwing.

Tevens wordt vooruitgeblikt naar 2 nieuwe programma's die Earth Matters wekelijks met haar gaat opnemen: ‘Oog voor Bezieling’ en ‘Schouder aan Schouder’. Een vernieuwend concept van kijken wát wezenlijke bezieling praktisch inhoudt.

---

Wie is Marieke de Vrij?

Marieke de Vrij wordt sinds 1980 dagelijks geïnspireerd vanuit wat wij de onstoffelijke wereld noemen. Ze beschikt over heldere, fijnzintuigelijke vermogens waarmee ze in staat is om antwoord te geven op vragen van individuele en maatschappelijke betekenis. Marieke is in staat het collectief en individueel bewustzijn, en de potentie die hierin ligt aan te voelen. Ze heeft inmiddels velen geïnspireerd om tot uitbreiding van hun (vak)kennis te komen. Marieke geeft daarmee een praktische invulling aan dat wat grote denkers als Jung, Kant en Schopenhauer het overschrijden van de grenzen van tijd en ruimte noemden. Op deze wijze functioneert zij als maatschappelijk ‘trendwatcher’ en raadsvrouwe. 

Over het programma ‘Schouder aan schouder’:

Maatschappelijke vernieuwing kan alleen duurzaam ontstaan wanneer uitgangspunten zuiver en met een grote betrokkenheid en nuance naar de praktijk zijn.

De wijze waarop vernieuwing geactiveerd wordt, is wezenlijk belangrijk omdat mensen zich deelgenoot dienen te voelen van de verandering. Alleen dan creëer je mee-doeners voorbij eigen belang.

De intentie is om te komen tot waardeherstel en waardevergroting op onderwerpen die daar vanaf gegroeid zijn aangaande mens-zijn ontwikkeling, dierenwelzijn, natuur en milieu, economie, politiek, wetenschap en internationale vraagstukken. 

Kijkersvragen voor het programma Oog op bezieling kunnen gemaild worden naar: [email protected]. Vragen kunnen ook per video worden gesteld en grotere bestanden (tot 2 gig) kunnen per wetransfer.com verstuurd worden.

  • Gast: Marieke de Vrij
  • Host: Arjan Bos
  • Camera: Jacqueline Louwe
  • Regie en montage: Eveline Peters
  • Productie-assistentie: Saskia Evers
  • Studio: Biotoop in Haren (Gr)

Bron: www.earth-matters.nl


In het interview wordt ook de Themadag: Toegewijde maatschappelijke opstanding! besproken. Die vindt plaats op 17 mei 2014 van 10.30 uur (inloop) tot 17 uur.  

Organisatie: TIJDschrift VRIJ, stichting De Vrije Mare en centrum Het Vrije Veld.
Datum: 17 mei 2014
Lokatie: Baarn, Oude Utrechtseweg 4A

"Hoe om te gaan met het belastende effect van overmatige controle en regelgeving op toegewijde professionals in de zorg, het onderwijs, de psychiatrie, de jeugdzorg en aanverwante sectoren.”

Voor veel mensen is door eindeloos herstructureren en reguleren de grens waarbinnen ze nog op een waardevolle en vervullende wijze hun beroep kunnen uitoefenen allang overschreden. Waarom is er op zoveel fronten spanning? Gebeurt dit bijvoorbeeld omdat we nog krampachtig vasthouden aan economische groei? Deze beweging in het aardse, wat doet die in het subtiele vlak? Hoe kun je in dit klimaat blijven genieten van je werk en je niet laten meeslepen door een neerwaartse spiraal?
Moedig eigenhartig opstaan in het werk, individueel en schouder aan schouder, vanuit verbinding, zonder bitterheid, strijd of verdediging is nodig. Alleen dán is duurzame verandering mogelijk.

Plaats: Baarn, in Het Brandpunt, Oude Utrechtseweg 4/A.

Tijd: Welkom 10.30 uur. Aanvang 11.00 uur. Einde 16.30 uur.

Kosten: € 29,50 inclusief koffie en thee. Zelf lunch meenemen (of ter plaatse te bestellen). Graag contante betaling, geen pinautomaat aanwezig.

Aanmelding en informatie: [email protected] | tel. 075-6350586 | de website van De Vrije Mare en/of TIJDschrift VRIJ.

Download hier de flyer: 'Toegewijde maatschappelijke opstanding 170514 Baarn'

De inspriaties van Jules van der Veldt, de partner van Marieke, zijn ook te vinden op Earth Matters.


Geplaatst door Arjan Bos

Arjan Bos

Mijn naam is Arjan Bos, ik ben vrijlieft, vader van drie kinderen en woon in Delft.

Een veelkleurig pallet aan ervaringen in allerlei reizen, banen en levensvisies vormden de basis voor het opzetten van Stichting Earth Matters...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Arjan BosLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Vrijheid is wat je doet met wat jou is aangedaan.

Jean-Paul Sartre, Frans filosoofBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.