3 Dingen die je moet weten over Flow (en hoe erin te komen)

Waterval in Blijdorp

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:7271
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Gerry Damen

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, Gezondheid, Media en agenda

(Gerry Damen) Als je in flow bent, lijkt het of de dingen vanzelf gaan. Je voelt je goed, je hebt energie en er komt veel meer uit je handen dan je dacht. Toch lijkt flow vaak een toevalstreffer, heerlijk als het er is. Maar niet iets waar je op kunt bouwen. 

In werkelijkheid is flow onze natuurlijke staat van zijn. Maar we werken zelf vaak onze flow tegen:

Op het moment dat je iets moet doen waar je geen zin in hebt, is dat vaak een teken dat je er eigenlijk de energie niet voor hebt.
Dat betekent jezelf forceren en flow kun je dan wel vergeten.

Als je jezelf moet forceren om dat ene karwei(tje) te gaan doen betekent het dat deze klus je op dit moment buitensporig veel energie kost.
Dus dat je extra moe bent als het af is, als het al af komt.
En in plaats van een tevreden gevoel over de klus die je geklaard hebt, zit je vaak ontevreden uit te puffen omdat je nu al door je energie bent terwijl je nauwelijks wat gedaan hebt. Dat wekt geen flow op.

wg_fp12_mermaid

Als een karwei je buitensporig veel energie kost, betekent dat, dat je veel langer tijd nodig hebt om bij te komen en dus niet toekomt aan andere dingen.
Omdat je vaker en langer pauze nodig hebt. Omdat je het daarna zo gehad hebt dat je nu echt iets voor jezelf moet doen zoals even (heel lang) facebooken. En voor je het weet is je dag voorbij met maar een fractie gedaan met wat je van plan was.

Maar hoe kom je nou wèl in flow?

Flow krijg je door te doen wat op dit moment bij je past. 
In het begin kan dat knap lastig zijn. Want je wilt liever stofzuigen dan de afwas doen, maar die is harder nodig. Maar toch je zult merken dat op het moment dat je wel je stofzuiger pakt, je ineens de afwas er bij doet. Vanwege de extra energie door de boost van een schone vloer.

Flow kun je opwekken door dichter bij jezelf te zijn.
En daar is nog veel meer over te vertellen. Leer je eigen energiesysteem beheersen in mijn training Hooggevoeligheid als Spiritueel Talent Kijk snel.

foto: eigen foto,
kunst: Warwick Goble, the Mermaid


Geplaatst door Gerry Damen

Gerry Damen

Mijn naam is Gerry Damen en ik ben de vrouw achter praktijk Hagetessa. Wat voor mij belangrijk is, is dat Spirit op Aarde hoort. Of anders gezegd, we zijn allemaal spirituele wezens. En wij niet alleen, we leven in een wereld vol bezieling, als we er maar voor open staan...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Gerry DamenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Wie denkt dat hij iets kan, kan het. En wie denkt dat hij iets niet kan, kan het niet. Dat is een onverbiddelijke, onbetwistbare wet.

Pablo Picasso, Spaans kunstenaarBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.