Het Alfabet van de Zee - voor kinderen van 10 tot 100

Detail bookcover

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:14496
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Succesboeken.nl

Gekoppelde categorieen
(Verborgen) nieuws, Dierenwelzijn, Media en agenda, Boeken, Bewustzijn, Kinderen, Opvoeden, Mannen, Vrouwen, Aarde en milieu, Milieu

(Dos Winkel) Het Alfabet van de Zee is het meest educatieve en best geïllustreerde boek van de zee. Het is geschreven voor kinderen van 10-100 en ieder kind van 10-100 zou van de inhoud kennis moeten nemen. De oceaan is het grootste en belangrijkste ecosysteem op aarde.

Helaas gaan de mensen niet goed om met de zeeën. Er wordt veel te veel vis gevangen waardoor sommige soorten met uitsterven bedreigd zijn. Dat noemen we 'overbevissing'. Er worden ook heel veel dieren gevangen die de visser helemaal niet wil of mag vangen. Dit heet 'bijvangst'. Het zijn vooral dolfijnen, zeeschildpadden en zeevogels. Die dieren sterven bijna allemaal en worden dood of zwaargewond weer overboord gegooid.

Ook worden de zeeën als een enorme vuilnisbak beschouwd. Giftige stoffen van landbouw en industrie verdwijnen in zee, waardoor de vissen en andere dieren die er in wonen ziek worden. In dit boek kun je ook lezen wat het gevolg van de wereldwijde CO2-productie voor de oceaan en het leven op het land is.

Je vindt voor elke letter van het alfabet één of meer woorden die iets belangrijks over de oceaan vertellen. Er is een bewuste keuze gemaakt, want er zijn natuurlijk nog veel meer woorden! In elk hoofdstuk vind je woorden die in ORANJE en in HOOFDLETTERS geschreven zijn. Die worden op dat moment niet uitgelegd, maar die kun je wel heel gemakkelijk in het boek opzoeken.

Bookcover
Overige boekinformatie

160 pagina's
ISBN: 9789079872589
Uitvoering: Hardcover
Prijs: € 24,50
Om te bestellen klik hier

 

 

 

Over de auteur
Dos Winkel is al tientallen jaren ervaringsdeskundige op het gebied van de onderwaterwereld. Hij heeft in de afgelopen 30 jaar de oceanen, de mangrovebossen en vele vissoorten op de meeste plekken van de wereld drastisch achteruit zien gaan. Dos is zowel een buitengewoon onderwaterfotograaf als leraar om, wat hij onderwater beleeft, over te brengen op jong en oud publiek. Regelmatig geeft hij lezingen voor volle zalen en staat hij op scholen uitleg te geven hoe onverstandig volwassenen met de oceanen omgaan. De Illustraties zijn getekend door Marieke Hannen.

Aanbeveling
Antoinette Hertsenberg -Nederlandse televisiepresentatrice en programmamaakster;
"Lees en blader in dit boek, verwonder je over de ongelooflijke schoonheid van het leven onder water -  en verbaas je over de manier waarop mensen hiermee omgaan. De foto's zijn adembenemend, de tekeningen heerlijk. Een boek om heel vaak in te kijken en te lezen!"

Bron: Succesboeken.nl


Geplaatst door Sea First

Sea First

Sea First Foundation werd opgericht uit een bezorgdheid over de slechte situatie waarin de oceanen verkeren en de problemen die dit teweeg brengt voor mens, dier en natuur.
 
SFF wil mensen warm maken voor de pracht en biodiversiteit van het onderwaterleven en hen tegelijkertijd informeren over de problemen die de gezondheid van deze wereld in de weg staan door middel van sensibilisering en educatie...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Sea FirstLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Het eeuwige niets is prachtig wanneer je er toevallig op gekleed bent.

Woody Allen, Amerikaans acteurBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.