Nieuwe maan en zonsverduistering 10 mei 2013

GoldA3 468x340

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:10890
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:A3 Boeken

Gekoppelde categorieen
Maan, Bewustzijn

(Petra Stam) Nieuwe manen geven een nieuw begin aan en daaraan voorafgaand tijd tot introspectie. Als de donkere maan op 10 mei vanuit de Aarde gezien voor de Zon schuift, treedt er om 02.25 uur een zonsverduistering op: het zonlicht schijnt op de Maan en bereikt de Aarde tijdelijk niet. Dromen en voorstellingen beginnen zich te manifesteren na deze zonsverduistering in het aardeteken Stier. Dat past mooi bij de tijd van het jaar, waarin de natuur haar droomzaad heeft laten uitkomen en nu volop zichtbaar maakt.

Door Stier ligt de nadruk op ‘alles wat van waarde is’. Dat kan geld zijn, maar ook eigenwaarde. Sta stil bij de volgende vragen en bedenk wat je wilt eren of achterlaten:
- Welke oude waardesystemen herken je?
- Wat zijn jouw talenten?
- Welke belangen (waarden) staan centraal in jouw leven?
Dit is een vruchtbare tijd ,dus haal de aarde overhoop, verwijder het negatieve onkruid dat jou belemmert en groei!

Maan en Zon staan direct naast Mercurius, een samenstand die logisch verstand en intuïtie combineert. Focus is belangrijk, want anders bestaat de kans dat je je door eventuele spanning laat afleiden en alleen nog barrières ziet in plaats van de mogelijkheid om door te breken. Als je de focus op huiselijke of familiedrama’s legt, zul je van zijpad naar zijpad gaan en niet de kans pakken om nu te gaan voor wat voor jóu van belang is. Tijdens deze zonsverduistering kan namelijk de nadruk komen te liggen op de familietrots. Die kan te sterk of extreem zijn, zodat de status van de familie vóór het individuele geluk en de eigen vreugde gaat. De uitdaging is om vooral voor je eigen (innerlijke) goud te kiezen! Als je aan de oppervlakte van je gevoel blijft, zul je dat niet vinden. Met het nodige graafwerk kom je misschien donkere lagen tegen, maar ook glimmende schatten. Zie het als een alchemistisch proces, waarbij lood in goud wordt veranderd. Lood is het zwaarste en meest onedele metaal en staat voor gerichtheid op materie, wat verstarring kan veroorzaken. Het edele metaal goud staat voor zuivere, nobele eigenschappen, voor de geest die heerst over de materiële wereld en over de eigen natuur. Deze eigenschappen kun je je eigen maken door de diepere lagen te doorleven en daarna te overstijgen. Door te beseffen dat de zekerheid niet in materie wordt gevonden, maar in de geestelijke kracht. Door openheid van het hart wordt de ziel bevrijd uit de dichte materie en voelt zij zich vrij om te leven in plaats van te overleven. De schat ligt in principe begraven in jezelf (hoewel er ook de mogelijkheid bestaat dat er een financiële omwenteling buiten jezelf en/of mondiaal plaatsvindt in de komende periode). Ga echter niet voor klatergoud, neem tijdens deze zonsverduistering en de maanden erna je kans om lood werkelijk in goud om te zetten in jezelf! Ga voor je hoogste doelen, voor het hoogste goed zonder jezelf te verloochenen. Hiervoor hoef je niet een stereotype houding aan te nemen – juist niet! Voldoe aan je eigen verwachtingen en niet in de eerste plaats aan die van anderen. Wees trouw aan je beste zelf. Besef steeds dat je zult oogsten wat je zaait, dat na oorzaak gevolg komt, dus ga voor de zuivere inzet die jou de gewenste vruchten zal laten dragen later in het jaar.

Deze gedeeltelijke zonsverduistering is niet zichtbaar in Nederland (wel in Australië), maar astrologisch gezien heeft zij invloed op mondiale processen en persoonlijk vooral als in je geboortehoroscoop een planeet rond 19 graden Stier of Schorpioen staat.

Laat je hierbij inspireren door de betoverende, mysterieuze klanken van componist en pianist George Beentjes
http://www.youtube.com/watch?v=Rry-EFHCboY

Meer over maan- en zonsverduisteringen, natuurfeesten, etc. in het boek ‘In het licht van de Maan - handboek vieringen, symboliek en bewustwording' van Petra Stam en Marja de Zeeuw.

Foto: Petra Stam


Geplaatst door A3boeken

A3boeken

A3 boeken is opgericht in 2004 door Adrie Beyen. Het fonds is te vangen onder de paraplu van oude wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur. Oftewel A3 boeken geeft boeken en kaartspellen uit over spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, sjamanisme, leven en dood, cultuurhistorie, astrologie, (natuur)religies, natuurbeleving en (dagboek)schrijven...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van A3boekenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Er zijn elke dag mensen die afdwalen van de kerk en terugkeren naar God.

Lenny Bruce, Amerikaans stand-upcomedianBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.