12 mei - Klankreizigers - klankervaringsdag met dhrupad

ritme en stem

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:6668
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:A3 Boeken

Gekoppelde categorieen
Media en agenda, Bewustzijn, Agenda

(A3 boeken) De ochtend staat in het teken van verschillende vormen van stem- en lichaamswerk. De zintuiglijke ervaring staat centraal: wat voel je in je lijf als je ademt, als je klank maakt, en wat vertelt dat je over hoe je bent in dit moment? Waarmee resoneert je lijf en waar is het stil? Waar voel je ruimte, waar voel je spanning? Hoe klink je in contact met jezelf, en met anderen? Je eigen ervaring is het uitgangspunt voor een ontdekkingsreis door stem en lijf. In de middag maak je kennis met Dhrupad, klassieke zang uit Noord India.

Dhrupad is een meditatieve manier van zingen die is ontstaan uit het reciteren van de heilige klank Ohm en de Vedische sutra’s. Het hart van Dhrupad is de raga: kort gezegd een toonladder, maar tegelijk veel meer: dat wat de geest kleurt.
Dhrupad staat in het teken van bewustworden, ervaren en verdiepen. Met behulp van eeuwenoude oefeningen leg je de klank van je stem als het ware onder een vergrootglas. Al zingend en luisterend ontdek je steeds meer: klankkleur, ruimte, beweging, en uiteindelijk stilte - stilte in klank.

Docente Maaike Groenewege volgde de opleiding tot stemdocent 'Adem, Stem en Boventonen' bij Borg Diem Groeneveld. Ze studeert Dhrupad bij Marianne Svasek en speelt in een slagwerkgroep. Als technisch schrijver brengt Maaike veel tijd door achter een computer en weet daarom als geen ander wat kantoorwerk doet met je nek en schouders. Ervaringsgericht zingen, lichaamswerk en meditatie zijn haar trouwe bondgenoten in de zoektocht naar balans.

Locatie: Antropia in Driebergen (goed bereikbaar met auto en OV)
Tijd: 10 - 17 uur
Meer informatie en aanmelden: www.a3boeken.nl/12-05-2013-ritme-en-stem-klankreizigers


Geplaatst door A3boeken

A3boeken

A3 boeken is opgericht in 2004 door Adrie Beyen. Het fonds is te vangen onder de paraplu van oude wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur. Oftewel A3 boeken geeft boeken en kaartspellen uit over spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, sjamanisme, leven en dood, cultuurhistorie, astrologie, (natuur)religies, natuurbeleving en (dagboek)schrijven...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van A3boekenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

De mate van het ontbreken van een diepgaand vertrouwen in het leven bepaalt het tempo waarin de wijzer van links naar rechts tikt. Het vormt de ernst van de labels en de omvang van de klok, die menselijkerwijs spiegelt de tijd soms zo dringend nodig te hebben om zich te herinneren van bestaan dat zichzelf wil uitdrukken.

Uit echt van Moniek van PeltBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.