Goozze, een kleurrijke expeditie door jezelf | Gratis ebook

dekker

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:8458
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, Therapieën, Boeken

(Elementaal) Marcel Dekker (1957) is schrijver, vormgever, theatermaker, muzikant, tool-ontwikkelaar en teacher. Alles wat hij de laatste 20 jaar heeft gedaan en heeft ontwikkeld heeft de vier elementen lucht, vuur, water en aarde (+ether) als uitgangspunt.

 Op basis van zijn 4 Elementenmodel ontwikkelde hij o.a. :

  • Een Duurzaam Ondernemen Scan voor de Gemeente Midden Delfland
  • Een Persoonlijkheids Scan voor Mindconnexion
  • Een Stresstype Scan voor Sonneveltopleidingen
  • Vier voorstellingen voor Klanktheatergroep Terra Incogita

In 2008 verscheen zijn boek “Goozze - een kleurrijke expeditie door je zelf”. In dit boek wordt zijn model gekoppeld aan persoonlijke ontwikkeling. Het aangeboden systeem werkt met speciaal ontwikkelde kleurfiguren waaraan voorkeuren worden gegeven.

Aan de hand van gekozen combinaties krijg je zicht op je specifieke talenten en kwaliteiten, de wijze waarop je omgaat met relaties en welke vaardigheden je inzet voor je werk of voor de activiteiten die je onderneemt. Het laat je zien hoe de eerste fasen van je leven hierop van invloed zijn geweest. Het brengt je in contact met de invloed van je ouders en je voorouders. Het maakt duidelijk hoe je jouw beide hersenhelften gebruikt en op welke gebieden van je leven weerstand en compensatie een rol spelen.

Een gratis download van het Goozzeboek - zonder wat voor verplichting dan ook - vind je op www.elementaal.nl  

Marcel  Dekker werkte voor talloze organisaties en initiatieven in de Kunstenwereld, de Welzijnssector en het Bedrijfsleven. Zijn model is ontstaan uit zijn zoektocht naar een logica achter onze manieren van zijn, reageren en handelen. Hij verdiepte zich in o.a. management, psychologie, geneeskunde, metafysica en muziek/kunst en wist de kern daarvan steeds weer te verbinden met de vier elementen en hun metaforen. In een periode van 20 jaar ontvouwden zich stap voor stap het model zoals dat nu vorm heeft gekregen en nog steeds krijgt. In zijn ontdekkingstocht werd hij sterk geïnspireerd door de mensvisies van Carl Gustav Jung, Rudolf Steiner, Ken Wilber en Eva Pierrakos. Aspecten van hun visies zijn duidelijk terug te vinden in zijn werk, maar hebben hierin een duidelijk eigen gezicht. Zijn model is een van de weinige modellen die in haar benadering en uitkomsten specifiek rekening houdt met de verschillen tussen vrouwen en mannen.

Momenteel werkt Marcel aan een Motivatietype Scan en aan een concept voor een internetcommunity voor jongeren tot 30 jaar rond het thema “Link your nature” waarbij jongeren elkaar helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling en bewustzijn over hun omgeving.

Andere tools en downloads vind je op:

mindconnexion.nl

sonnevelt.soflomo.com/test

www.elementaal.nl


Geplaatst door Redactie Earth Matters
Laatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Het is moeilijk bescheiden te zijn als je zo groot bent als ik.

Muhammad Ali, Amerikaans bokserBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.