De volle maan van 27 maart 2013 - balans

Volle maan | balans

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:8854
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:A3 Boeken

Gekoppelde categorieen
Astrologie, Bewustzijn

(A3 boeken | Petra Stam) Hoe kan het ook anders: vlak na de lente-equinox van 20 maart waarop dag en nacht, licht en donker, in perfecte balans waren, staat deze volle maan in het teken Weegschaal (rond de herfst-equinox staat de nieuwe maan in Weegschaal). Binnen onszelf kan het belangrijk zijn de balans op te maken, te bemiddelen, een compromis te sluiten voor de goede vrede en harmonie na te streven op emotioneel en gevoelsniveau. Het thema bij deze maan is ‘zorg en bescherming’ en met een Weegschaal-maan zal dat zeker lukken. Ook buiten onszelf geldt dit thema: het nieuwe plantenleven zit veelal nog beschermd in vliesjes en de aarde, maar is toch kwetsbaar door het grillige weer.

Er zijn veel invloeden die de harmonie kunnen verstoren. De Maan staat geïsoleerd en recht tegenover een cluster planeten in het vurige teken Ram. De Zon staat tijdens een volle maan altijd tegenover de Maan en die schijnt nu licht op haar vanuit Ram. Zon en ook Mars staan in Ram en dit betekent: lente, een nieuw begin, actie, vuurkracht, uitdaging, IK WIL… NU! Hier ontstaat het eerste innerlijke conflict: kies je voor harmonie met de ander of voor jezelf? Als je jezelf de afgelopen tijd teveel hebt weggecijferd, kan het zijn dat je nu erg sterk opkomt voor of neerzet wat jij wilt! Dit kan leiden tot uitbarstingen maar ook tot vernieuwing en dus een nieuwe balans.

De Maan staat ook recht tegenover Venus en Uranus. Dit kan uitersten opleveren: liefdevol, inlevend en zorgend gedrag versus plotse wilde acties omdat je uit het oude (saaie?) bekende wilt breken. Onvoorspelbaar gedrag kan stof doen opwaaien, vooral als het om liefdeszaken gaat. Niks mis mee, maar wel handig om eerst te bedenken of dat het je waard is. De kans is echter groter dat je pas achteraf nadenkt… Het is te vergelijken met een spoor buskruit dat je hebt uitgelegd; terwijl je nog staat te twijfelen of je iets zal laten knallen, is de vonk al overgeslagen!

Probeer in deze tijd bewust uit de chaos nieuwe orde, rechtvaardigheid en balans te creëren. Weeg af wat je hebt of hoe het nu is tegenover wat je nodig hebt of hoe je wilt dat het zal zijn. Het kan alle kanten op tijdens deze volle maan. Er is veel aan de hand, vernieuwing én overweldigende vuurenergieën, dus laat je niet gek maken. Richt je op Weegschaal-kwaliteiten als het beter is om harmonie en balans te houden. Maar kijk wel wat er onder een eventuele roze, zoete laag ligt die je afleidt van de realiteit… Draag zorg voor jezelf en/of anderen als dat nodig is. Wat er ook speelt, het zal geen saaie tijd worden in ieder geval!

Meer over de Maan, tips en praktische doelen of rituelen, info over natuurfeesten, mythologie- en sprookjesduidingen, symboliek, bomen, tarot en astrologie in ‘In het licht van de Maan’ - verkrijgbaar bij Orongo.


Geplaatst door A3boeken

A3boeken

A3 boeken is opgericht in 2004 door Adrie Beyen. Het fonds is te vangen onder de paraplu van oude wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur. Oftewel A3 boeken geeft boeken en kaartspellen uit over spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, sjamanisme, leven en dood, cultuurhistorie, astrologie, (natuur)religies, natuurbeleving en (dagboek)schrijven...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van A3boekenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

"Handle them carefully, for words have more power than atom bombs."

Pearl Strachan HurdBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.