De nieuwe maan van 11 maart 2013: ga voor dat wat je het liefst wilt bereiken

Maan

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:7159
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:A3 Boeken

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, Astrologie

(A3boeken | door Petra Stam) De nieuwe maan staat in het sterrenbeeld Vissen. Beide hebben te maken met het naar binnen gaan en de gevoelswereld: klopt het gevoelsmatig wat je de afgelopen tijd in jezelf hebt ontdekt? Van binnen wéét je ook of je al je mogelijkheden en wensen hebt onderzocht. Is het duidelijk waarvoor je wilt gaan de komende tijd? Hoe kun je dit gestructureerd aanpakken in het kom...ende seizoen? Hoe kun je je doel, wens, droom of fantasie praktisch haalbaar maken op het aardse vlak?

Dit is de laatste nieuwe maan van het winterseizoen en Vissen is het laatste teken van de dierenriem. Beide staan op dit moment symbool voor het laatste stukje winter en de onzichtbare binnenwereld voordat de lente start: op 20 maart is het Lentepunt en zijn dag en nacht even lang, na die dag overwint het licht het donker. De fase voor het Lentepunt is en kan zelfs voelen als de laatste dagen van een zwangerschap voordat het nieuwe leven zich zal openbaren.
Behalve de Maan en de Zon, staan ook Mercurius, Venus, Mars en Neptunus in Vissen – een dromerige, overgevoelige, creatieve en wellicht ook grenzeloze tijd dus. Spirituele en eenheidservaringen zijn liggen meer binnen bereik, maar ook het gevoel wereldvreemd te zijn kan soms opkomen. Laat zien wat er van binnen bij je speelt en ga voor dat wat je het liefst wilt bereiken. Laat je met de (energie)stroom meedrijven, luister naar je hart, open het voor liefde, voel de fijne verbindingen die er met anderen zijn en geef jouw energie voor het hogere goed. Dit is een gunstige tijd om healing te geven of te ontvangen.

De nieuwe maan staat vierkant de Zwarte Maan. Dit kan spanning geven in alle soorten driehoeksverhoudingen: het kan gaan om druk van buitenaf om een keus te maken tussen een moeder en een geliefde, familie of kind(eren), geliefde of het spirituele pad, etc. Dit kan werkelijk oplopen tot een familiecrisis... Maar ook de Zon staat vierkant de Zwarte Maan, wat meer individuele kracht geeft om uit te spreken wat verstorend is, ook al zul je er geen applaus voor krijgen. Vergeet niet dat Mercurius nog retrograde (achteruit) loopt tot 16 maart, waardoor alle soorten communicatie verstoord kunnen raken of misverstanden opleveren. Bereid je goed voor als je iets uitspreekt, tekent of aangaat!

De sluimerende krachten in de natuur worden weer opgewekt, de sapstroom begint te ontwaken. Als je je hierbij aansluit, kun je ook die krachten in jezelf oproepen. Maak voor jezelf duidelijk wat je wilt en visualiseer dat je een magneet bent die alles wat je wenst (van mentale eigenschappen tot materie) aantrekt. Zie het in je geest, zie dat je het hebt bereikt op de manier die jij wilt. Gedachten zijn krachten!

“Fantasie is belangrijker dan kennis, want kennis is begrensd.”
-Albert Einstein

Door Petra Stam

Meer over deze maan, tips en praktische doelen of rituelen, natuurfeesten, mythologie- en sprookjesduidingen, symboliek, bomen, tarot en astrologie in het boek ‘In het licht van de Maan


Geplaatst door A3boeken

A3boeken

A3 boeken is opgericht in 2004 door Adrie Beyen. Het fonds is te vangen onder de paraplu van oude wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur. Oftewel A3 boeken geeft boeken en kaartspellen uit over spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, sjamanisme, leven en dood, cultuurhistorie, astrologie, (natuur)religies, natuurbeleving en (dagboek)schrijven...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van A3boekenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

De sterren zijn louter hele noten. De hemel de partituur. De mens het instrument.

Christian Morgenstern, Duits dichterBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.