Stadjers voor compassie

Ieder voor zich poster

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:8632
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Earth Matters

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, Acties, Geografisch, Nederland, Inspiratie, Eigen producties

(Marianne Jaspar) Groningen stelt zich achter een wereldwijde actie voor Compassie (zoals een aantal andere steden in Nederland) Wat is compassie? Het woord Compassie heeft veel aspecten in zich. Een ander, meer Nederlands woord is “mededogen” . Maar wat is dan mededogen? Het beste kan je het proberen te omschrijven: sympathie voor iemand voelen, in warmte respecteren, de mens als medemens herkennen ... en dat geldt natuurlijk voor iedereen, maar hier wordt het vaak gebruikt voor mensen met andere gewoontes, uit andere culturen, godsdiensten, landen, levensritmes e.a.

In 2011 is het in Groningen gestart met 12 “ambassadeurs” mensen op bepaalde posities en vanuit organisaties die zich achter dit idee hebben geschaard. ( bv. Henk Nijland van FC Groningen, bisschop Gerard Korte, Engel Antonides bestuursvoorzitter van het Alfacollege, zie ook bijgaand brief).

Er wordt aandacht voor compassie gevraagd door informatie en inzicht te geven, door gezamenlijke acties te starten. Het doel is dat we meer begrip voor mensen om ons heen hebben, meer betrokken raken, minder mensen anoniem zijn. Dat mensen zich thuis voelen en gewaardeerd weten.

Earth Matters doet mee, door berichten door te geven, en daarmee een mooi initiatief, met bijbehorende acties te steunen. We houden jullie op deze manier op de hoogte, maar kijk ook in andere gemeenten, want het groeit landelijk!!!! 

8 november: de Dag van de Dialoog, 10 november: Dag van Compassie


Gekoppelde documenten

Geplaatst door Marianne Jaspar

Marianne Jaspar

Mijn “zijn” interesseert zich voor dit leven hier op aarde … wat wil ik hier wil doen …
Dat betekende al van jongs af aan veel kijken, luisteren en denken. Opgegroeid in het zuiden kreeg ik via allerlei Katholieke instanties en mensen waardevolle verhalen mee over liefde, aandacht voor mensen, en van bezit delen...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Marianne JasparLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Er is niets meer kunstzinnig dan van mensen te houden.

Vincent van Gogh, Nederlands kunstschilderBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.