De heftige volle maan van 30 september 2012

Volle maan

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:13447
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:A3 Boeken

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, Astrologie

(Petra Stam) Om maar meteen met de deur in huis te vallen (want zo’n maanenergie is het!): deze maan staat vlak naast Uranus in Ram, wat maakt dat beide vierkant staan met Pluto en tegenover de Zon. De heftige invloed die hiervanuit gaat, zorgt ervoor dat er niet veel nodig is om over een grens te gaan. Als je beter voor jezelf moet opkomen, is het handig, maar als je al een kort lontje hebt kan dit een explosieve tijd zijn, waarin je je beter eerst een dag kunt inhouden voordat je je uitspreekt of actie onderneemt!

De Maan staat dus in Ram, een vuurteken, maar door de aspecten met andere planeten voelt de vuurenergie veel groter dan Ram - het is te vergelijken met een draak die vuur spuugt. Draak staat voor kracht, wijsheid en magie. Drakenvuur kan zuiveren en verbranden wat oud is, ofwel transformeren… Plotse confrontaties, (familiaire) onenigheden, oude onopgeloste zaken die weer omhoog komen, emotioneel diep geraakt zijn, het is allemaal mogelijk. Maar ook de plotse in-zichten en verrassingen die ervoor zorgen dat je je passie volgt. Je kunt je wellicht snel ‘onder vuur genomen’ voelen en reageren met woede (vooral als je dat hebt onderdrukt). Belangrijk is dat deze verhitte tijd kan leiden tot transformatie. Dus laat je niet verteren door kwaadheid en machteloosheid, laat je niet verleiden door projecties van anderen en laat je niet provoceren of meeslepen door ‘de massa’, maar handel doordacht en evenwichtig. Blijf bij je centrum.
De Zon schijnt licht op de Maan vanuit Weegschaal en maakt je bewust van de balans en het evenwicht met anderen om je heen. Deze volle maan, zo’n week na het Herfstpunt, is de Oogstmaan. Ook hierin is de balans terug te vinden, de noodzaak ook om die te behouden. Stem donker en licht, vrouwelijke en mannelijke krachten, passief en actief zijn op elkaar af. Als het goed is valt er iets te vieren nu, een overwinning, een behaalde oogst. Wees dankbaar voor de vruchten die je in deze tijd kunt plukken, tel je zegeningen en kijk tijdens de periode van afnemende maan naar wat je kunt loslaten en transformeren in de komende tijd.

Meer over deze maan, tips en praktische doelen of rituelen, natuurfeesten, mythologie- en sprookjesduidingen, symboliek, bomen, tarot en astrologie in het boek ‘In het licht van de Maan’.


Geplaatst door A3boeken

A3boeken

A3 boeken is opgericht in 2004 door Adrie Beyen. Het fonds is te vangen onder de paraplu van oude wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur. Oftewel A3 boeken geeft boeken en kaartspellen uit over spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, sjamanisme, leven en dood, cultuurhistorie, astrologie, (natuur)religies, natuurbeleving en (dagboek)schrijven...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van A3boekenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Nirwana is niet het uitblazen van de kaars. Het is het doven van de vlam omdat de dag is aangebroken.

Rabindranath Tagore, Indiaas dichterBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.