James O´Dea | Cultivating Peace, Becoming a 21st-Century Peace Ambassador

Cultivating Peace | James O\'dea

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
VideoJa
Views:9505
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Wellspring Academy

Gekoppelde categorieen
Boeken, Inspiratie, Oorlog, Aarde en milieu, Acties, Media en agenda, Bewustzijn

(Els Van Sonhoven) ‘Cultivating Peace’ van James O’Dea verdient een plaats in de medicijnbundel van iedereen die zich bezig houdt met persoonlijke en planetaire transformatie. Het beeld van de vredestichter als naïeve zwakkeling is niet meer van deze tijd. Vredeswerk is voor moedige mensen met een heldere visie, die er niet voor terugdeinzen om hun eigen schaduw onder ogen te zien, en die kiezen voor liefdeskracht in het vuur van vijandigheid.

James geeft de lezer inzicht in de dynamiek van vrede en reikt praktische vaardigheden aan om vrede cultiveren in je eigen hart, je familie, je school, je  werk,… Onderwerpen die aan bod komen:

  • Verbinding tussen de innerlijke en de uiterlijke wereld – maak contact met je essentie en stuur je innerlijke vrede de buitenwereld in
  • Leer je eigen manier van omgaan met energie kennen en word een ‘energiemeester’ – de sleutel tot vredeswerk.
  • Herken alle vormen van pesten (ook de meest subtiele) en leer er mee omgaan.
  • Sta in het vuur van tegenovergestelde wereldbeelden, leer je daarin goed te voelen en creëer de ruimte voor anderen om hetzelfde te doen.
  • Transformeer angst en boosheid in jezelf en bij anderen in wederzijds vertrouwen en compassie.
  • Cultiveer luisteren en dialoog om een cultuur van vrede te creëren in je familie, op je werk, in je organisatie en gemeenschap.
  • Identificeer en genees oude wonden in jezelf en geliefden, collega’s en leden van je gemeenschap.
  • De vredesambassadeur als systeemsjamaan.

 “Dit briljante manifest weeft wetenschap, spiritualiteit en sociale genezing samen tot een landkaart voor vrede voor ons allemaal.” (Deepak Chopra)

Je kan het boek bestellen bij Amazon.com. Ik ben op zoek naar een uitgever die het boek wil vertalen. Lees hier alvast een Nederlandstalig fragment ->

James O’Dea heeft meer dan 20 jaar ervaring in vredesdialogen en sociale genezingsprocessen. Hij was de directeur van Amnesty International Washington en het Institute of Noetic Sciences. Als codirecteur van ‘The Social Healing Project’ reisde hij oa naar Rwanda, Israel en Palestina en Noord-Ierland. James trainde duizenden mensen om vredesambassadeurs te worden en zet de traditie van Gandhi en King voort.

James is een visionaire mysticus, die naar het hart is gereisd van de meest gewelddadige conflicten en plaatsen op de planeet. Hij weeft levenservaring, optimisme en wetenschappelijk onderzoek samen in zijn werk. Met respect en optimisme inspireert en leert hij mensen om hun verwondingen te transformeren tot parels van wijsheid, vrede te brengen in conflictsituaties en de spiraal van geweld te doorbreken. Het luisteren naar zijn stem alleen al geeft je een vredevol gevoel, zoals ik mocht ervaren tijdens de Peace Ambassador Training (georganiseerd door The Shift Network).

In deze video spreekt James over Cultivating Peace:Creative Stress:
A Path For Evolving Souls Living Through Personal and Planetary Upheaval

In dit boek benadert James O’Dea stress als een impuls voor groei en evolutie. Je leert je eigen stresspatronen herkennen en transformeren. Je kan het bestellen bij Amazon.com. Als je inschrijft op de nieuwsbrief van James O’Dea, ontvang je gratis het audioboek: http://jamesodea.com/

In deze video praat James over Creative Stress:


Geplaatst door Els Van Sonhoven

Els Van Sonhoven

Els studeerde Germaanse taal- en letterkunde aan de Universiteit Antwerpen en verdiepte zich in rituele vormen van theater en dans aan het Trinity College in Dublin. Ze deed de driejarige opleiding therapeut Interactionele Vormgeving en de jaaropleiding permacultuur, en kreeg les van verschillende leraars...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Els Van SonhovenLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Journalist: 'Mr. Gandhi, hebt u een boodschap?' Gandhi: 'Mijn leven is mijn boodschap'.Bij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.