Prana-voeding

Prana-voeding

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:16920
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Uitgeverij Akasha

Gekoppelde categorieen
Voeding, Boeken, Gezondheid, Media en agenda, Bewustzijn

(Uitgeverij Akasha) Sommige voedings- en levensmiddelen ondersteunen je spirituele ontwikkeling doordat ze door hun energetische gesteldheid je trilling verhogen. Andere voedingsmiddelen werken deze ontwikkeling juist tegen door de energie die ze in zich dragen. In dit boek beschrijft Angela Kämper het effect van voedingsmiddelen, vooral op het fijnstoffelijke gebied.

Nog nooit eerder waren de schappen in onze supermarkten zo goed gevuld met allerhande levensmiddelen, en zelfs onze traditionele marktkraampjes bieden een enorme keuze aan groenten en fruit. We kunnen nu zelfs bij de voordelige supermarkten terecht voor biologische producten tegen een redelijke prijs.

Nog nooit eerder bestond er, in elk geval in de steden, zo’n grote culinaire keuze in de gastronomie. Van de klassieke bal gehakt en patat mét tot döner kebab, pizza en broodjes hamburger, van de Chinees op de hoek tot verschillende mediterrane restaurants en de Franse ‘nouvelle cuisine’: alle keukens van de wereld staan tegenwoordig tot onze beschikking.

Maar ondanks deze zogenaamde overvloed en al onze ogenschijnlijke vooruitgang, zijn we bijna nooit echt verzadigd: overgewicht, allergieën, chronische ziekten, maar ook onevenwichtigheid, ontevredenheid en agressie nemen voortdurend toe. Het ontbreekt onze voeding namelijk steeds vaker aan licht, aan vibrerende energie, die ons zowel fysiek als fijnstoffelijk-energetisch voedt. We leven niet alleen van de calorieën die ons lichaam in beweging houden. Ons lichaam is meer dan een verbrandingsmachine, die – naast de ‘brandstof’ – hoogstens nog wat ‘verzorging’ en ‘onderhoud’ in de vorm van enzymen, vitaminen en mineralen nodig heeft.

Voeding is meer dan de vaste bestanddelen. Wij bestaan en leven ook doordat we deel uitmaken van de kosmos. Om precies te zijn bestaan en leven wij in de eerste plaats doordat we deel uitmaken van de kosmische samenhang. Als wij onszelf beschouwen als geïncarneerde zielen, dan is ons fysieke lichaam het omhulsel.

Zowel ons fijnstoffelijke als grofstoffelijk-fysieke niveau wordt gevoed door de universele levensenergie, het prana, dat ons in verschillende vormen bereikt.

Het is niet de bedoeling van dit boek om wijze raad te geven over wat je wel of niet moet eten, of recepten aan te bieden. De uiteenzettingen en aanwijzingen dienen als stimulans om onszelf goed te verzorgen, bewuster bezig te zijn met wat we doen en met de gevolgen van onze beslissingen, die groter zijn dan we beseffen. Maar ook met de gevolgen van onze ‘niet-beslissingen’, want dat zijn uiteindelijk ook beslissingen, ook al nemen we ze onbewust.

De hier verzamelde informatie wil je ertoe aansporen bedacht te zijn op wat er gebeurt met onze gevoelswereld en met de fijnstoffelijke energiestroom, de geestelijke en spirituele opening en doorstroming bij het gebruik van de verschillende voedingsmiddelen.

Allereerst is het van belang voeding te kiezen die veel licht bevat en die bij je huidige energetische situatie en je algemene lichaamsbouw past en zinvol is. Daarbij is een zekere mate van sensibiliteit nodig.

Noten bevatten bijvoorbeeld veel licht, terwijl ‘aardvruchten’, zoals rode bietjes en aardappels, het contact met de aarde versterken. Bij het eten van vis en vlees wordt ook de levensenergie van het dier, of beter gezegd de energie van zijn aard, door je lichaam opgenomen. Bovendien heeft ook de manier waarop voedsel wordt bereid – rauw, gekookt of gebraden – veel invloed op de energie van het voedsel.

Je lichaamsbouw en het energietype dat je bent bepalen mede welke voedingsmiddelen het beste bij je passen. Wanneer je je spirituele weg wilt ondersteunen door middel van je voeding, vind je in dit boek waardevolle tips.

Angela Kämper is in1957 in Essen geboren. Ze werkte als onderwijzeres en studeerde vervolgens biologie. Na haar promotie werd ze freelance wetenschapsjournalist en redacteur. Dr. Angela Kämper woont nu in de buurt van Hamburg, waar ze zich behalve met inheemse dieren en hun spirituele betekenis ook met de traditionele Chinese geneeskunde bezighoudt.

  • ISBN 978 94 6015 012 8
  • 208 pagina’s
  • € 19,90 

Uitgeverij Akasha is leverancier van Orongo geworden:


Geplaatst door Uitgeverij Akasha

Uitgeverij Akasha

Akasha is een spirituele uitgeverij die midden in de maatschappij staat. We zijn vriendelijk, open, bewust en persoonlijk. De uitgeverij is gevestigd in het mooie Drenthe. Geïnspireerd door rust en ruimte wordt er hard gewerkt aan nieuwe boeken...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Uitgeverij AkashaLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Je zit voortdurend met jezelf opgescheept, wat je ook doet. Je moet je tot je eigen God richten in je eigen tempel. Het komt allemaal op jezelf neer vriend.

John Lennon, Brits popsterBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.