Bollie Beer krijgt de zon in z'n buik

Bollie Beer krijgt de zon in z\'n buik

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:9736
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Uitgeverij Akasha

Gekoppelde categorieen
Boeken, Kinderen, Media en agenda, Bewustzijn, Genezing

Veel kinderen hebben behoefte aan een hulpmiddel bij spanning, slecht slapen, slechte concentratie, verdriet, boosheid en tal van andere emoties. Door het lezen van het verhaal van Bollie Beer kan het kind zich ontspannen, onder meer via de kleuren van de chakra's. Het leert op eenvoudige wijze spanningen los te laten en zichzelf sterker te voelen.

Kinderen staan vaak onder even grote stress als volwassenen. Als volwassenen merken dat het ‘boven hun hoofd groeit’, praten ze met andere volwassenen, gaan in therapie of doen ontspanningsoefeningen. Veel kinderen echter voelen zich schuldig over hun onprettige gevoel, kunnen moeilijk verwoorden wat ze voelen, gaan hun broertje of zusje plagen, worden boos omdat ze eigenlijk verdrietig zijn en krijgen dan te horen dat ze moeten ophouden.

Voor volwassenen bestaan er zeer goed trainingen om spanningen kwijt te raken en zich ‘meer mens’ te voelen, onder andere door een specifieke meditatietraining, alfa-training genoemd (alfa is een bepaalde hersenfrequentie waarop men vrij is van stress). Vanuit de ervaring van de auteur met deze training en het werken met kinderen weet zij dat kinderen behoefte hebben aan iets dergelijks. Iets dat ze samen met een volwassene, maar ook alleen, kunnen doen. Het moet natuurlijk vooral ook leuk zijn.

Dit boek is een ontspanningsreis door ‘chakra-kleurenland’. Op de cd wordt het vrolijke verhaal voorgelezen met op de achtergrond natuurgeluiden en alfagolven, die zorgen voor extra ontspanning. Er zijn ook praktische oefeningen die het kind zelf kan doen. Voor iedereen die zelf kan lezen of voorgelezen wil worden.

Het verhaal van Bollie Beer
Bollie Beer komt in de problemen. Hij maakt zich zorgen om morgen. Kan hij wel genoeg honing vinden? Zal de zon wel schijnen? Is er morgen wel genoeg eten te vinden in het bos? 's Nachts slaapt hij slecht en overdag loopt hij te brommen. Hoe komt het toch dat hij nooit eens een hele dag plezier heeft en zingt? Samen met zijn vriendjes Pinkie Pinguin en Elzeline Eekhoorn gaat hij op zoek naar een tovenaar die vertelt over Kleurenland en hen meeneemt op een spannende maar vooral ook mooie tocht.

Patty van Hoppe

ISBN 978 90 73798 47 2

48 pagina‘s

Rijkgeïllustreerd in kleur

Met CD waarop het verhaal wordt voorgelezen

€ 18,25 euro

Uitgeverij


Geplaatst door Uitgeverij Akasha

Uitgeverij Akasha

Akasha is een spirituele uitgeverij die midden in de maatschappij staat. We zijn vriendelijk, open, bewust en persoonlijk. De uitgeverij is gevestigd in het mooie Drenthe. Geïnspireerd door rust en ruimte wordt er hard gewerkt aan nieuwe boeken...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Uitgeverij AkashaLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.

Benjamin FranklinBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.