Het Grote Vertrouwen

~ trust ~

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:2359
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Studio Lef Lily

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn

Ach ja, het grote vertrouwen! “Zijn er ook dingen waar je minder goed in bent?”, vragen ze altijd bij sollicitatie- en acquisitiegesprekken. “Ja”, zeg ik dan, ”ik ben niet zo goed in geduld”. Dat is een soort moderne, verfraaide vorm van vertrouwen. Na alle jaren van tactloze transparantie, heb ik geleerd iets bewuster met termen en woorden om te gaan.

Het grappige is: Ik straal enorm veel zelfvertrouwen uit. Dat klopt ook wel, ik geloof ergens dat ik overal boven op kom, ook al zijn alle uitgangen hermetisch afgesloten, ik vind wel een opening. Maar als het op liefde en verbinding aankomt, iets wat je niet in je eentje kunt doen, laat het vertrouwen me meestal schrikbarend snel in de steek. Hoewel ik er hard aan gewerkt heb (applausje voor mijzelf), vind ik het nog altijd een hele klus.

Er treedt een vreemd mechanisme in werking, zodra ik de verbinding met iemand aanga. Ik raak in de stress! En vanuit stress doe ik de raarste dingen, laat me je dat vertellen. “Ben je ook stressbestendig”, vragen ze me, net zoals ik dat vraag aan mijn studenten of medewerkers. De meeste mompelen een onverstaanbaar en volkomen vaag antwoord op die vraag, als je goed oplet. Ik zelf ben in het geheel niet stressbestendig. In mijn werk raak ik de kluts kwijt tot mijn eigen frustratie, als de druk te hoog wordt. In files ben ik ronduit opgefokt en in relaties wil ik alles voortdurend helder en duidelijk hebben en het liefste niets aan het toeval overlaten, laat staan aan de ander en zijn of haar (altijd te slome) proces en inzicht. Tja… Er is nog een hoop te leren.

Werken aan vertrouwen en het vergroten ervan, is een dagelijks terugkerend proces en een meditatie op zich. Ik leer iedere dag meer over vertrouwen. Het is mijn absolute levensdoel in vertrouwen te leven, ondanks alle bedreigingen, alle pijn, scheidingen, verdriet, verlies en verraad. Te blijven vertrouwen als een goddelijke dwaas, in actieve ontvankelijkheid, alert en toch in vrede. Het is een van de grootste uitdagingen in mijn leven, het te laten zijn zoals het is, zonder mijn voortdurende inmenging en bemoeienis, te vertrouwen op het enorm betoverende, mysterieuze levensplan. Mijn vrede en centrum van kracht te bewaren. Halleluja, daar ga ik voor. Het leven is wonderschoon!

“Lieve God, ik vraag om geduld. En ik wil het nu meteen!” (Oren Arnold)


Geplaatst door Lily Maarsingh

Lily Maarsingh

Lily is trainer, coach, dansdocent, schrijfster en therapeut. Zij is o.a. opgeleid in sjamanistische en energetische helingtechnieken, Hawaïaanse lomi-lomi, lichaamswerk, dans en zang / klank. Zo volgde zij o.a. een opleiding aan de Rotterdamse Dansacademie, op het gebied van danstherapie, lichaamsbeweging en dansexpressie...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Lily MaarsinghLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Dit is het dus. Matchpoint voor de eeuwigheid.

Boris Becker, Duits tennisserBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.