Doorbraak in onze Evolutie

Cover

Klik op de foto voor een
vermelding van de copyrights

Taal:Taal
Views:5192
Ingevoerd:
Geplaatst door:
Bron:Sensability

Gekoppelde categorieen
Bewustzijn, Mayas en 2012, (Grens)wetenschap

Het boek 'Doorbraak in onze Evolutie' verschijnt in de eerste week van maart. Het is te bestellen via [email protected]l en zal tot 1 maart zonder verzendkosten, en desgewenst gesigneerd, worden verstuurd. Zie www.sensability.nl. Hieronder volgt eerst de achterkanttekst en daarna de inleiding van het boek.

ACHTERKANTTEKST

Onze evolutie is een veel langere weg dan de meeste mensen denken of weten. Eric Huysmans neemt de lezer mee op een esoterische ontdekkingstocht door de vele werelden en bewustzijnsvormen die wij in onze evolutie doorlopen. Tevens geeft hij antwoorden op de grote vragen: wie zijn wij; wat is de betekenis van ons leven; waar komen wij vandaan;  waar zijn wij naar op weg; en wat is de stuwende kracht achter het leven? In essentie zijn wij een monade die in zijn huidige ontwikkelingsfase is geëvolueerd tot een menselijke ziel met een individueel, afgescheiden bewustzijn. Onze ziel hult zich leven na leven in een nieuw menselijk lichaam waarin wij ons bewustzijn ontwikkelen naar steeds hogere niveaus. Dit boek beschrijft op boeiende wijze de verschillende lichamen waaruit onze menselijke vorm bestaat en de opeenvolgende bewustzijnsniveaus die wij daarin doorlopen. 

Momenteel bevinden wij ons in een cruciale fase van onze evolutie waarin wij ons aan het bevrijden zijn van de uitwassen van ons op drift geraakte ego en onze nog onvolwassen mind. De jaren 2011-2012 zijn doorbraakjaren waarin ons menselijke bewustzijn fundamentele veranderingen doormaakt die ons in de komende jaren zullen leiden naar een meer eenheidsgericht bewustzijn. Hiermee zullen wij uiteindelijk boven ons conflictdenken uitstijgen en een toekomst creëren waarin wij met meer respect, harmonie en liefde met elkaar en met de aarde omgaan, vanuit de leidende gedachte dat we allen onderdeel zijn van één en hetzelfde grote geheel. Dit gaat echter niet vanzelf. Eric houdt zichzelf en de lezer een kritische spiegel voor met wat dit van ons allen vraagt.

INLEIDING

Grijze muren, donkere ramen, het lijkt wel een sterfhuis. Levend begraven, met de strop om mijn nek. Steeds benauwder krijg ik het. God allemachtig! Is dit het nou? Moet ik zo nog dertig jaar verder? Ik dacht het niet. Ik moet hier weg. Frisse lucht heb ik nodig. De zon wil ik  zien. Ademruimte. Waar naartoe? In ieder geval weg van hier. Alles beter dan dit. Ik stort me onbezonnen in een avontuur. Dat gaat binnen drie maanden fout. Nog grotere paniek. Wat nu? Holy shit! Niet bij de pakken neerzitten. Dat heb ik nooit gedaan. Opstaan en doorgaan. Zoeken naar oplossingen. Ben ik niet zo slecht in. Dus het lukt weer. Ik ben weer onder de pannen. Best leuk. Veel vrijheid, maar ook onzeker. Dat is eng. Ik moet een gezin onderhouden. Ik heb vaste lasten. Ketens om mijn nek. Ik moet de toekomst veiligstellen. Ik heb nog niet door dat dit onmogelijk is. Dus ik doe verwoede pogingen en stap opnieuw een gevangenis binnen. Dat geeft tenminste zekerheid. Maar de prijs blijkt verlies van vrijheid. Dat wat ik zo nodig heb, maar wat ik nog steeds niet besef. Uiteraard gaat dit ook mis. Hoe zou dat anders kunnen? De strop zit weer om mijn nek. Het blijkt de zon, onze vader, te zijn die mij eindelijk doet ontwaken. Door zich even te laten verduisteren door onze moeder, de aarde. Hij geeft mij een klap in mijn gezicht. En niet zo zachtjes ook. Ik ben gevloerd en verblind. Nu kan ik niet langer naar buiten kijken. Er rest mij niets anders dan binnen in mezelf te gaan zoeken. En dat blijkt de enige plek waar ik antwoorden kan vinden. Hadden ze me dat niet eerder kunnen vertellen? Moest dat nou zo lang duren? Moest ik daarvoor eerst zo lang afzien? Blijkbaar wel. Het zij zo.

Wie zijn wij? Waar komen wij vandaan? Waar gaan wij heen? Wat is de betekenis van dit alles? Het zijn telkens weer dezelfde vragen die in mij opkomen als ik aan het schrijven sla. Dit worden dan ook niet voor niets de grote vragen van het leven genoemd, die sinds mensenheugenis worden gesteld. De mens breekt zich, zolang hij bestaat, het hoofd over het raadsel van het leven. Velen van ons willen weten wat wij hier doen en wat de zin van dit alles is. Daar ben ik er één van. Dat zal duidelijk zijn.

Sinds mijn 40e ben ik actief op zoek naar de zin van het leven en naar onze herkomst en bestemming. Daarvoor was ik daar niet bewust mee bezig. Toen leefde ik mijn leven grotendeels onbewust. Net zoals veel mensen dat doen. Maar ik was niet echt blij. Nee, ik vond er eigenlijk niet veel aan, aan dat leven. Ik vermaakte me wel met allerlei bezigheden en ik kon me goed staande houden in de rat race die wij mensen met zijn allen lopen. Ik deed het goed op school, ging naar de universiteit waar ik naast een met veel bier gezegend studentenleven in twee studies mijn doctoraal heb gehaald, en rolde daarna automatisch in de illustere wereld van het bedrijfsleven. Daarin maakte ik een aardige carrière en had ik na vijf jaar mijn eerste leidinggevende functie. Toen kon ik baasje spelen. Iets wat ik in eerste instantie best leuk vond, maar al snel niet meer. De wanhoop groeide. Ik kwijnde binnenin weg. Aan de buitenkant was niet zoveel te merken. Ik kon de schijn vrij goed ophouden. Maar binnenin smeulde onrust die zich steeds meer naar de oppervlakte drong.

Met als gevolg een burn out op mijn 40e. Een gebeurtenis waarover ik in mijn eerdere boeken1 al geschreven heb en die een blessing in disguise bleek te zijn. Ik werd erdoor gedwongen om naar binnen te kijken. Het naar buiten kijken had mij niet gebracht waar ik zijn wilde. Maar waar wilde ik dan zijn? Daar had ik geen idee van op dat moment. Niet zo fijn, kan ik je vertellen.

Dus: wat doen wij hier in Godsnaam? That’s the question, beste mensen. Voor mij althans. De beantwoording van deze vraag is mijn queeste. Daar loop ik voor warm. Mocht het jou ook interesseren, dan zou ik zeggen: lees vooral verder. Want ik meen zeer interessante antwoorden gevonden te hebben.

Wij hebben met zijn allen al een zeer lange weg achter de rug. Veel langer dan de meesten van ons zich beseffen. Onze onsterfelijke essentie, de vonk van bewustzijn die wij in wezen zijn, wordt noodzakelijk voortgedreven in een oneindige ontwikkelingstocht en zoekt daarvoor telkens weer een nieuwe vorm. Deze tocht loopt langs vele werelden, bewustzijnsniveaus, manifestatieprocessen en koninkrijken, waarin wij (lees: onze essentie) op een zeker moment zijn geëvolueerd tot mens. Wij zijn nu tijdelijk een mens en alleen al in onze menselijke reis, die dus slechts een deel beslaat van de onmetelijke ontwikkelingstocht van onze essentie, maken wij vele incarnaties door waarin wij evolueren door verschillende stadia van bewustzijn. Wij zijn nog niet aan het eind van onze menselijke reis aangekomen en staan volgens mij nog niet op het punt om te transcenderen naar een supermenselijk wezen, maar wij lijken wel aan de vooravond te staan, of er misschien zelfs al middenin te zitten, van een spannende doorbraak in onze lange weg. Volgens vele verschillende bronnen en kalenders van oude beschavingen, waaronder die van de Maya’s, bieden de jaren 2011 en 2012 een riante mogelijkheid om een grote sprong voorwaarts te maken in de ontwikkeling van ons bewustzijn.

Wil je daar meer over weten? Lees dan verder, dompel je onder in de lange weg van onze evolutie en kijk mee vooruit naar onze toekomst waarin wij eenheidsbewustzijn zullen bereiken in verschillende fases.


Geplaatst door Eric Huysmans

Eric Huysmans

Na twee studies –  economische geografie en bedrijfskunde – en een 15-jarige carrière in het bedrijfsleven, o.a. als marketingadviseur en bankdirecteur werd het mij in 1999 duidelijk dat ik mijn geluk niet zou vinden in een managersfunctie in loondienstverband...


Bekijk alle artikelen en de volledige beschrijving van Eric HuysmansLaatste artikelen in deze categorie


Lees alle artikelen in deze categorie


Dit artikel delen

Print artikelArtikel als PDF

Tip iemand over dit artikel:


Quote

Het moment van verlichting komt wanneer iemand met dromen over mogelijkheden die ziet veranderen in beelden van waarschijnlijkheden.

Vic Braden, Amerikaans auteurBij de verkeerde Earth Matters belandt? Klik op onderstaand logo om naar Earth Events te gaan.